2022.05.22.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Február Gyulán a Kamarateremben

3 min read
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><span class="inline inline-left"><a href="/node/87990"><img class="image image-preview" src="/files/images/gyulaiD_0.preview.jpg" border="0" width="454" height="640" /></a></span>A Gyulai Várszínház kamaratermi programja egész hónapos kiállítással, a Cseh Tamás Program folytatásaként Jimi Hendrix emlékesttel, valamint Für Anikó, a népszerű színésznő személyes hangvételű, varázslatos estjével várja érdeklődő nézőit, és nemcsak a „gyulaiakat"! <p> 

A Gyulai Várszínház kamaratermi programja egész hónapos kiállítással, a Cseh Tamás Program folytatásaként Jimi Hendrix emlékesttel, valamint Für Anikó, a népszerű színésznő személyes hangvételű, varázslatos estjével várja érdeklődő nézőit, és nemcsak a „gyulaiakat"!

 

A Gyulai Várszínház kamaratermi programja egész hónapos kiállítással, a Cseh Tamás Program folytatásaként Jimi Hendrix emlékesttel, valamint Für Anikó, a népszerű színésznő személyes hangvételű, varázslatos estjével várja érdeklődő nézőit, és nemcsak a „gyulaiakat"!

 

Február egész hónapban megtekinthető a Magyar királyok arcképcsarnoka című kiállítás a Gyulai Várszínház Kamaragalériájában a Kossuth utca 13. szám alatt. Somogyi Győző Kossuth és Munkácsy – díjas festőművész, a Nemzet Művésze megfestette az összes magyar király portréját, akiknek az arcképei most egyben láthatóak az ingyenesen látogatható tárlaton. Az 52 alkotást végig nézve egy időutazáson vehetnek részt a látogatók, ezer év történelmét áttekintve.

 

A Cseh Tamás Program keretében február 5-én 19.00 órakor egy izgalmasnak ígérkező koncertet hallgathatnak meg kitűnő zenészek előadásában. Jimi Hendrix a 20. századi rock zene legnagyobb gitárosa volt. Az ő zenéit játssza el jazzes felfogásban a Halper-Hendrix Experiment együttes. Halper László gitáros évtizedek óta a magyar jazz élet egyik elismert alakja, aki régen elkötelezte magát Jimi Hendrix zenéje mellett. A néhány éve Band of Gypsys Reincarnation zenekarral felvett CD-jük a legmagasabb pontszámot kapta a világ legjelentősebb jazz a folyóiratában, a Down Beatben. Gyulára most is neves muzsikusokkal érkezik a zenekar, amelyben Halper László gitározik, Solti János, az LGT dobosa, játszik az ütőhangszereken, Kollmann Gábor szakszofonozik, Kosztyu Zsolt basszusgitározik, Csányi János játszik billentyűs hangszeren.

 

Február 12-én egy közkedvelt színésznő ad koncertet. Für Anikó nem csak a prózai darabokban remekel, de nagyon jó hangja is van, ezért zenés előadásokban is gyakran látható. Most azonban a szóló estjét mutatja be egy koncerten, amelynek címe: Kitalált világ. Bereményi Géza szövegeit énekli Für Anikó neves zenészek kíséretében, gitáron a zeneszerző játszik, Hrutka Róbert, a basszus szólamot Kalmus Felicián játssza elektromos gordonkán és csellón. Egy személyes hangvételű, varázslatos, különleges atmoszférájú estének lehetnek a részesei a nézők, ahol Für Anikó finom érzékisége, olykor vad szenvedélye a domináns. Az esten az énekesnő eddig megjelent lemezeiről hallhatnak egy válogatást kiegészülve pikáns zenei csemegékkel, ritkaságokkal.

 

Február 1.- 27. Magyar királyok arcképcsarnoka

Somogyi Győző Kossuth-díjas képzőművész, a Nemzet Művészének kiállítása.

A kiállítás 2015. február 28-ig díjtalanul megtekinthető.

Február 5. 19:00           

„Emlékest Jimi Hendrix zenéivel, neves jazz muzsikusok előadásában"

Halper – Hendrix Experiment – koncert

Halper László – gitár, Solti János – dob, Kosztyu Zsolt – basszusgitár, Kollmann Gábor – szaxofon, Csányi Zoltán – billentyűs hangszerek

Belépőjegy: 2000 Ft, diákjegy: 1000 Ft

Február 12. 19:00          

Kitalált világ – Für Anikó koncertje

„A népszerű színésznő személyes hangvételű, varázslatos estje"

Für Anikó – ének, Hrutka Róbert – gitár, Kalmus Felicián – elektr. gordonka Dalszövegek: Bereményi Géza

            Belépőjegy: 2000 Ft, diákjegy: 1000 Ft

 

Gyulai Várszínház Kamaraterem

Gyula, Kossuth u. 11.

 

http://gyulaivarszinhaz.hu

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

EUROASTRA - Powered by WebshopCompany Ltd. uk. | Newsphere by AF themes.