2022.05.20.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Elismerés a Design Terminálnak

2 min read
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/80300"><img class="image image-_original" src="/files/images/elismerés.jpg" border="0" width="467" height="312" /></a></span>A Design Terminál kapta a „Díj az Európai Vállalkozások Ösztönzéséért" pályázat magyar fődíját. Az elismerést Varga Mihály, nemzetgazdasági miniszter adta át 2014. május 16-án.</p> <p> 

A Design Terminál kapta a „Díj az Európai Vállalkozások Ösztönzéséért" pályázat magyar fődíját. Az elismerést Varga Mihály, nemzetgazdasági miniszter adta át 2014. május 16-án.

 

A Design Terminál kapta a „Díj az Európai Vállalkozások Ösztönzéséért" pályázat magyar fődíját. Az elismerést Varga Mihály, nemzetgazdasági miniszter adta át 2014. május 16-án.

 

A „Díj az Európai Vállalkozások Ösztönzéséért" pályázat Európa-szerte felkutatja és elismeri az Unió legkreatívabb és legsikeresebb vállalkozásösztönzési projektjeit.

A pályázat céljai közé tartozik:

– a vállalkozási tevékenység népszerűsítése,

– a legjobb vállalkozási elképzelések és gyakorlatok bemutatása, valamint

– a potenciális vállalkozók ösztönzése és inspirálása.

 

A beérkezett 26 magyarországi pályázó közül „A vállalkozások külpiacra lépésének elősegítése" kategóriában a Design Terminált találta a legjobbnak a szakmai zsűri.

A Design Terminál szervezésében a magyar kreatívipari vállalkozások számos lehetőséget kapnak bemutatkozásra nemzetközi eseményeken. Ezek közül a zsűri kiemelte a közép-európai régió legrangosabb divatipari eseménye, a Central European Fashion Days keretében szervezett Gombold újra! öltözéktervezési pályázatot.

 

A kreatívipar fejlesztéséért felelős Design Terminál feladata, hogy segítse a fiatal, feltörekvő kreatív vállalkozások bemutatkozását a hazai és a nemzetközi piacokon. Célja, hogy támogassa a kezdő vállalkozások és a kockázati tőke egymásra találását, emellett közép-európai léptékű szakkiállítások, vásárok, bemutatók és konferenciák életre hívásával hozzájáruljon Magyarország, mint a régió kreatívipari központjának pozícionálásához is. A Design Terminál vállalkozásösztönző tevékenységével hozzájárul a magas hozzáadott értékű, szellemi teljesítményen és egyéni képességeken alapuló gazdasági ágazatok európai térnyeréséhez, ezáltal a közösség versenyképességének növeléséhez is.

 

Design Terminál Nemzeti Kreatívipari Központ

Budapest, Erzsébet tér

 

http://www.designterminal.hu/en

https://hu-hu.facebook.com/designterminal?rf=155355237832696

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

EUROASTRA - Powered by WebshopCompany Ltd. uk. | Newsphere by AF themes.