A Panda Security közlése szerint a megjelenése óta közel tízmilliósra nőtt a Panda Cloud Antivirus-t használók tábora. Az eddig egyedüli „felhő-alapú" vírusirtó további fejlesztéseken esett át.

 

A Panda Security közlése szerint a megjelenése óta közel tízmilliósra nőtt a Panda Cloud Antivirus-t használók tábora. Az eddig egyedüli „felhő-alapú" vírusirtó további fejlesztéseken esett át.

A Panda Security egyik „zászlóshajója", a víruselemzés és -irtás tevékenységét távoli szerverekre – vagyis a „felhőbe" – kihelyező szoftver megújult. Az iparágban egyedüli cloud-alapú program ingyenes változata bővült, új funkciókat kapott, ugyanakkor megvásárolható a széleskörű védelmet nyújtó Panda Cloud Antivirus PRO Edition is.

– A PRO változat védelmet nyújt a vírusokkal, kémprogramokkal, rootkitekkel, ismeretlen károkozókkal és a számítógép ellen indított támadásokkal szemben – mondta Sándor Zsolt, a Panda Security magyarországi igazgatója. – A program egy új, hatékony vírusvédelmi modellel dolgozik, amely radikálisan különbözik a hagyományos vírusvédelmi megoldásoktól. Az a lényege az egésznek, hogy az általunk „kollektív intelligenciának" hívott algoritmus alapján a munkát kvázi kihelyezi a felhőbe, vagyis a felhasználó gépétől független szerverekre. Ez a laikusok számára is lefordítva annyit tesz, hogy az érdemi munkát más gépek végzik el, csak az eredmény jelenik meg a saját gépünkön. A szoftver így sokkal gyorsabb, ráadásul a rendszert szinte egyáltalán nem terheli meg. Maga a kliens egy annyira pehelysúlyú szoftver, hogy szinte észre sem lehet venni.

A szakember szerint, ahogy a számítástechnika több területén is, az IT-biztonságtechnikában is a cloud-computingé a jövő.

– Számtalan szakmai fórum tesztelte a technológiánkat – mondta Sándor Zsolt -: az AV-Test.org, az AV-Comparatives.org vagy a PCSecurityLabs, hogy csak néhányat mondjak. Az eredmény több mint meggyőző: a Cloud Antivirus bőven 99%-on felül teljesített, ami a vírusészlelést és -irtást illeti.

A szoftvert megjelenése óta már csaknem 10 millió felhasználó használja.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük