2022.01.27.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Építőanyagot az ipari katasztrófa károsultjainak!

2 min read
 <span class="inline inline-left"><a href="/node/44098"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/vor.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="67" /></a></span> <p>Építőanyag-gyártó és kivitelező cégek összefogását kezdeményezi a Baumit Kft. és a Tondach Magyarország Zrt. Mindkét vállalat segíteni kíván termékeivel a vörös-iszap ipari katasztrófa károsultjain, és erre buzdítja a társadalmilag felelős cégeket.

 

Építőanyag-gyártó és kivitelező cégek összefogását kezdeményezi a Baumit Kft. és a Tondach Magyarország Zrt. Mindkét vállalat segíteni kíván termékeivel a vörös-iszap ipari katasztrófa károsultjain, és erre buzdítja a társadalmilag felelős cégeket.

 

Építőanyag-gyártó és kivitelező cégek összefogását kezdeményezi a Baumit Kft. és a Tondach Magyarország Zrt. Mindkét vállalat segíteni kíván termékeivel a vörös-iszap ipari katasztrófa károsultjain, és erre buzdítja a társadalmilag felelős cégeket.

Az idei katasztrófák bebizonyították, hogy nagy a segítő szándék a vállalatok, vállalkozók és magánemberek körében.  A vörös-iszap ipari katasztrófa kárainak enyhítésében szerepet vállaló két vállalat – a Baumit Kft. és a Tondach Magyarország Zrt. – egy olyan kezdeményezést indít útjára, amely egyfajta iránytűje lehet az újjáépítési munkálatoknak.

Illy Gábor a Baumit ügyvezetője szerint a cégek eddig is sokat segítették az országot a súlyos árvíz után, és a mostani ipari katasztrófát követően is készek erre. Az állami szerepvállalás mellett még hatásosabb és szélesebb körű lehet azonban, ha a vállalatok – az ad hoc adományokon kívül – termékeiket mélyen a jelenlegi piaci ár alatt ajánlják fel a károsultaknak, illetve a helyreállítást végző állami szerveknek.

Kató Aladár, a Tondach Magyarország Zrt. vezérigazgatója a kezdeményezéstől azt várja, hogy további építőipari cégek is csatlakoznak a szolidáris platformhoz, hiszen ez nem jár jelentős ráfordítással, mégis sok emberen segít.

Elsőként a Baumit és a Tondach felajánlja, hogy termékeit rendkívül kedvező feltételek mellett biztosítja az újjáépítéshez. Ez a Baumit esetében vakolatokat, homlokzati hőszigetelő rendszereket és aljzatképző anyagokat, míg a Tondach esetében kerámia tetőcserepeket jelent.

További építőanyag gyártó és kivitelező cégek csatlakozására szólít fel a két kezdeményező. A jelentkezéseket a futura@baumit.hu és a pr@tondach.hu e-mail címre lehet küldeni. A csatlakozók listája a http://www.baumit.hu/ és a http://www.tondach.hu/ honlapon jelenik meg, a beérkezett felajánlásokat pedig továbbítják az állami és helyreállítással foglalkozó szervezetekhez is.  

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük