2022.szeptember.26. hétfő.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Előfőzött fagyasztott zöldségek: újdonság a hazai fagyasztott zöldség piacon

4 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/78565"><img class="image image-preview" src="/files/images/Bonduelle_Vapeur%20(1).jpg" border="0" width="242" height="265" /></a></span>Igazi innovációval készült erre az évre a Bonduelle: legújabb, gőzben előfőzött fagyasztott zöldségeik egyedülállóak a piacon, hiszen a speciális eljárásnak köszönhetően még inkább megőrzik a friss zöldségek zamatát, ízét és színét.

bonduelle vapeur%20(1)Igazi innovációval készült erre az évre a Bonduelle: legújabb, gőzben előfőzött fagyasztott zöldségeik egyedülállóak a piacon, hiszen a speciális eljárásnak köszönhetően még inkább megőrzik a friss zöldségek zamatát, ízét és színét.

bonduelle vapeur%20(1)Igazi innovációval készült erre az évre a Bonduelle: legújabb, gőzben előfőzött fagyasztott zöldségeik egyedülállóak a piacon, hiszen a speciális eljárásnak köszönhetően még inkább megőrzik a friss zöldségek zamatát, ízét és színét.

2014. március végén kerül a boltok polcaira a Bonduelle legújabb Vapeur elnevezésű termékcsaládja, a gőzben előfőzött mirelitzöldségek, amelyek használatával a háziasszonyok időt és fáradságot takaríthatnak meg, hiszen mindössze 3 percet elkészíthetőek az előpárolásnak köszönhetően.  Nincs szükség hosszadalmas főzésre, használatukkal kényelmesen és gyorsan varázsolhat minden konyhatündér finom ebédet vagy vacsorát az asztalra.

 „Új, innovatív eljárásunk abban tér el a hagyományos feldolgozástól, hogy a zöldségeket a speciális fajták szelektálása, betakarítása, mosása és méret szerinti osztályozása után, forró víz helyett gőzben blansírozzuk. Csak ezután kerülnek a zöldségek lefagyasztásra. A gőzben előfőzés technológiájának köszönhetően, a zöldségeink ropogósak, frissek maradnak felmelegítés után is, ráadásul sokkal gyorsabban elkészülnek, mint a hagyományos mirelitzöldségek" – mondta el az újdonsággal kapcsolatban Szirbek András, a Bonduelle Central Europe Kft. marketing igazgatója.

A Bonduelle Vapeur gőzben előfőzött, fagyasztott termékei között megtalálható lesz a brokkoli, vágott zöldbab, vágott vajbab és zöldborsó is. Az újdonságok megkülönböztetett, attraktív csomagolásban kerülnek a boltok polcaira, amelyeken az elkészítés ideje és módjai is fel vannak tüntetve, ezzel is segítve a háziasszonyokat. Az élelmiszergyártó új, fagyasztott termékein kívül, a Cannellini és Borlotti babkonzervek is az innovatív gőzöléses technológiával készülnek.

A Bonduelle Csoport 1990-ben kezdett el magyarországi konzervipari feldolgozó üzemek felkutatásába, majd 1992-ben felvásárolta az akkor már létező nagykőrösi üzemet. Mivel a többletgyártáshoz szükséges energiaellátást Nagykőrösön már nem tudták biztosítani, így a békéscsabai üzem 2003. január 23-án a Bonduelle tulajdonába került és új néven, mint Bonduna Zöldségfeldolgozó Kft. folytatta tevékenységét.  2004. december 1-től a Bonduna Zöldségfeldolgozó Kft. fuzionált a Bonduelle Nagykőrös Kft. -vel, és így a két telephely egy irányítás alá került. A Bonduelle cégcsoport közép-kelet-európai régióját négy ország alkotja: Csehország, Magyarország, Szlovákia és Szlovénia. Kereskedelmi-és marketing képviselet Budapesten és Prágában működik. A Bonduelle termékpalettáját konzerv és fagyasztott termékek alkotják. Ezekbe beletartoznak az alapzöldségek, a zöldségkeverékek, az ízesített babok, a savanyúságok, valamint a fagyasztott kategóriában a wok zöldségek is. A Bonduelle legfőbb célja, és ez a hazai üzemek legfontosabb fejlesztéseinek is a mozgatója, hogy a legjobb minőségű készterméket tegye a fogyasztók asztalára, a lehető leghatékonyabb technológiával. Ezért folyamatosan fejleszti a gyártástechnológiát, csökkentve a gyártás során felhasznált energiát, veszteségeket. A cég Magyarországon közvetetten közel 1000 embert foglalkoztat (ebbe beletartoznak a szezonális munkák is). Kb. 150 beszállítóval van kapcsolatban a Bonduelle, 1992 óta nagyon alacsony a fluktuáció. Az elmúlt 20 évben – többek között – ezért is volt képes arra a cég, hogy komoly mezőgazdasági tényezővé váljon.

About Post Author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.