2023.június.06. kedd.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Idén harmadik alkalommal nyitja meg kapuit a nagyközönség előtt a Budapest Park.

5 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/78567"><img class="image image-_original" src="/files/images/Bp%20(1)_0.jpg" border="0" width="468" height="361" /></a></span>A nyitóhétvégén olyan hazai nagyágyúkkal kezdenek, mint a Kiscsillag (április 25. péntek) és a Parkban újra aktivizálódó 30Y (április 26. szombat). Erős kezdés lesz, és ehhez tartja magát a Budapest Park a következő 5 teljes hónapban is!</p> <p> 

bp%20(1) 0A nyitóhétvégén olyan hazai nagyágyúkkal kezdenek, mint a Kiscsillag (április 25. péntek) és a Parkban újra aktivizálódó 30Y (április 26. szombat). Erős kezdés lesz, és ehhez tartja magát a Budapest Park a következő 5 teljes hónapban is!

 

bp%20(1) 0A nyitóhétvégén olyan hazai nagyágyúkkal kezdenek, mint a Kiscsillag (április 25. péntek) és a Parkban újra aktivizálódó 30Y (április 26. szombat). Erős kezdés lesz, és ehhez tartja magát a Budapest Park a következő 5 teljes hónapban is!

 

A hazai zenei élet színe-java képviselteti magát idén is a Budapest Park színpadain. Hogy csak az első 3 hét fellépőit említsük meg: április 30-án Copy Con, május 2-án Bikini, május 3-án az Alvin és a mókusok, május 8-án Belga, május 9 -10-én Final Festival (Nemzetközi Diákfesztivál): Pendulum (UK), (+ további fellépők hamarosan), május 15-én az Ocho Macho, május 17-én a Ghymes ad koncertet.

 Folytatva az előzőévek hagyományát, idén is a sokszínűség, a minőség és a nagy formátum jellemzi a külföldi fellépők névsorát:

Május elsején azt az Emír Kusturicát és a NO No Smoking Orchestra-t (SRB) köszönthetjük a nagyszínpadon, akik mesterien keverik az ethno és punk-rock stílusokat és akiknek koncertje a Macskajaj című film világába varázsol minket.

Június 14-én, a Gogol Bordello (USA) Kelet Manhattenből érkezik hazánkba, hogy sajátságos cigány-punk zenéjükkel és új albumukkal (Pura Vida Conspiracy) hozzák el nekünk azt a színes zenei kavalkádot, amit csak ők tudnak a Budapest Park színpadára varázsolni.

Június 16-án, az Aerodrome Fesztivál-on olyan együttesek lépnek fel, mint a Limp Bizkit, akikről elég annyit elmondani, hogy eddig 31 millió lemezt adtak el. De itt lesz a Magyarországra először látogató zenész, filmrendező, producer, az őrült zseni, Rob Zombie, valamint a trash-metal műfaj megkerülhetelen csapata, a Megadeth. Ezen a kultikus rendezvényen három olyan show várható, ami külön-külön is eseményszámba megy, de így ötvözve verhetetlen és kihagyhatatlan program lesz!

Június 17-én, a Massachusetts-i kelta punk banda, a Dropkick Murphys (USA) fogja megőrjíteni az erre a napra biztosan zöld színbe boruló budapesti közönséget.

Július 1-én, a Protest The Hero (CAN), az a progresszív metál banda lép fel, aki avantgard megoldásaival mindig ígér valami váratlant a színpadon. Várhatóan most sem lesz ez másképp, visszaszámlálásra fel!

Július 22-én, azt a Sick Of IT All-t (USA) láthatja a közönség, aki 1986 óta megállás nélkül tartják lázban és formában a hardcore zene iránt rajongókat.

Július 26-án, a Dream Theater (USA) rázza fel a Budapest Park közönségét, akik remélhetőleg a szintén progresszív metált játszó Protest the Hero koncert után, újból nyitott fülekkel és nagy várakozással néznek elébe ennek a koncertnek.

(A zenekarok névsora folyamatosan bővül és nem csak ilyen „nehéz fiúkkal". A színesség és a sokszínűség, ami magára a Parkra is jellemző, megjelenik majd a zenei kínálatban is.  Minderről folyamatosan hírt adunk majd.)

 

2014-ben a Budapest Park tervei között az is szerepel, hogy még több, még színvonalasabb külföldi együttessel lepje meg közönségét. Olyan zenekarokat hívnak meg, akik méltán keltik fel Budapest, az ország figyelmét. Mindezekkel a Budapest Park egy olyan nagy kaliberű hellyé válik, amely jóval túlnő a klubhelyszíneken, és a Sportaréna méretű koncerthelyszínek nyomdokaiba lép.

 

A Budapest Park egy hosszú távú márkastratégia első lépéseként idén új arculatot kap. Egyedi, a valóságtól elrugaszkodott világ épül föl a kreatív anyagokon. A világ egyes elemei külön és egyben is megjelennek a szezon során, egységes, de mégis nagyon változatos kommunikációt biztosítva a márka számára. 

 A vizuális és verbális stratégia célja, hogy átadja a hely sokszínűségét és azt a felszabadult érzést, amit az ember csak egy 5 hónapig tartó fesztiválon élhet át, ahol bármi megtörténhet. Az új szlogen is ezt szolgálja: „Hagyd kint a valóságot!"

Nem csak arculatában, hanem tartalmában is megújul a Park. Arra törekszenek, hogy ne „csak" éjszakai szórakozóhely legyen, hanem ennél jóval összetettebb, tartalmasabb és sokszínűbb legyen Európa legnagyobb egész nyáron nyitva tartó szabadtéri kulturális tere. A Budapest Park az idei image-váltással egy új, mesésebb, varázslatosabb arcát fogja megmutatni a közönségének. Olyan hely lesz, ahol az idelátogató a Park minden sarkában talál majd valami érdekességet. Nagyszabású, monumentális színpadképet terveznek, amely újszerű kialakításával, fényeivel meghatározó eleme lesz az egész szezonnak. Újdonság lesz az ingyenes SportKert, ahol az asztaltársaságok az idei év Futball Világbajnokságát illetve a Vízilabda Európa Bajnokságát nézhetik meg óriási LED kivetítőn. Átalakul és megújul, illetve nevet is vált a PopArt elektronikus zenei helyszín, amely egy komoly budapesti klubhelyszínné válik a legnevesebb magyarországi Dj fellépőkkel.

 A Budapest Park zenei helyszínei mellett zöldfelületei is megújulnak, a Domb új dizájnt kap, és a bejárat melletti Pihenőkert is újra bezöldül, tréfás kertészeti installációkkal és LandArtos megoldásokkal gyarapszik, így a horgolt pulcsit kapott fák mellett, a színes lampionok alatt a babzsákokon és csíkos függőágyakon lehet majd kipihenni a bulizás fáradalmait.

 A sok megújult helyszín mellett a Park összművészeti funkciója is bővül, a Bunker Kortárs Galéria mellett lesznek a Park területén szétszórva, kültéren is nagyméretű műtárgyak és kinetikus szobrok, bálványok, kapuk és érdekes interaktív installációk, illetve az esték folyamán mindig fogunk találkozni valamilyen érdekes performansszal, előadással, utcaszínházzal.

 

Érdemes lesz már délután kilátogatni, munka után vagy buli előtt lazítani egyet, megkóstolni a megújuló gasztronómiai kínálatot, inni egy jó hideg sört. Vagy azért is, mert sosem tudhatod, hogy milyen élménynek lehetsz majd részese…

 

http://budapestpark.hu/

https://www.facebook.com/budapestpark

 

Lantai József

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.