Közös éneklés, exkluzív kiállítás, kenyérünnep, borkóstoló, emléklap, kitűző és légi felvétel készítés  2013. augusztus 20-án  a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon. Különleges élményben lehet része mindazoknak, akik részt vesznek Erkel Ferenc utolsó történelmi nagyoperája, az István király bemutatóján.

 

Közös éneklés, exkluzív kiállítás, kenyérünnep, borkóstoló, emléklap, kitűző és légi felvétel készítés  2013. augusztus 20-án  a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon. Különleges élményben lehet része mindazoknak, akik részt vesznek Erkel Ferenc utolsó történelmi nagyoperája, az István király bemutatóján.

 

A 75. születésnapját ünneplő és a jubileumra a kormány és a főváros együttes arányú támogatásával megújult Margitszigeti Szabadtéri Színpad idei záróeseménye Erkel Ferenc utolsó történelmi operája, az István király bemutatója lesz 2013. augusztus 20-án, este 7 órai kezdettel. Az előadásra a színház ajándékaként egységesen 2000 Ft-os áron válthatnak jegyet az érdeklődők.

 

Az idős mestertől az Operaház megnyitására rendelt, ám később bemutatott mű wagneri mélységű zenedráma, melyet az 1885-ös ősbemutató óta az eredeti formájában, nagyszínpadi rendezésben most láthatnak először a nézők. A Szabad Tér Színház Szent István halálának 975. és szentté avatásának 930. évfordulója tiszteletére állítja színre a darabot, melyhez Bán Teodóra igazgató az Országos Széchényi Könyvtárban őrzött kéziratok alapján, Gurmai Éva zenetörténész vezetésével rekonstruáltatta a kottát.

 

A nagyszabású előadáshoz az Erkel-család leszármazottja, Erkel László Kentaur készített díszlet- és jelmezterveket, melyekből a bemutató napján exkluzív kiállítást rendeznek.

 

Az ország legnagyobb kórusa nyitja meg Erkel operáját a Margitszigeten.

Az ünnepi bemutatón a nézőkből megalakul az ország legnagyobb kórusa: "nyitányként" elhangzik Erkel Hazám, hazám c. áriája.

 

A Szabad Tér Színház szeretné felejthetetlenné tenni a jubileumi évad legjelesebb bemutatóját és a nemzeti ünnepet. Az előadásra érkező mintegy 3000 nézőből megalakítják az ország legnagyobb kórusát: 18:30-tól a nézőtéren az előadás énekeseinek vezetésével begyakorolják Erkel Ferenc Hazám, hazám című legismertebb áriáját, melyet az augusztus 20-i előadás „nyitányaként" közösen énekelnek el. A különleges eseményről légi fotó is készül, melyet a színház honlapjáról már aznap este letölthetnek az érdeklődők. Minden résztvevő emléklapot és kitűzőt is kap ajándékba.

 

Az István király operában a legkiválóbb operaénekesek, az Operaház magánénekesei lépnek színre. A címszerepet Bretz Gábor alakítja, a további főbb szerepekben: Wiedemann Bernadett, Balczó Péter, Szegedi Csaba, Sárkány Kázmér, László Boldizsár, Keszei Bori, Balatoni Éva, Szakács Ildikó, Pataki Bence, Gábor Géza láthatók. Közreműködik az MR Szimfonikusok és Énekkar (karigazgató Oláh Gábor) valamint a Budapesti Stúdió Kórus (karigazgató Strausz Kálmán). Vezényel Vajda Gergely, rendező Nagy Viktor.

 

A kenyér és a bor ünnepén a házigazdák Parádé 75 borkóstolóval is várják a vendégeket: koccintásra a fesztivál borával, Miklós Csabi móri pincészetének habzóbor-különlegességével. (Parádé 75 – Habzóbor 2012. Félszáraz minőségi habzóbor. A 75 éves Margitszigeti Szabadtéri Színpad ünnepi tétele. Az alapbor királyleányka és chardonnay házasítása.)

 

További információ és online jegyvásárlás a honlapon.

 

2013. augusztus 20.  (kedd) 19:00

Bemutató előadás a Szabad Tér Színház és az MTVA együttműködésével.

Erkel Ferenc: István király

történelmi opera a legnagyobb magyar királyról és tanításáról, az összetartásról
Margitszigeti Szabadtéri Színpad

www.szabadter.hu

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük