A Magyar Állami Operaház 2014. március 1-jén rendezi meg az Ezüst Rózsa Bált: a sportolók és művészek estélyét. A rangos esemény a világszerte ünnepelt jubileumi „Strauss150" évadhoz kötődik, nevét Richard Strauss: A rózsalovag (Der Rosenkavalier) című operájának szimbóluma ihlette.

A Magyar Állami Operaház 2014. március 1-jén rendezi meg az Ezüst Rózsa Bált: a sportolók és művészek estélyét. A rangos esemény a világszerte ünnepelt jubileumi „Strauss150" évadhoz kötődik, nevét Richard Strauss: A rózsalovag (Der Rosenkavalier) című operájának szimbóluma ihlette.

 

Az rendezvényről korábban (lásd: http://euroastra.hu/node/77633) már olvashattak, most ismerjék meg az esten közreműködő népszerű művészeket, zenekarokat és az estélyre meglepetést tartogató kiemelt támogató státuszú szponzort, a Diamonds International Corporation-t.

 

Hot Jazz Band

A Hot Jazz Band az 1920-as, '30-as, '40-es évek melódiáinak hiteles tolmácsa, a háború előtti magyar filmek slágereinek és a jazzkorszak népszerű amerikai szórakoztató zenéjének eredethű megszólaltatója. Zenéjük olyan nagy előadókat idéz, mint Karády Katalin, Kalmár Pál, Latabár Kálmán, Kabos Gyula, Louis Armstrong, Benny Goodman vagy  Bing Crosby.

 

Budapest Bár

A Budapest Bár filmslágereket, kuplékat, táncdalokat és egyéb híres dalokat dolgoz fel mívesen hangszerelt cigányzene kíséretében, ezzel újrahangolva a sokak által ismert dallamokat, vagy akár a rég elfeledett kincseket.

 

Michael Bublé Tribute Band

Azt mondják, sokszor megtévesztő a hasonlóság Gájer Bálint és Michael Bublé hangja között. Nem véletlen így, hogy Bálint az egyik legjobb mai magyar swing- és popénekes! A műsorban Michael Bublé saját szerzeményei és feldolgozásai mellett felcsendülnek a "The Voice"-ban elhangzott nagyszerű dalok, valamint a Group'N'Swing zenekarral előadott szólódalok is.

 

Karosi Júlia Quartet

Júlia 2009-ben alapította saját zenekarát, a Karosi Júlia Quartetet. A zenekar főként az énekesnő saját szerzeményeit játssza. Hangzásukon érződik a klasszikus zene és a modern jazz hatása. A zenekar tagjai: Karosi Júlia – ének, Tálas Áron – zongora, Bögöthy Ádám – nagybőgő, Varga Bendegúz – dob.

 

Polyák Lilla és Homonnay Zsolt

Polyák Lilla színésznő, énekes, aki 2008-ban a Magyar Televízió Csináljuk a fesztivált című műsorának győztese lett. Férje, Homonnay Zsolt színész, énekes, a 2005-ben alakult Adagio együttes tagja, majd 2012-ben Az Év Musical színésze. Közös albumuk 2009 tavaszán jelent meg.

 

Princess of Violin

Amikor a klasszikus és a modern találkozik. A valóban hercegnői megjelenésű hölgyekből álló hegedűtrió egyedi crossover muzsikát játszik, amely a klasszikus és a modern zenét ötvözi.

 

Rakonczai Imre zongoraestje

Kornay-Szenes Iván-díjas előadóművész. Élvonalbeli sportolóból, később a VIP és R-port együttes tagjából lett sokak által kedvelt és hallgatott zongorista, zeneszerző. Produkciójához nem kell más, mint egy szál zongora és az énekhangja. Rakonczai Imre a legendás piano bárok legnagyobb magyar és külföldi slágereit eleveníti fel.

 

Szőke Nikoletta Quartet

„Nekem a Quartet a jazz szeretete, a művészet tisztelete, a profi zenélés és az ezzel járó végtelen áramlás helyszíne." A Szőke Nikoletta Quartet 2002-ben alakult, tagjai: Szakcsi Lakatos Róbert (zongora), Barcza Horváth József (nagybőgő) és Juhász Márton (dob).

 

Gregory S Aka Invoice

Invoice, vagyis polgári nevén Sárdi Gergely neve egyet jelent a minőségi elektronikus zenével. Egyedi hangzásvilágát szinte az összes hazai clubban hallhatta már a közönség. Napjainkban, a világ számos clubjában, és megannyi dj táskájában tűnnek fel folyamatosan a szerzeményei.

 

Zagar (DJ SET)

Zságer Balázs a Zagar zenekar vezetője, több mint tíz éve a hazai elektronikus zenei színtér vezető egyénisége. Nevéhez fűződik a külföldön egyik legismertebb magyar dal, a Wings of Love, de az amerikai CSI: Helyszínelők c. sorozatban is hallhatóak a számai. DJ fellépéseiben is a kifinomult stílus a vezérelv.

 

Csáki András gitárművész

Nemzetközi karrierje 1999-ben kezdődött, amikor 18 évesen Chilében megnyerte a XXVI. „Dr. Luis Sigall" Nemzetközi Zenei Versenyt. A rangos dél-amerikai verseny első helye további nemzetközi meghívásokat hozott számára. Számos nemzetközi verseny győztese és különdíjasa.

 

Ewald Rézfúvós Együttes

Az Ewald Rézfúvós Együttes az ország egyik legtehetségesebb fúvós együttese. 1998-ban elnyerte a franciaországi Narbonne-ban megrendezett VII. Nemzetközi Rézfúvós Kvintett Verseny első és különdíját. Az együttes 1996-ban alakult a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem akkori hallgatóiból. Tagjai: Bakó Levente, Tarkó Tamás, Kovalcsik András, Magyar Péter, Peresztegi Attila.

 

A Diamonds International Corporation – D.I.C. a.s. 2005 őszén alakult Csehországban. A társaság fő tevékenysége: befektetési gyémántok értékesítése és a szakterülethez kapcsolódó tanácsadás, gyémánt ékszerek gyártása; ezen termékek kis- és nagykereskedelme. Jelenleg a társaság forgalmának szignifikáns részét a befektetési gyémántok jelentik, azonban a gyémánt ékszerek iránti kereslet folyamatosan növekszik a régióban. 2008-ban a D.I.C. forgalma már elérte a 400 millió cseh koronát.

Közép-Kelet Európában a társaság az egyetlen tagja és részvényese a világ egyik legrégebbi gyémánttőzsdéjének, az antwerpeni Beurs voor Diamanthandel-nek, továbbá azon nagyon kevés nagyon kevés cégek közé tartozik, akik jogosultak nyers gyémántot vásárolni.

Az egész EU-ra kiterjedő védjegyoltalommal ellátott ékszerek a társaság saját műhelyeiben készülnek. Minden ékszert a jogszabályi előírásoknak megfelelő fémjelzéssel látnak el.

Minden D.I.C. gyémánt elválaszthatatlan részét képezi egy világszinten elismert, vezető gemológiai intézet által kiállított tanúsítvány; legyen szó akár befektetési gyémántról vagy ékszerbe helyezett gyémántról.

A D.I.C. célkitűzése, hogy világszinten piacvezető társasággá váljon ezen a területen. Csehország és Szlovákia után mára 14 országra kiterjedő holdinggá nőtte ki magát. 2011. áprilisában nyitott Budapesten a Váci utcában az exclusive gyémánt klubot. A D.I.C. szoros együttműködést alakított ki a terület kiemelkedő szakértőivel; valamint nemzetközileg elismert divattervezőkkel.

A társaság rendszeresen vesz részt jótékonysági rendezvényeken, így került kapcsolatba az Ezüst rózsa bállal is valamint P.R. tevékenységével igyekszik támogatni azt a törekvést, hogy a  gyémánt és az ahhoz kapcsolódó hagyományok visszakerüljenek a köztudatba.

A D.I.C. 2009-ben a Miss Universe Szlovákia szépségverseny fő partnereként jelent meg. A társaság a győztes szépséget többek között egy gyémánt koronával ajándékozta meg, mely a szépségverseny történetének legexkluzívabb és legdrágább ékszere volt, hasonló ékszereket ajánlottunk fel a műsorvezetők számára is erre az estére. A cég V.I.P. partnerei közé tartozik többek között a focilegenda Antonín Panenka; az író, újságíró és gasztronómus Benjamín Kuras, a hegedű virtuóz Jaroslav Sveceny, az énekes akit itthon is ismerünk Karel Gott, a teniszező Radek Stepanek és Tomas Berdych valamint a kiváló fényképész Jadran Setlík.

 

 

2014. március 1.

Ezüst Rózsa BÁL

Jótékonysági estély az Operában

 

www.ezustrozsabal.hu

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük