2023.április.02. vasárnap.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

European Meeting Point idén is a Sziget fesztiválon

2 perc olvasás
<p><span class="inline inline-left"><a href="/node/53823"><img class="image image-_original" src="/files/images/eu-flag-anim.gif" border="0" width="152" height="108" /></a></span>Az idei a negyedik év, hogy az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete és az Európai Parlament Tájékoztatási Irodája megjelenik a Sziget fesztiválon, a European Meeting Point helyszínén.

eu flag animAz idei a negyedik év, hogy az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete és az Európai Parlament Tájékoztatási Irodája megjelenik a Sziget fesztiválon, a European Meeting Point helyszínén.

eu flag animAz idei a negyedik év, hogy az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete és az Európai Parlament Tájékoztatási Irodája megjelenik a Sziget fesztiválon, a European Meeting Point helyszínén.

A célunk változatlan: kötetlen, játékos légkörben beszélgetni a hozzánk betérőkkel uniós témájú kérdésekről. Ezért öt napra az Európa Pont is a Szigetre költözik a Millenárisról. Az Európa Pont 2011-es megnyitásával olyan új, pezsgő teret kívánt létrehozni az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete és az Európai Parlament Tájékoztatási Irodája, ahová mindenki szívesen tér be, és amely a szakmai programok mellett az "európai kultúra házaként" is működik. Elmondhatjuk, hogy ez a terv sikerült. Rendezvényeinket hétről-hétre nagy érdeklődés övezi. Addig is, amíg szeptemberben új programokkal jelentkezünk a megszokott keretek között, várunk mindenkit itt, a Szigeten.

Egy kis ízelítő, hogy mi mindenről tájékozódhatnak az érdeklődők: Milyen jogok illetnek meg uniós polgárként? Milyen tanulási és ösztöndíj lehetőségeket nyújt az Unió? Milyen teendőid lehetnek, ha egy másik tagállamban vállalsz munkát? Milyen szociális jogok illetnek meg? És azt vajon tudod-e, hogy milyen utasjogaid vannak, ha Európában utazol? Látogass el a helyszínünkre, tudj meg többet a Polgárok európai éve kampányról, annak programjairól és célkitűzéseiről, s ha kitöltesz egy EU-kvízt, ajándékot kapsz!

Az EP Tájékoztatási Irodájának szervezésében az idei évben is találkozhatsz európai parlamenti képviselőkkel a sátrunknál: augusztus 8-án csütörtökön 14.00 és 16.00 óra között Bagó Zoltán, augusztus 9-én pénteken 14.00 és 16.00 óra között Glattfelder Béla EP-képviselő várja az érdeklődőket a European Meeting Point 12-es helyszínén.

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.