Foto:MTI Mathé ZoltánFoto:MTI Mathé ZoltánEgyüttműködési megállapodást kötött a TIGÁZ Csoport és a Magyar Posta Zrt., amelynek értelmében  2013. február 1-jétől postai munkatársak végzik a gázmérők leolvasását a TIGÁZ szolgáltatási területén.

Foto:MTI Mathé ZoltánFoto:MTI Mathé ZoltánEgyüttműködési megállapodást kötött a TIGÁZ Csoport és a Magyar Posta Zrt., amelynek értelmében  2013. február 1-jétől postai munkatársak végzik a gázmérők leolvasását a TIGÁZ szolgáltatási területén.

A közös munka mindkét fél számára előnyös, a Magyar Posta Zrt. ezáltal növelheti szolgáltatási körét és optimalizálni tudja hálózati kihasználtságát, a TIGÁZ Csoport pedig a postai munkatársak személyében ismert, a lakosság bizalmát élvező, jelentős helyismerettel, és megfelelő logisztikai hálózattal rendelkező partnerre talált.

 Februártól a Magyar Posta Zrt. munkatársai végzik a TIGÁZ-DSO Kft. által ellátott ügyfelek mérőleolvasását. A leolvasást végző postások a TIGÁZ által kiadott igazolvánnyal is rendelkezni fognak.

 A fogyasztók szempontjából csak a gázmérőt leolvasó személye jelent változást.

Az éves és számlázás alapjául szolgáló leolvasások ütemezésén a TIGÁZ nem változtat, a tervezett időpontok pedig a gázszámlán továbbra is változatlanul, előzetesen feltüntetésre kerülnek. A leolvasás alkalmával a postai munkatársak az eddigi módszerhez hasonlóan, nemcsak a mérőállást rögzítik, hanem dokumentálják a fogyasztói helyet, digitális fényképet készítenek a gázmérőről. Ezt, a felek érdekeit védő és a tényeket egyértelműen dokumentáló fényképes dokumentációs rendszert szervezetten a TIGÁZ vezette be először az országban, ami azóta széles körben elterjedt a szolgáltatók gyakorlatában.

 Egyidejűleg a leolvasás rendje is megváltozik:

 A TIGÁZ 2013. március 1-jétől bevezeti az éves leolvasási ciklusok közötti, úgynevezett „harmadéves leolvasást", ami 4 havi gyakorisággal történő leolvasást jelent és szintén a Magyar Posta Zrt. munkatársai végzik. Az eddigi törvény szerinti egyszeri éves kötelező leolvasást tehát évi 3 mérőleolvasási esemény váltja fel, az eredményeket pedig az éves elszámolásban veszik figyelembe.

 „A gyakoribb leolvasás bevezetésével kezdetben lehetővé válik a tényleges fogyasztások pontosabb nyomon követése, majd a későbbiekben a pontosabb elszámolás. Ennek fényében megelőzhető lesz, hogy az éves leolvasások esetében nagy összegű számla készüljön, mely hátralék keletkezését és felhalmozódását eredményezheti" – nyilatkozta Holyevácz Csaba, a TIGÁZ ügyfélkapcsolati igazgatója.

 A havi és számlázás alapjául szolgáló leolvasásokon túl a Magyar Posta fogja elvégezni a sikertelen mérőleolvasással érintett gázmérők ellenőrző leolvasását is.

Azoknak a fogyasztóknak, akik a havi diktálást választják, az eddigi gyakorlatnak megfelelően, havonta kell elküldeniük a pontos mérőállását. A havi számla továbbra is az elküldött mérőállás, vagy annak hiányában becslés alapján fog elkészülni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük