Hazánkban első alkalommal rendeztek energetikai konferenciát egyházi, főleg szerzetesi és más egyház-közeli szervezetek munkatársainak.

Hazánkban első alkalommal rendeztek energetikai konferenciát egyházi, főleg szerzetesi és más egyház-közeli szervezetek munkatársainak.

A Servitor Pro Multis Kft. által 2011. május 6-án megtartott Első Servitor Energetikai Konferencián a résztvevők megismerkedhettek a magyarországi energia piac működésével, szereplőivel és feladataikkal. A konferencia igyekezett megmutatni és feltárni azokat a lehetőségeket, amelyeket a Servitor partnereiként a szervezetek igénybe vehetnek ahhoz, hogy csökkenteni tudják energia kiadásaikat. A költségcsökkentés lehetőségei között bemutatták, hogyan lehet az árakat egyszerűen lejjebb szorítani a közös beszerzés lehetőségével, valamint konkrét példákkal szemléltették, hogy hogyan lehet technológiai beavatkozásokkal (alternatív energiák, fogyasztás mérséklés stb.) jelentősen csökkenteni a kiadásokat, a környezeti világra is figyelmesebb rendszereket meghonosítva. A szakmai napon 14 szerzetesrend és intézmény mintegy 60 munkatársa vett részt.

 A konferencia első részében Papp Gabriella (E-On Földgáz Trade Zrt.), Major György (MVM Partner Zrt.), Vass József (Főgáz Zrt.) és Kádár Péter egyetemi docens (Óbudai Egyetem) előadása komplex áttekintést adott az energia (áram, földgáz) piac működéséről; azokról a politikai és gazdasági folyamatokról, amelyek kikerülhetetlenül és ki nem számítható módon befolyásolják a földgáz vagy a villamos energia árát a világpiacon és hazánkban, valamint a hazai áram- és gázpiac belső operatív működéséről.

 A délután folyamán a Pannonhalmi Bencés Apátság, a Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium, a Piarista Rendtartomány valamint a TESCO üzletlánc fejlesztései kapcsán konkrét gyakorlati példákkal mutatták be a különböző megoldási lehetőségeket.

 A konferencián a résztvevők áttekintést kaptak a Servitor által nyújtott komplex szolgáltatásokról, amelyek minden intézmény esetében személyre szabottan, folyamatos ügyintézést biztosítva, valamint kedvező beszerzési feltételekkel, versenyeztetéssel és szakértők közreműködésével segítik az intézmények működését és fenntartását.

 A Servitor Pro Multis Kft. négy katolikus férfi szerzetesrend – bencések, ferencesek, jezsuiták, piaristák – és a Portus Buda Group Zrt. egyedülálló közös vállalkozásaként született, azzal a céllal, hogy szerzetesrendeknek, egyházi intézményeknek, karitatív szervezeteknek olyan szolgáltatásokat nyújtson, amelyek segítségével működésük és fenntartásuk hatékonyabbá válik. A hazánkban eddig egyetlen egyházi tulajdonú energiagazdálkodásra is szakosodott cég kiemelt fontosságot tulajdonít a keresztény értékrendet valló szervezetek és intézmények gazdálkodási, ezen belül energiagazdálkodási tudatosságának növelésére.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük