Útjára indítja „Esélyt adunk!" programját az Union Biztosító, amelynek keretében szerteágazóan és aktívan kívánja támogatni azokat a gyermekeket és fiatalokat, akik önhibájukon kívül hátrányos helyzetből indulnak.

 

Útjára indítja „Esélyt adunk!" programját az Union Biztosító, amelynek keretében szerteágazóan és aktívan kívánja támogatni azokat a gyermekeket és fiatalokat, akik önhibájukon kívül hátrányos helyzetből indulnak. A sikeres boldogulás nehézségét okozhatja egészségügyi probléma, a támogató családi háttér hiánya vagy egyszerűen csak a lehetőségek szűkössége. Éppen ezért kiemelten fontos számukra a bizonyítás lehetősége, az esély a boldogulásra. A most induló program pontosan ezt célozza meg – lehetőséget ad a fiataloknak a könnyebb boldogulásra, és az anyagi-dologi adományozás mellett azt a szükséges emberi pluszt is biztosítja, ami a személyes, támogató háttér lényege.

Novemberben indítja útjára a fiatalok boldogulását támogató „Esélyt adunk!" programját az Union Biztosító. A kezdeményezés a fiatalok könnyebb boldogulását hivatott támogatni és megteremti számukra azokat a lehetőségeket, amelyek alapot vagy éppen kellő lökést adnak az eredményes jövőtervezés irányába.

A biztosításhoz kötődő értékek az emberek, a gondoskodás, a jövő és az értékteremtés. Ennek alapján a társaság társadalmi szerepvállalását több irányban határozta meg: a gondoskodás jegyében a hátrányos helyzetű gyermekek, az értékteremtés jegyében pedig a kortárs képzőművészet támogatását tűzte ki célul.

Bár a program most indul, az aktív társadalmi felelősségvállalás nem újdonság az Union számára. A Bátor Tábor keretein belül a társaság évek óta segíti a krónikusan beteg gyerekek éves táboroztatását, a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központtal kialakított együttműködés eredményeként pedig anyagi és emberi oldalról egyaránt támogatja a székesfehérvári otthon lakóinak mindennapi életét. A biztosító társadalmi szerepvállalásában a művészeti élet irányában is nyitott, 2009-ben az Amadeus Művészeti Alapítvánnyal komplex kortárs művészeti együttműködési programot indított a hazai fiatal pályakezdő művészek támogatására. A fiatal képzőművészek számára a legnagyobb nehézséget a bemutatkozási, kiállítási lehetőségek felkutatásán túl az ideális alkotótér megteremtése jelenti. Az Amadeus Alapítvány és az Union által közösen működtetett és fenntartott Amadeus Alkotóház (AmA Ház) célja, hogy megfelelő alkotói környezetet teremtsen az ott dolgozó fiatal festők és szobrászművészek számára.

Az elmúlt évek megmozdulásainak tapasztalatai alapján mára egyértelművé vált, hogy az anyagi-dologi juttatások csupán bizonyos szintig fejtik ki hatásukat, a személyes közreműködés, valamint a kialakult kapcsolatok folyamatos ápolása esetenként sokkal fontosabb és látványosabb eredményeket is hozhat. Az „Esélyt adunk!" programot ezekre a tapasztalatokra építve alkották meg, és a korábban kötött együttműködésekre is kiterjesztik a jövőben.

„Az esélyt, a lehetőséget a boldogulásra, a bizonyításra és a sikerre mindenkinek meg kell adni, függetlenül az egészségi állapottól, vagy a családi, anyagi háttértől" – mondja Zsoldos Miklós, az Union Biztosító elnök-vezérigazgatója, hozzátéve: „Biztosítóként mi az emberekre építünk. A tudatos jövőépítéssel közös érdekünk, hogy olyan fiatal felnőtteket neveljünk, akik hasznos, sikeres és aktív tagjai tudnak lenni a társadalomnak. A sikert viszont apró dolgoknál kell kezdeni. Az „Esélyt adunk!" program ennek a lehetőségét teremti meg".

Az Union „Esélyt adunk!" programja messzemenően támaszkodik az adott területek szakértőire, és velük együttműködve választja meg az eszközöket, alakítja ki az együttműködési keretet. „Biztosítóként mi a biztosításokhoz értünk. Nem tudhatjuk, hogy mire van szüksége az állami gondoskodásban élő gyermeknek vagy egy pályakezdő képzőművésznek. Ahhoz, hogy az együttműködések valóban sikeresek legyenek, azokkal a szakemberekkel kell konzultálnunk, akik az adott területet és annak problémáit napi szinten, részleteiben ismerik. Az ő rálátásuk nélkül az „Esélyt adunk!" program semmiképpen sem lehetne hiteles, és sikeres." – tette hozzá Zsoldos Miklós.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük