2013. augusztus 29-én ismét Élő MúzeumCafé a Szépművészeti Múzeum, Múzeum+ programsorozatában. A téma ezúttal az Egon Schiele kiállításhoz kapcsolódóan Erotika a múzeumban.

 

2013. augusztus 29-én ismét Élő MúzeumCafé a Szépművészeti Múzeum, Múzeum+ programsorozatában. A téma ezúttal az Egon Schiele kiállításhoz kapcsolódóan Erotika a múzeumban.

 

Egon Schiele 1912-ben 21 napot töltött börtönben, miután egy gyermeklányról készített meztelen rajza alapján kiskorú megrontásának vádjával letartóztatták. És bár a vádat végül elejtették, a gyermekekről készített addigi „erotikus" képeit megsemmisítették. Amelyek megmaradtak, azok viszont ma múzeumok féltett kincsei, kiállítások tömegeket vonzó sztárdarabjai. A Szépművészeti Múzeum erotika-témájú Múzeum+ estjén ennek kapcsán vendégeinkkel arról beszélgetünk, hogy vajon hogyan, mennyire változik koronként a meztelenség megítélése a művészetben, az intézmények kiállítás-politikájában, illetve a közönség hozzáállásában.

 

A beszélgetés résztvevői:

Imre Györgyi művészettörténész, a Vasarely Múzeum igazgatója és

Kőváry Zoltán pszichológus, a Szegedi Tudományegyetem tanára.

A beszélgetést Martos Gábor, a MúzeumCafé főszerkesztője vezeti.

A beszélgetést szokás szerint rögzítik, és az a későbbiekben az interneten megtekinthető lesz a www.muzeumcafe.huweboldalon.

 

Az Élő MúzeumCafé a Szépművészeti Múzeum szokásos csütörtöki Múzeum+ rendezvényének a része, tehát arra belépőjegyet kell váltani, amivel az este 22:00 óráig tartó többi program is látogatható.

 

A Múzeum+ rendezvényen 18.00-22.00 óra között többek között tárlatvezetést tart Kovács Krisztina A nemes, a kurtizán és a kéjenc címmel az Olasz Gyűjteményben, Varga Viola A csalfa nők az Olasz és a Holland Gyűjteményben, Bálint Krisztina – gondolva a külföldi vendégekre – angol nyelven tart tárlatvezetést: Rococo: Fashion and Passion. 

Az est vendég előadói Dr. Lux Elvira szexuál-pszichológus, és Hajós András énekes, humorista. A hazai jazz-rádiózásból ismert Zsuffa Péter jazzDJ, LOVE MIX válogatást hoz zenei különlegességei közül, a Budai Tangó Klubbal pedig argentin tangó bemutatón részesei lehetünk a Szenvedély Táncának.

 

Érdekesek a Workshop témái:

„Gömbölyű formák-tapintható festmények": amikor a festmény nem látható

Érzékek iskolája: Milyen színekben látjuk az illatokat? (Érzéki kifestő érzékenyeknek)

Társasjáték: Buja történetek a művészetben (társasjáték csak nagyoknak!)

 

És közben borkóstoló a Homola Pincészettől (Paloznak), melynek missziója  a hagyományőrzés mellett  a modern irányok feltérképezése és ezek ötvözése a borkészítésben. Alapkövetelmény a legjobb minőségű alapanyagok használata, és a tökéletes minőségre törekvés. Ezúttal a 100% Habzó Bor a terítéken.

Itt lesznek a Big Ben Teaház hűsítő és vérpezsdítő teái, valamint a Remíz Kávéház és Söröző ínyencségei, és közben ismerkedhetünk a Szépművészeti Múzeum Baráti Körével. Azt hiszem kellemes esténk lesz.

 

2013. augusztus 29. 18.00-22.00

Múzeum+ 

Szépművészeti Múzeum

20:00 Élő MúzeumCafé: Erotika a múzeumban

 

http://www.szepmuveszeti.hu

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük