2013. február 25-én, a Barcelonában megrendezett Mobile World Congress (MWC) keretein belül mutatta be a PayPal az okostelefonokat bankkártya terminállá alakító PayPal Here új, európai piacokra szánt verzióját.

2013. február 25-én, a Barcelonában megrendezett Mobile World Congress (MWC) keretein belül mutatta be a PayPal az okostelefonokat bankkártya terminállá alakító PayPal Here új, európai piacokra szánt verzióját.

A szolgáltatás használatához egy mobilalkalmazás, illetve egy chipkártyák olvasására alkalmas külső eszköz szükséges, amely bluetooth-on kapcsolódik a telefonhoz. A fizetéshez mindössze az alkalmazásban a kereskedőnek be kell írnia az összeget, a vásárlónak pedig bankkártyáját a készülékbe helyezve meg kell adnia a PIN kódját és jóváhagyni a fizetést, akár a hagyományos kártyaterminálok esetében.  A számlát az alkalmazáson keresztül emailben vagy smsben lehet elküldeni a vásárlónak.

A PayPal elsősorban kisvállalkozások és nem állandó helyen dolgozók – például futárok -számára ajánlja a szolgáltatást. Hill Ferguson, a PayPal temékekért felelős alelnöke szerint a vállalatnak kiemelkedően fontosak a kis cégek igényei: „A PayPal felhasználók magját a kisvállalkozások adják, ezért rendkívül fontos számunkra, hogy életüket egyszerűbbé, üzletüket pedig nyereségesebbé tegyük. Számos megkeresés érkezett hozzánk partnereinktől, akik szerettek volna egy egyszerű, biztonságos módot a bankkártyák elfogadására, amit bárhol és bármikor használhatnak. Erre az igényre válasz a PayPal Here" – mondta el az alelnök.

A rendszer működéséhez nincs szükség külön szerződésre, nincs beüzemelési és havidíj, csupán az eszközt kell megvásorolni, illetve a fizetések után von le jutalékot a PayPal.

A PayPal Here új verziója először az Egyesült Királyságban lesz elérhető idén nyártól. A szolgáltató azonban a későbbiekben több európai piacra is bevezeti a rendszert.

A szolgáltatás bemutató videója az alábbi linken nézhető meg: https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=IVR0IM5rxvI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük