Az embercsempészek Németország és Ausztria határán is fejtörést okoznak a rendőrségnek. Egy kis példányszámú német hetilapban olvastam ezt a riportot, amelyet rövidítve bocsátok az Olvasók rendelkezésére.

  Az embercsempészek Németország és Ausztria határán is fejtörést okoznak a rendőrségnek. Egy kis példányszámú német hetilapban olvastam ezt a riportot, amelyet rövidítve bocsátok az Olvasók rendelkezésére.

–  Herr Watzmann, ön a német határrendészet szóvivője. Hogyan harcolnak az embercsempészek ellen és milyen módszerrel ellenőrzik az Ausztriából jövő járműveket?

–  Értem a kérdést. A Schmugglersdorf (Csempészfalva) területére bejövő járműveket, elsősorban a kamionokat ellenőrizzük. Beütjük a számítógépbe a rendszámot, ezzel automatikusan az Európai Unió valamennyi országát tájékoztatjuk. Ha a gépkocsi lopott, azonnal átkutatjuk, majd lefoglaljuk. És büntetésül figyelmeztetjük a sofőrt, hogy a lopás csúnya dolog, továbbá írásbeli nyilatkozatot kérünk arra vonatozóan, hogy ez többé nem fog  előfordulni.

–  És ha nem lopott gépjárműről van szó, amelyben még elbújhat egy csomó migráns?

–  Biztonsági rendszerünk száz százalékosan működik és az embercsempész lebukik.

–  Megtudhatnánk valami arról, hogy működik ez a száz százalékos rendszer?

–  Elősz9r is elkérjük a menetlevelet. De tudja mit, nézze meg munkánkat a gyakorlatban. Ez a kamion most gördült be, látja ott a TIR jelzés. A menetlevelén az áll, hogy búvárhajó légtisztító pasztillákat szállít Albániából Luxemburgba.

–  Egy csepp kétely sem merül fel önökben?

–  Már miért kételkednénk? Ezek a környezetvédő anyagok keresettek az Európai Unióban. De még van más támpontunk is.

–  Mire gondol Watzmann úr?

–  A török állampolgárságú sofőr bemutatta az okmányait. Feltűnt nekünk, hogy a legmagasabb török állami kitüntetés birtokosa. Musztafa Érdemrend a félholddal és a csillaggal. Csak nem gondolja, hogy egy ilyen megbecsült személy holmi anyagi előnyökért embercsempészettel foglalkozik? Egyébiránt megtudtuk azt is, hogy Törökország elnökének jó barátja.

–  Honnan tudták meg?

–  Ő maga mondta el.

–  És ha hazudott?

–  Az ki van zárva Törökország elnökének barátja nem hazudik. De van még egy szuper kontrollunk is. A Surfix easy E-FN típusú  hőkamera. Még egy egér jenlétét is kimutatná, ha a kamionban bújna el.

–  Megnézhetném?

–  Sajnos most nem lehet. Kölcsönadtuk a berchtesgadeni rendőrségnek.

–  Terveznek valamilyen szigorítást a jövőben?

–  Természetesen. A jövő hónaptól kezdve megköveteljük, hogy a gépjárművezetők három példányban mutassák be a menetlevelet.

–  És ha mindezek ellenére mégis érkeznek illegális bevándorlók az országba?

–  Olyan büntetést kapnak, hogy megemlegetik.

–  Milyen büntetést?

–  Kétéves illegális itt tartózkodás után úgy kiutasítjuk őket Németországból, mint a pinty.

  Láng Róbert                               

                                                           

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük