www.mangalicafesztival.huwww.mangalicafesztival.hu

Kulináris és kulturális értékeket kíván felvonultatni az első budapesti mangalica kiállítás és vásár, ahol az ország legöregebb kanásza fogadja a látogatókat.

 www.mangalicafesztival.huwww.mangalicafesztival.hu

Kulináris és kulturális értékeket kíván felvonultatni az első budapesti mangalica kiállítás és vásár, ahol az ország legöregebb kanásza fogadja a látogatókat.

A Városligetben, a Vajdahunyad Vár területén 2008 február  8 -10 között kerül megrendezésre első ízben a mangalicából készült termékek vására. A rendezők jó hangulatú hétvégét ígérnek az idelátogatónak, akiket kézművesek utcája és autentikus népzene fogad a helyszínen. Február 9.-én, a hivatalos megnyitó napján kolbásztöltő versenyre kerül sor, délután a Madarak zenekar és a Hot Jazz Band lép fel. Február 10-én főzőversenyt jelez a program, az eredményhirdetést követően a Kerekes Band játszik.

A vendégek 35 kiállítói standon ismerkedhetnek a gyártókkal és forgalmazókkal. Az ország legöregebb dudás kanásza idézi fel a régi időket. Felállításra kerül egy nagy sátor is, ahol bográcsokban főzik a mangalicából készült slambucot, pörköltet. Itt található a „Híres ember bográcsa", ahol egy-egy ismert szakács készíti el a hazai régiókra jellemző specialitásokat.  A fesztivált élőállat kiállítás teszi színesebbé.

Két napon át fórumon kívánják ismertetni a nagyközönséggel- elsősorban a fiatalokkal – a termék előnyeit és megválaszolni a felmerült szakmai kérdéseket.

Tóth Péter a Mangalicatenyésztők Országos Egyesülete elnöke a sajtótájékoztatón elmondta, hogy a fesztiválon a termelők teljes spektruma képviselteti magát. Értékelte a szponzorok támogatását, a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium által nyújtott logisztikai segítséget. Az egyesület támogatásával tíz pavilonban a termelők ingyen állíthatnak ki. Ezzel az eseménnyel hagyományt szeretnének teremteni, hasonló fesztiválokat rendezni évről -évre, felkeresve egyes tájegységeket is.

A cél, hogy ezt a prémium terméket Japántól az Egyesült Államokig, a lehetséges legtöbb országba eljuttatassák és bevezessék.

A fesztivál a látogatók számára ingyenes, a megkóstolt finomságok megvásárolhatók.

http://www.mangalicafesztival.hu/

Tausz Anikó 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük