Miként Döbörhegyi Balázs a Face Team operációs menedzsere mondja, egy spanyol fotós nyerte a Sony World Photography Awards egyik díját, aki Takács Áront a Face Team alapítóját örökítette meg, zsákolás közben. A világ egyik legnívósabb fényképész díjának elnyerése után a "modell" vacsora meghívást kapott a művésztől.

 

Miként Döbörhegyi Balázs a Face Team operációs menedzsere mondja, egy spanyol fotós nyerte a Sony World Photography Awards egyik díját, aki Takács Áront a Face Team alapítóját örökítette meg, zsákolás közben. A világ egyik legnívósabb fényképész díjának elnyerése után a "modell" vacsora meghívást kapott a művésztől.

 

A Sony World Photography Awards 2015 évi fotó versenyére a világ fotósai 173,000 képpel neveztek 171 országból. A győzteseknek $30,000 fődíj jár, továbbá megkapják a Sony cég legmodernebb felszereléseit és világméretű sajtóvisszhangot műveiknek. A győztes pályaművekből létrehozott kiállítást az érdeklődők 2015. április 24-től május 10-ig tekinthetik meg Londonban, a "Somerset House"-ban.

A nyílt verseny "Split Second" (pillanat tört része) kategóriájában a Spanyol Jaime Massieu nyerte el az első helyet s lett a kategória abszolút győztese.

 

A fénykép magyar vonatkozása, hogy a spanyol fotós Takács Áront a Face Team Akrobatikus Sportszínház alapítóját örökítette meg zsákolás közben. A fénykép, a 2014 szeptemberében megrendezett spanyolországi kosárlabda világ kupa egyik jeles pillanatát örökítette meg. A fiúk akkor „Iberia Flyers" néven utazták át az ibériai félszigetet s szórakoztatták egyedülálló trükkökkel a kosárlabda sportág fanatikusait. A csapat spanyolországi tizenhét napja alatt tizenegyszer ült repülőre miközben hat városban huszonkilenc koreografált zsákoló és freestyle showt mutatott be. A méltán világhírű akrobatikus csapat fellépett a Granada, Sevilla, Gran Canaria, Bilbao, Barcelona, Madrid városai által kialakított szurkolói zónákban. Bemutatókat tartott a világbajnoki elődöntőben és a bronzéremért folytatott mérkőzés felvezetéseként szórakoztatta a madridi aréna húszezres közönségét. Az Ibéria, spanyol légitársaság saját marketing aktivitásaként keltette életre az "Iberia Flyers" koncepciót a Face Team közreműködésével. Első közös munkájuk a világbajnokság hivatalos szponzoraként megjelenő légitársaságot, az eseményt és a sportágat népszerűsítő reklám videó volt, ami a vezető videómegosztó csatornán 600,000-t meghaladó nézettséget/letöltést ért el.

http://www.youtube.com/watch?v=4CAnVv70wjA

 

A spanyol fotós a győzelem mámorában a világsajtóban hívta meg Takács Áront egy köszönő vacsorára. A megörökített, pillanat tört része ismét a világ minden pontján hívja fel a figyelmet arra, hogy kis országunk "Face Team" csapata a világ vezetője sportágában.

 

A Face Team Magyarország első akrobatikus sportszínháza, amely különleges sport-show bemutatókat tart: akrobatikus kosárlabda, kézilabda, korfball, labdazsonglőrködés, break tánc szerepel a palettájukon. A 2004-ben alakult csapat 18 tagból áll, és minden esetben a helyhez és az igényekhez igazítják fellépőik számát és a bemutató jellegét. Folyamatosan várják a jelentkezőket, bárki csatlakozhat hozzájuk, aki kellően ügyes és elszánt. Magyarországon és világszerte már több mint 500 alkalommal léptek fel olyan rangos eseményeken, mint a NBA, FIBA mérkőzések, nemzetközi fesztiválok, revü és cirkusz showk. A csapat 2012-ben a legnagyobb angol tehetségkutató show műsor, a Britain's Got Talent elődöntőjéig jutott, nemzetközi reklámfilmekben szerepelt, illetve a milliós látogatottságokat elérő népszerű YouTube rendező filmjében népszerűsítette Magyarországot.

 

http://www.faceteam.hu

http://www.facebook.com/faceteamtheshow

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük