Beigazolódtak a tárca árverseny élesedésével kapcsolatos reményei, az engedélyezett pénztárgépek megszaporodásának hatása már most látszik a forgalmazók árképzésében.

Beigazolódtak a tárca árverseny élesedésével kapcsolatos reményei, az engedélyezett pénztárgépek megszaporodásának hatása már most látszik a forgalmazók árképzésében.

Múlt héten újabb online adatkapcsolatra képes pénztárgép jelent meg a piacon, így a pénztárgépcserére kötelezettek már négy engedélyezett típus közül válogathatnak. Jelenleg az Alt Cash Kft. engedélyezett pénztárgépét nettó 138 ezer forintért kínálja a piacon, aminek köszönhetően a lengyel Novitus gyártó is engedett az átadási árból, így a Laurel Számítástechnikai Kft., a Micra-Metripond Kft. és a Montel Informatika Kft. által forgalmazott pénztárgépek ára ugyancsak nettó 140 ezer forint körül alakul.

A minisztérium további árcsökkenéssel számol. Várható, hogy a közeljövőben 100-120 ezer forint körüli áron is megjelennek majd pénztárgépek a piacon.

A vállalkozók terheinek csökkentésére az állam is figyelemmel van, a kormány a „kisboltosok" átállását gépenként 50 ezer forinttal támogatja. Az értékesítési árat tehát tovább csökkenti, hogy az 500 millió forint éves árbevétel alatti vállalkozások esetében, 5 pénztárgép cseréje azonnali támogatásban részesül.

A Nemzetgazdasági Minisztérium továbbá felhívja a pénztárgépcserére kötelezettek figyelmét arra, hogy online adatszolgáltatásra csak az a pénztárgép alkalmas, amelyet a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal (MKEH) engedélyezett. Jelenleg a fentiekben felsorolt négy forgalmazó termékei közül lehet válogatni, azonban az engedélyezett típusokat az MKEH a honlapján (mkeh.gov.hu) folyamatosan közzéteszi.

Tekintettel a számos visszaélési esetre, a tárca kéri a pénztárgépcserével érintett vállalkozásokat – legyen az új vagy régi kereskedelmi egység vagy vendég-látóipari szolgáltató-, hogy a megrendelést, előlegfizetést megelőzően, saját érdekükben győződjenek meg arról, hogy az értékesítő által ajánlott pénztárgépet az MKEH valóban engedélyezte!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük