A Design Terminál kapta a „Díj az Európai Vállalkozások Ösztönzéséért" pályázat magyar fődíját. Az elismerést Varga Mihály, nemzetgazdasági miniszter adta át 2014. május 16-án.

 

A Design Terminál kapta a „Díj az Európai Vállalkozások Ösztönzéséért" pályázat magyar fődíját. Az elismerést Varga Mihály, nemzetgazdasági miniszter adta át 2014. május 16-án.

 

A „Díj az Európai Vállalkozások Ösztönzéséért" pályázat Európa-szerte felkutatja és elismeri az Unió legkreatívabb és legsikeresebb vállalkozásösztönzési projektjeit.

A pályázat céljai közé tartozik:

– a vállalkozási tevékenység népszerűsítése,

– a legjobb vállalkozási elképzelések és gyakorlatok bemutatása, valamint

– a potenciális vállalkozók ösztönzése és inspirálása.

 

A beérkezett 26 magyarországi pályázó közül „A vállalkozások külpiacra lépésének elősegítése" kategóriában a Design Terminált találta a legjobbnak a szakmai zsűri.

A Design Terminál szervezésében a magyar kreatívipari vállalkozások számos lehetőséget kapnak bemutatkozásra nemzetközi eseményeken. Ezek közül a zsűri kiemelte a közép-európai régió legrangosabb divatipari eseménye, a Central European Fashion Days keretében szervezett Gombold újra! öltözéktervezési pályázatot.

 

A kreatívipar fejlesztéséért felelős Design Terminál feladata, hogy segítse a fiatal, feltörekvő kreatív vállalkozások bemutatkozását a hazai és a nemzetközi piacokon. Célja, hogy támogassa a kezdő vállalkozások és a kockázati tőke egymásra találását, emellett közép-európai léptékű szakkiállítások, vásárok, bemutatók és konferenciák életre hívásával hozzájáruljon Magyarország, mint a régió kreatívipari központjának pozícionálásához is. A Design Terminál vállalkozásösztönző tevékenységével hozzájárul a magas hozzáadott értékű, szellemi teljesítményen és egyéni képességeken alapuló gazdasági ágazatok európai térnyeréséhez, ezáltal a közösség versenyképességének növeléséhez is.

 

Design Terminál Nemzeti Kreatívipari Központ

Budapest, Erzsébet tér

 

http://www.designterminal.hu/en

https://hu-hu.facebook.com/designterminal?rf=155355237832696

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük