2024.március.04. hétfő.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Energiatakarékos és csendes: a ThinkCentre A61e

4 perc olvasás
<span class="inline left"><a href="/node/5521"><img class="image thumbnail" src="/files/images/A61e.thumbnail.jpg" border="0" alt="Lenovo A61e" title="Lenovo A61e" width="88" height="100" /></a><span style="width: 86px" class="caption"><strong>Lenovo A61e</strong></span></span>  <p> A Lenovo új életet lehelt az asztali gépek szegmensébe a ThinkCentre A61e ultrakicsi számítógépével.

lenovo a61eLenovo A61e 

 A Lenovo új életet lehelt az asztali gépek szegmensébe a ThinkCentre A61e ultrakicsi számítógépével.

lenovo a61eLenovo A61e 

 A Lenovo új életet lehelt az asztali gépek szegmensébe a ThinkCentre A61e ultrakicsi számítógépével. A vállalat legkisebb, legcsendesebb és legenergiatakarékosabb asztali gépe mindössze akkora helyet foglal, mint egy átlagos telefonkönyv, nagyon halk és a 45 wattos fogyasztású AMD AthlonTM 64 X2 kétmagos vagy az AMD SempronTM egymagos processzora révén felettébb takarékos is, miközben meglepően olcsó.

A ThinkCentre A61e asztali gép az első olyan Lenovo-termék, amely elnyerte az EPEAT arany minősítését, azaz a lehető legmagasabban rangsorolták. A Green Electronics Council által működtetett EPEAT számos környezetvédelmi szempont alapján rangsorolja a termékeket az energiatakarékosságtól kezdve a felhasznált anyagok újrafelhasználhatóságáig. Számos szervezet használja fel ezeket az adatokat beszerzési döntésének meghozatalakor. A ThinkCentre A61e asztali számítógép és csomagolása  mintegy 90%-ban újrahasznosítható anyagokból készült, ráadásul egy opcionálisan megvásárolható napelemről is működtethető.

lenovo a61eLenovo A61eA gép maradéktalanul teljesíti az Amerikai Környezetvédelmi Ügynökség (EPA) Energy Star® 4.0 szabványának követelményeit, hiszen tápegységének hatékonysága 85%-os. Az iparág első energiatakarékos kétmagos AMD AthlonTM 64 X2 és egymagos AMD SempronTM processzorokat használó gépeként hatékonyan segíti a felhasználókat abban, hogy a korábbi modelleknél megszokott áramköltség akár 50%-át is megspórolják[1]. Így egy felhasználó évente átlagosan több, mint 20 dollárt spórol meg, valamint körülbelül két Boston-New York repülőútnak megfelelő széndioxid-kibocsátástól kíméli meg a világot. Egy olyan ügyfél, akinek 50 számítógépe van, évente 1000 dollárt, valamint több, mint 9000 kilogrammnyi széndioxid-kibocsátását spórolja meg. Egy 50 ezer számítógépet működtető nagyvállalat megtakarítása elérheti az évi 1 millió dollárt és 9 millió kilogrammnyi széndioxidot.

"A maximális energiatakarékosságra és környezettudatosságra való törekvés egyre fontosabb manapság, hiszen életünk minden részében jelen van a speciális villanyizzóktól kezdve a hibrid autókon át a környezetbarát számítógépekig," mondta Peter Schrady, a Lenovo alelnöke és a fejlődő termékek üzletágának igazgatója. "A Lenovo elkötelezte magát, hogy számos környezetbarát, energiatakarékos technológiai megoldással bővítse kínálatát – a ThinkCentre A61e asztali gép ennek első bizonyítéka. Ez az első alkalom, hogy egy nagy PC-gyártó a kis méretet és csendes működést megfizethető árral és kiemelkedően energiatakarékos működéssel kombinálja."

lenovo a61eLenovo A61eAz energiaárak emelkedésével egyre fontosabbak lesznek a hatékonyabb, takarékosabb technológiák.

"A Lenovo és az AMD közösen elkötelezték magukat, hogy ügyfeleiknek a legbiztonságosabb, leginnovatívabb és legenergiatakarékosabb számítástechnikai megoldásokat nyújtsák, amelyek még egyedi üzleti igényeiket is felülmúlják." mondta Greg White, az AMD alelnöke és asztali számítógépek üzletágának igazgatója. "A Lenovo ThinkCentre A61e asztali számítógép nagyon fontos mérföldkő a két cég kapcsolatában. Ezután is közösen fogunk dolgozni azon, hogy az energiatakarékosságnak és a PC-k tervezésének egyre magasabb szintjeire jussunk el."

Az IDC adatai szerint az asztali számítógépek globális piaca 4,2%-kal, a Lenovo pedig 20,4%-kal nőtt 2007 második negyedévében, az előző év hasonló időszakához viszonyítva.[2] Az IDC előrejelzése alapján 2005 és 2010 között várhatóan 52%-kal több ultrakicsi asztali gép kerül forgalomba.[3]

A 25%-kal kevesebb helyet foglaló és kevesebb, mint 4 kilogrammos ThinkCentre A61e ultrakicsi asztali gép kiválóan illeszkedik az egyre kisebbé váló mai munkakörnyezetünk zsugorodó irodai területeire, így különösen jó választás például oktatási, orvosi vagy pénzügyi területen. Azonban nemcsak apró mérete említésre méltó,  hanem alacsony sebességű ventillátora is, amely a megbízhatóság és a csendes működés garanciája pihenés közben és csúcsidőszakokban is.

A ThinkCentre A61e asztali gép a nemrég bejelentett ThinkCentre A61 torony  modell követője, és olyan tulajdonságokkal ruházza fel a nagyvállalati felhasználókat, mint az I/O portok kikapcsolása a maximális biztonság érdekében, egyidejűleg négy monitor csatlakoztatásának támogatása a sok adattal dolgozó feladatok megoldására, valamint a kiemelkedő energiagazdálkodás az EPA® Energy Star 4.0 szabványának való megfeleléssel.


[1] A Lenovo és a TBR számításai szerint, amelyek egy AMD Athlon 64 X2 processzorra épültek. 5%-os éves energia-áremelkedéssel számolva, amikor a gép a nap 70%-ban alvó, 5%-ban pihenő (idle), 25%-ban pedig aktív üzemmódban van. Az átlagár 8,37 cent, amelyet a 2007-es amerikai kiskereskedelmi ár alapján számoltak ki.

[2] IDC WW Quarterly PC Tracker, 2007. szeptember 4.

[3] Worldwide and U.S. PC Client Form Factor 2006-2010 Forecast, Richard Shim, 2006. december.

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.