A Danubius Health Spa Resort Bükben pihenni napjainkban igazi életérzés. Könnyed, gondtalan, kellemes és élményekkel teli. Pont annyira, amennyire szeretnénk. Távol a hétköznapok rohanásától, gyönyörű természeti környezetben, a kényelmes szobában, az árnyas teraszon, a bőséges büféasztal közelségében, a zöld parkban, a pihenőágyon vagy sportpályákon telhet aktívan vagy láblógatva a kikapcsolódás.

 

A Danubius Health Spa Resort Bükben pihenni napjainkban igazi életérzés. Könnyed, gondtalan, kellemes és élményekkel teli. Pont annyira, amennyire szeretnénk. Távol a hétköznapok rohanásától, gyönyörű természeti környezetben, a kényelmes szobában, az árnyas teraszon, a bőséges büféasztal közelségében, a zöld parkban, a pihenőágyon vagy sportpályákon telhet aktívan vagy láblógatva a kikapcsolódás.

 

Egy szépítő kozmetikai kezelés, kényeztető wellness masszázs vagy regeneráló gyógykezelés csak döntés kérdése, hiszen minden rendelkezésre áll.  A wellness és szépészeti kezelés kínálat összeállításakor és bővítésekor minden korosztályra és igényre gondolnak, az aromaolajokkal, hévízi iszappal, holt-tengeri sóval, Kaviczky termékekkel végzett arc- és testkezelések segítenek formába lendülni vagy lazítani a szabadság ideje alatt. A bükfürdői szálloda egyedülálló módon, még a gyermekeknek is kínál wellness kezeléseket, masszázst és kádfürdőt, sőt a gyógytornászok aktív közreműködésével mód van a gyakori lúdtalp, allergia és gerinc problémák megelőzésére és javítására.

 

Oázis a hely, hiszen ki sem kell mozdulni a szállodából, a 8 szint (földszint, -1, 6 emelet, park) annyi teret és lehetőséget ad, ahol elfér minden generáció, együtt közös családi élményeket gyűjtve vagy a saját magára fordított idő minden percét kihasználva. A Danubius Bubbles Club animátorai és kedves sárkányai azonnal belopják magukat a kicsik és nagyok szívébe, hiszen ha a gyerek boldog, a szülő is nyugodtan pihen. Vidám játék, kreatív kézműveskedés, izgalmas vetélkedés, sok mozgás, mini disco szerepel a napi elfoglaltságok között.

 

A bükfürdői kalamajka

Danubius Hotels Zrt. gondozásában idén tavasszal megjelent Felhőhegyi Balázs Sárkánykalandok I. – A bükfürdői kalamajka című mesekönyve.  A harmadik emeleti titkos szobában kinyílik egy réges-régi tölgyfa szekrény ajtaja, és kis sárkányok bújnak elő belőle. A bátor, nagyevő Drazsé, az éles elméjű Tiko, a makrancos kis Yoyo és bölcs bátyjuk, Dany. A sárkánycsapat hamarosan új barátokra lel, és ezzel izgalmas kalandok egész sora veszi kezdetét. Vajon miféle repülő tolvaj lopja Frici bácsi káposztáit, hova tűnt a kopáncs manók királya és kik rejtőznek a 336b szobában? A megannyi veszély és talány megoldása során új szövetség kovácsolódik Rejtekfölde népei és a hotelben nyaraló gyerekek között. A tét pedig nem kicsi, hiszen Esthajnal királynő mély varázsálomba merült, s Mordbezár, az árnykobold mindent megtenne, hogy megkaparintsa királyságát…

 

A könyv, amely a valóságban folytatódik! Aki meglátogatja Zsibongóciát, azaz a mese helyszínét adó büki Danubius szállodát, saját szemével láthatja, illetve megtapasztalhatja. A szálloda zegzugos folyosóin, zsibongó közösségi tereiben és hatalmas kertjében megelevenedik a történet: a szemfüles gyerekek megtalálhatják a 336b szobát, a szállodában bujkáló Sámli manót, Bambarot, a Színfalókat és Kvantusz mestert! A Danubius Health Spa Resort Bükfürdő területén az utóbbi időben megszaporodtak a sárkány-észlelések.

 

Mindent beleadunk

Van, aki esküszik rá és van, aki még soha nem próbálta. Van, aki naponta többször is szereti degeszre enni-inni magát, és olyan is van, aki a büféasztalon is az egészséges minőséget keresi. Még többen vannak, akik az all inclusive-ban találják meg azt a teljes körű, a család minden tagját kényeztető pihenési formát, ami egyszerre kínálja a kulináris és programlehetőségek ezer színben játszó palettáját.  Mit is jelent az all inclusive  a Danubius Health Spa Bükben? A trendi vizes wellness, sport és szabadidős lehetőségek gazdag választékára reggel  7.00 és este 10.00 között „terülj asztalkám"  teszi fel a koronát. A tradicionális főétkezések mellett extra reggelivel gondolnak a későn ébredőkre, a spa részlegen gyógytea és gyümölcs kínálja az egészséges napközbeni felfrissülés élményét, és nem marad el a délutáni süti, fagyi, saláta vagy szendvics sem, a gyerekek és szüleik nagy örömére.  A naponta változó tematikus vacsoraestek ínycsiklandó falatokkal kalauzolnak mindenkit a kulináris élvezetek labirintusában. Szomjoltókban sincs hiány, a gyümölcslevek és üdítők mellé felsorakozik nemcsak a kávé, de a csapolt sör, a folyó bor, sőt reggel és este a pezsgő is.

 

A büki gyógyvíz

Az államilag elismert büki gyógyvíz 1282 m mélyről, 56°C-os hőmérsékleten tör a felszínre. A Büki Gyógyfürdő egyik kútjából vezetéken át érkezik a szállodai medencébe, ahol töltő-ürítő rendszerben naponta teljesen lecserélődik a gyógymedence vize. A laboratóriumi vizsgálatok hamar kiderítették, hogy ez a büki termálvíz értékes ásványi anyagokat tartalmaz. A víz a kalcium-magnézium-hidrogénkarbonátos, vagy földes-meszes vizek csoportjába tartozik, és a heveny gyulladásos ízületi bántalmak kivételével kiválóan alkalmas mozgásszervi betegségek kezelésére. Magas szénsavtartalma miatt általános frissítő és keringésjavító hatása is van. A büki gyógyvíz ivókúra formájában is alkalmazható.

Különösen hatásos a krónikus gyomorhurut, a fekélybetegség és emésztési zavarok gyógyításánál, az osteoporosis megelőzésére, kezelésére.  Étkezés előtt 1 dl gyógyvíz fogyasztása ajánlott, mindig szobahőmérsékleten, és lassan, kortyonként.

 

A gyógyvíz az alábbi betegségek kezelésénél alkalmazható hatásosan: meszesedés, porckopás, csontritkulás, discopathia, lumbágó, Bechterew-kór, krónikus izületi gyulladás, köszvény,lágyrész reumatizmus, ortopédiai és idegsebészeti műtétek utáni rehabilitáció, baleseti utókezelés, krónikus nőgyógyászati és urológiai gyulladások, krónikus gyomorhurut, fekélybetegség, emésztési zavarok.

www.danubiushotels.hu/buk

Németh Krisztina

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük