A 2013-mas év vége különleges koncertekkel és az óriási Folk Szilveszterrel zárult a Fonóban. Néhány napos pihenés és már folytatják is azt, amit nagyon szeretnek csinálni.

A 2013-mas év vége különleges koncertekkel és az óriási Folk Szilveszterrel zárult a Fonóban. Néhány napos pihenés és már folytatják is azt, amit nagyon szeretnek csinálni.

Indul a Fonó Szerda, rendeznek egy jótékonysági koncertet, aztán Fonó Présház az Etyeki Pikniken és végül az Eszterlánc zenekar lemezbemutató koncertje zárja a hetet. 

 

2014. január 15-én a Fonó Szerda táncház idén először.

Az újévben továbbra is vár mindenkit a város legnépszerűbb táncháza, a Fonó Szerda. Idén elsőként a szatmári táncokkal ismerkedünk. Bekapcsolódni kezdő és haladó szinten, párral vagy pár nélkül folyamatosan lehet. Házigazdák: Kocsis Enikő és Fitos Dezső.

Muzsikál: Szalonna és bandája, Farkas Zsolti és bandája, éneket tanít: Pál Eszter

 

2014. január 16-án a népzenészek összefognak egy kisfiú gyógyulásáért.

"Kicsi csillag, jaj, de rég, hogy vándorolsz…" Összefogás Mayer Istvánka gyógyulásáért

Mayer Istvánka 7 éves és sok megpróbáltatáson van túl. Ahhoz, hogy megtanuljon járni, Barcelonába kell utaznia egy műtétre. A kisfiúnak és családjának szeretnének segíteni a fellépő művészek azzal, hogy a koncert nettó jegybevételét felajánlják erre a célra. Fellépnek: Juhász Zoltán, Üsztürü, Nyitrai Marianna, Demeter Erika, Dóra Áron, Fábián Éva, Gázsa Zenekar, Koncz Gergő, Árendás Péter, Timár Sári, Sós Réka, Pál Julcsi.

 

2014. január 18-án Fonó Présház az Etyeki Pikniken.

A Téli Pikniken is belakják a présházat Etyeken. A kiváló borok mellett kitűnő muzsikával készülnek. Népzenei gyerek- és felnőttprogramokkal, koncertekkel és házias finomságokkal várnak mindenkit a "kihelyezett Fonóban". További információ a programokról: www.etyekipiknik.hu


2014. január 18-án az Eszterlánc zenekar  mutatja be új lemezét JEGESEN címmel. 

A műsorban, csakúgy mint a CD-n Búza, Melegföldvár, Mezőkeszü és Mezőveresegyháza dalait hallgathatják.

Közreműködnek:

Szilágyi Anna (Mezőségről, Melegföldvár községből) – ének

Navratil Andrea, Fekete Zsuzsanna – ének

Komáromi Márton, Nyitrai Tamás – hegedű

Juhász Dénes -furulya, hegedű

Császár Attila – brácsa

Liber Róbert – bőgő

Az Eszterlánc elsősorban hagyományos mezőségi népzenét játszó zenekar. Műsoraikban és hangfelvételeiken gyakran közreműködnek mezőségi énekesek és zenészek. A korábbi években rendszeres vendégeik voltak Búza községből Takács Anna, Takács Piroska, Eke Mária, Vigh Teréz, Ripa Alexandru Miku, Vigh József és Mihaiu Emil.

2012-ben az Eszterlánc együttes ismét melegföldvári dalokra épülő műsort állított össze Szilágyi Anna helyi énekes közreműködésével, akivel az elmúlt 12 évben szintén számos közös műsoruk volt. A melegföldvári énekek mellett a búzai zene továbbra is a zenekar repertoárjának középpontjában maradt. A vendégzenészek közül ki kell emelni Navratil Andrea énekest és Dresch Mihály dzsessz-zenészt, akikkel a 2013-ban megjelenő Eszterlánc CD-n is találkozhatunk.

 

2014. január 18. szombat 20.00

Eszterlánc: JEGESEN – lemezbemutató koncert

 

Fonó

1116 Budapest, Sztregova utca 3.

 

http://www.fono.hu/

 

Lantai József