www.startlap.huwww.startlap.hu A Startlapot is működtető Sanoma Budapest Zrt. Újmédia-divíziója az Apple világszerte nagy lelkesedéssel várt telefonja, az iPhone 3G itthoni debütálásával egyidőben, 2008 augusztus 22-én, pénteken bejelentette: elindult Magyarország leglátogatottabb nyitóoldalának iPhone-ra optimalizált változata.

www.startlap.huwww.startlap.hu A Startlapot is működtető Sanoma Budapest Zrt. Újmédia-divíziója az Apple világszerte nagy lelkesedéssel várt telefonja, az iPhone 3G itthoni debütálásával egyidőben, 2008 augusztus 22-én, pénteken bejelentette: elindult Magyarország leglátogatottabb nyitóoldalának iPhone-ra optimalizált változata.

A médiavállalat ezzel a hazai tartalomszolgáltatók között élenjáróként optimalizálja közkedvelt portálját, hogy ezzel is kifejezze elkötelezettségét az innovatív megoldások iránt, és az Apple-felhasználók kedvében járjon.

Az iPhone Startlapot a Sanoma Budapest Újmédia-divíziója házon belül fejlesztette.

„Bár az iPhone-t a gyártó Apple úgy tervezte, hogy az alkalmas legyen hagyományos nagyfelbontású weboldalak megtekintésére is és azok kicsinyítve-nagyítva, forgatva, illetve görgetve megtekinthetők legyenek, ez mégis plusz felhasználói aktivitást igényel. A weboldalak megnyitásakor először csak egy előnézeti képet kapunk, és ebbe lehet belekattintani. A most bemutatott iPhone-os Startlap esetén azonban erre a plusz felhasználói aktivitásra sincsen szükség. A dobozok méretét, a betűméreteket ugyanis úgy terveztük meg, hogy ez elkerülhető legyen" – foglalta össze röviden az újdonság lényegét Bognár Bálint, a Startlap főszerkesztője, aki szerint ez jóval gyorsabb internetezést tesz lehetővé a mobilon.

„Az iPhone-változat tervezésekor arra is odafigyeltünk, hogy minél kevesebb grafikai elemet használjunk fel, így a keresett tartalmakat egyszerűen és pillanatok alatt érhetjük el a trendi készülékkel" – mondta Bognár Bálint.

Az iPhone-os nyitóoldalról mindössze két mozdulattal a többi között az alábbi témájú weboldalakra ugorhatunk át: Hírek, Játékok, Időjárás, Társkeresés, Chat, Sport, Horoszkóp, Tévé, Térkép, Útvonaltervezés, Menetrendek, Nőknek. Emellett természetesen a következő oldalakon megtalálhatjuk a Startlap webes változatán (www.startlap.hu) elérhető valamennyi tartalomra mutató dobozokat is.

A felhasználók kényelmét szolgálja az is, hogy az iPhone-ra szabott Startlapon szintén elérhetik a hagyományos változat közkedvelt Saját Linkek szolgáltatását. Ennek használói a weben már eltárolt oldalak linkjeit is egy kattintással érhetik el.

Az új szolgáltatás egyébként nem csak a Startlap már meglévő felhasználói számára készült. Olyan gyakorlatias embereknek is ajánlható a használata, akik az Apple új készülékét, vagy a WiFi-s iPod Touch-ot beszerezve egy jól kezelhető nyitóoldallal szeretnének eligazodni a hazai és a külföldi internet tengerében, hogy ezáltal tényleg bárhol és bármikor megtalálják a legszínvonalasabb, legfontosabb tartalmakat, a menetrendektől a híreken át egészen az útvonaltervezőkig. A nyitóoldal használata ráadásul megkíméli a felhasználókat attól is, hogy hosszú webcímeket gépeljenek be a telefon billentyűzetén.

„A Sanoma Budapest Újmédia-divíziója az iPhone-os Startlap elkészítésével is bizonyítani kívánja, hogy elkötelezett híve az innovatív, felhasználóbarát technológiáknak, és egyúttal az Apple hazai rajongótáborának is egy praktikus eszközt kíván adni a mindennapi mobil-internetezéshez." – erről Szávuly Krisztián internet lapigazgató beszélt annak kapcsán, hogy a médiavállalat a hazai tartalomszolgáltatók között élenjáróként, az iPhone 3G magyar premierjének napján indította el az egyik legmodernebb, telefonra készült Startlapot.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük