2024.június.20. csütörtök.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Eredményes szűrőnap Debrecenben — Több mint három millió forintot gyűjtöttek a klinika számára a debreceniek

4 perc olvasás
  <span class="inline inline-left"><a href="/node/27361"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/918.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="67" /></a></span> <p>A Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrum (DEOEC) Onkológiai Klinika számára gyűjtöttek a debreceniek 2009. május 23-án szombaton a Richter Gedeon gyógyszercég által szervezett Egészségváros programsorozat második állomásán. A résztvevők ingyenes szűrővizsgálatok elvégeztetésével, tanácsadások, előadások meghallgatásával növelték a Richter által a klinika számára felajánlott összeget, a nap végén így összesen 3 689 600 forinttal gazdagodott az intézmény.</p><p>

  918.thumbnail

A Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrum (DEOEC) Onkológiai Klinika számára gyűjtöttek a debreceniek 2009. május 23-án szombaton a Richter Gedeon gyógyszercég által szervezett Egészségváros programsorozat második állomásán. A résztvevők ingyenes szűrővizsgálatok elvégeztetésével, tanácsadások, előadások meghallgatásával növelték a Richter által a klinika számára felajánlott összeget, a nap végén így összesen 3 689 600 forinttal gazdagodott az intézmény.

  918.thumbnail

A Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrum (DEOEC) Onkológiai Klinika számára gyűjtöttek a debreceniek 2009. május 23-án szombaton a Richter Gedeon gyógyszercég által szervezett Egészségváros programsorozat második állomásán. A résztvevők ingyenes szűrővizsgálatok elvégeztetésével, tanácsadások, előadások meghallgatásával növelték a Richter által a klinika számára felajánlott összeget, a nap végén így összesen 3 689 600 forinttal gazdagodott az intézmény.

Az idejekorán felismert betegségek megelőzhetőek vagy eredményesen kezelhetőek. Ebben segített a Richter Egészségváros Program azoknak, akik május 23-án ellátogattak Debrecenbe a Kölcsey Központ melletti Baltazár térre. A változatos programok mellett két kiemelten kockázatos betegség, a csontritkulás és a prosztata megbetegedések megelőzését szolgáló szűrésekre is lehetősége nyílt. A prosztatarák a férfiak daganatos halálozásának első három leggyakoribb oka között szerepel, de az ingyenes urológiai vizsgálat  során kiderült, a debreceni férfiak többsége tudja, hogy mikor és kik számára ajánlott a szűrés.

445.thumbnailHáromszázan vettek részt a csontsűrűség-mérésen, a szakemberek 12 százalékuknál találtak csontritkulásra utaló jeleket. A  betegség elsősorban a nőket, illetve a 40-50 éves korosztályt érinti. Jó eredmények születtek a vérnyomást mérő sátorban, ahol kiderült, akiknek magas is a vérnyomása általában tud a kockázatokról, rendszeresen és az orvos tanácsai alapján szedi a szükséges gyógyszereket. A térre kilátogatók közül, több mint négyszázan, leginkább a koleszterinszűrés eredményére voltak kíváncsiak. A szakemberek szerint ez nem csoda, hiszen a mért eredmények 25 százaléka rossz volt és a vizsgálaton részt vevők többsége nem is volt tisztában a magas koleszterin kockázataival. A bőrgyógyász szakemberek a legtöbb  látogatónak bőrgomba miatt tanácsolták, hogy végeztessenek további ellenőrzést.

198.thumbnailAz eredményeket összegezve elmondható, hogy a debreceniek többsége figyel egészségére és fontosnak tartja a megelőzést. A Richter által szervezett ingyenes szűrővizsgálatokon két és fél ezer debreceni lakos vett részt. A fiatalok, családok és idősebbek mellett a program védnöke, Rudolf Péter is elvégeztetett egy-egy szűrést. Ahogy a színpadon, úgy a szűréseken is jól szerepelt a színművész-rendező.

Az egészségügyi prevenciós szemlélet megismertetése, az egyéni felelősségvállalás hangsúlyozása érdekében indult Richter Egészségváros rendezvényén a saját egészségük mellett a közösségért is tehettek a résztvevők. A Richter a program keretében 2.000.000 forint adományt ajánlott fel a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrum Onkológiai Klinika számára, amelyet minden elvégzett szűrés, tanácsadás, végighallgatott előadás további forintokkal növelt. A nap végén így Prof. Dr. Szántó János, a DEOEC Onkológiai Tanszék tanszékvezető egyetemi tanára, 3 689 600 forintos adományt vett át Beke Zsuzsától, a Richter Gedeon Nyrt. kommunikációs vezetőjétől.

A Richter Egészségváros legközelebb június 06-án Nyíregyházán várja a látogatókat. A részletes programról, a kampányhoz kapcsolódó érdekességekről a program teljes ideje alatt a http://www.egeszsegvaros.hu/ honlapon olvashatnak bővebben az érdeklődők, javaslataikat vagy észrevételeiket pedig az info@egeszsegvaros.hu címre küldhetik el.

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.