2022.augusztus.18. csütörtök.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Elindult az Air Serbia Belgrád-Budapest járata

3 perc olvasás
<span class="inline inline-left"><a href="/node/79016"><img class="image image-preview" src="/files/images/1_12.JPG" border="0" width="283" height="222" /></a></span>2014. április 1. -én reggel pontosan 8.00-kor megérkezett Budapestre az Air Serbia, szerb nemzeti légitársaság első budapesti járata. Az Air Serbia ezentúl naponta közlekedik a szerb és a magyar főváros között ATR-72 típusú, 66 személyes légcsavaros-gázturbinás repülőgépekkel. <p> 

1 122014. április 1. -én reggel pontosan 8.00-kor megérkezett Budapestre az Air Serbia, szerb nemzeti légitársaság első budapesti járata. Az Air Serbia ezentúl naponta közlekedik a szerb és a magyar főváros között ATR-72 típusú, 66 személyes légcsavaros-gázturbinás repülőgépekkel.

 

1 122014. április 1. -én reggel pontosan 8.00-kor megérkezett Budapestre az Air Serbia, szerb nemzeti légitársaság első budapesti járata. Az Air Serbia ezentúl naponta közlekedik a szerb és a magyar főváros között ATR-72 típusú, 66 személyes légcsavaros-gázturbinás repülőgépekkel.

 

Mától ismét van közvetlen légi összeköttetés Belgrád és Budapest között, miután kedden reggel megérkezett az Air Serbia szerb nemzeti légitársaság első járata a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre. (Korábban egészen a megszűnéséig a Malév üzemeltetett Budapest-Belgrád napi járatot.) A járatot az Air Serbia új design-jának megfelelően átfestett korszerű és takarékos ATR-72-es típusú gép teljesítette. Az első járatot a ferihegyi betonon Rade Drobac, a Szerb Köztársaság budapesti nagykövete, Nikowitz Oszkrár belgrádi magyar nagykövet, Szlobodan ztamenkovics, az Air Serbia kereskedelmi igazgatója és Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója köszöntötte. A hagyományoknak megfelelően az új járatot a repülőtéri tűzoltók „diadalív-vízsugárral", a személyzetet pedig a Budapest Airport képviselői ajándék tortával üdvözölték.

 2 8

Az Air Serbia új járata fontos hiányt tölthet be mind az üzleti utazók, mind a turisták körében, hiszen Belgrádon keresztül nemcsak a balkáni államok, hanem Dél-Európa és a Közel-Kelet fontos városai is elérhetővé váltak. Ráadásul egy sor budapesti központú magyar és nemzetközi vállalat utazói számára, immár nemcsak Bécsen vagy Münchenen keresztül lehet eljutni a térségben lévő partnercégekhez.

 

„Szerbia és Magyarország hagyományosan jó kapcsolatot ápol, ezért igen nagy öröm számunkra, hogy most közvetlen napi járattal köthetjük össze a két fővárost." – mondta Dane Kondić. Az Air Serbia vezérigazgatója hozzátette: „A budapesti útvonal újranyitása az üzleti és a szabadidős utasoknak egyaránt igen kedvező, hiszen a közvetlen repülőjárat jelentős időmegtakarítást tesz lehetővé a vasúttal vagy az autós utazással szemben. Az új járat ráadásul kiváló átszállási lehetőségeket biztosít a magyar utasoknak Belgrádon keresztül Európába, illetve más fontos globális célállomásokra."

 

„Hosszú közös előkészítő munka végén kerülhetett fel a pont az „i"-betűre a mai járatnyitással. A Budapest Airport számára nagyon fontos volt, hogy Belgrád ott legyen a naponta választható uticélok listáján." – jelentette ki Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója. Hozzáfűzte: „Biztosan állíthatom, hogy az új belgrádi járat sikerre van ítélve, rövid idő alatt nagyon népszerű lesz mind a magyarországi, mind pedig a szerb utazók körében."

 

 

A Belgrád-Budapest Air Serbia járat menetrendje:

 

Hétfőn, szerdán, pénteken és vasárnap:

Járatszám

Indulóállomás

Célállomás

Indulás

Érkezés

Géptípus

JU  0624

Belgrád

Budapest

18:25

19:40

ATR72

JU  0625

Budapest

Belgrád

20:45

21:50

ATR72

 

Kedden, csütörtökön és szombaton:

Járatszám

Indulóállomás

Célállomás

Indulás

Érkezés

Géptípus

JU  0620

Belgrád

Budapest

07:45

9:00

ATR72

JU  0621

Budapest

Belgrád

10:05

11:10

ATR72

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.