A Fővárosi Bíróság elrendelte a Malév Zrt. felszámolását. A rendkívüli moratóriumot 90 nappal meghosszabbították.

A Fővárosi Bíróság elrendelte a Malév Zrt. felszámolását. A rendkívüli moratóriumot 90 nappal meghosszabbították.

Valentin napon megindult a Malév Magyar Légiközlekedési Zrt. felszámolása  – tudta meg a Gazdaság.hu üzleti hírügynökség. A bíróság a Hitelintézeti Felszámoló Nonprofit Kft.-t jelölte ki felszámolónak. A Malévot stratégiailag kiemelt jelentőségű gazdasági szervezetnek nyilvánította egy korábbi kormányrendelet, a bíróság a céget megillető moratóriumot 90 nappal meghosszabbította.

A zálogjogosultaknak 40 napjuk van, hogy követeléseiket bejelentsék a felszámolónak. (Kivéve azokat, akik ezt már a csődeljárás során megtették.) A felszámoló csak azt a bejelentést veszi nyilvántartásba, amely után a követelés 1 százalékát (minimum 5 ezer, maximum 200 ezer forintot) a megadott számlára befizették.

A felszámolási kérelmet a hárommillió forint jegyzett tőkével működő, százhalombattai Bellum 2000 Kft. adta be, s a bíróság úgy döntött, hogy az adóst a további döntésig rendkívüli moratórium illeti meg, azaz a végrehajtások a cég ellen szünetelnek, a biztosítékok nem érvényesíthetőek. Ezt a privilégiumot hosszabbította meg a mostani határozattal a bíróság 90 nappal.

www.gazdasag.hu

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük