Az amerikai Thrillist magazin Európa 48 országának ételei közül a tizedik legjobbnak a túrós csuszát találta. A lap két munkatársa a magyar konyha remekeinek tartja a gulyáson és a paprikás csirkén kívül a rántott sajtot is, de egyedülálló ínyencségnek említi a túrós csuszát.

 

Az amerikai Thrillist magazin Európa 48 országának ételei közül a tizedik legjobbnak a túrós csuszát találta. A lap két munkatársa a magyar konyha remekeinek tartja a gulyáson és a paprikás csirkén kívül a rántott sajtot is, de egyedülálló ínyencségnek említi a túrós csuszát.

 

A világ élvonalában szereplő Franciaország, Olaszország és Spanyolország mellett került Magyarország a 10. helyre! Hazánkat természetesen megelőzte a csokoládék terén Belgium és Svájc, bár egyikük sem a kakaóbab termelő ország. Viszont csak utánunk következnek Skandinávia füstölt halai, Oroszország kaviárjai, Nagy-Britannia teái, Csehország knédlije és söre, Görögország feta sajtos, olivás salátái.

 

Íme Európa gasztronómiai toplistája:

  1. Olaszország
  2. Franciaország
  3. Spanyolország
  4. Grúzia
  5. Németország
  6. Belgium
  7. Horvátország
  8. Svájc
  9. Portugália
  10. Magyarország

Az Egyesült Királyság a 13., Csehország a 22., Oroszország a 25. és a Vatikán a 48. helyre került.

 

Kovács Lázár mesterszakács szerint ide kívánkozna még a szilvás gombóc is, amit másutt nem készítenek. Lázár séf túrós csusza receptje:

fél kg csuszatészta

15 dkg császárszalonna

50 dkg tehéntúró

 4 dl tejföl

Még jobb, a kész csusza tetejét füstölt reszelt sajttal megszórjuk.

 

DOBI ILDIKÓ

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük