Fejős Éva – Most kezdődik

„Mindig az álmaimat követtem, ezért is hoztam létre egy pici könyvkiadót" Fejős Éva közel egy év hallgatás után visszatér, és saját könyvkiadója, az Erawan gondozásában jelenteti meg Most kezdődik című, 1999-ben eredetileg Holtodiglan címen kiadott regényét.

 

„Mindig az álmaimat követtem, ezért is hoztam létre egy pici könyvkiadót" Fejős Éva közel egy év hallgatás után visszatér, és saját könyvkiadója, az Erawan gondozásában jelenteti meg Most kezdődik című, 1999-ben eredetileg Holtodiglan címen kiadott regényét.

 

„Ez a regény számomra egy új kezdet szimbóluma, ezért is választottam a kiadóm első saját kiadású könyvének: ez volt a legelső megjelent regényem 1999-ben (igaz, akkor kevesekhez jutott el, és szerzői álnéven írtam), és most hídként érzékelem a múlt és a jövő között. Most, 2013-ban ismét ezzel kezdődik valami új az életemben. Az új címválasztás is egyfajta játékos jelzése ennek a korszakváltásnak, és természetesen passzol a műhöz. Örülök, hogy végre eljuthat a könyv nagyobb olvasótáborhoz: azok az olvasóim, akik az évek során használt példányban megszerezték ezt az írásomat, igazi csemegeként tartják számon. Amikor nemrégiben újraolvastam, nekem is felüdülést és jó szórakozást jelentett."

 

A regényben Anisette, az ex-modell grafikuslány – aki három kutyával és egy problémás unokatestvérrel osztja meg lakását -, nyugodt élete egy csapásra felfordul, amikor kapcsolatba kerül egy zűrös rockénekessel. Együtt utaznak el egy egzotikus forgatásra, amely bővelkedik kalandokban. A szerző izgalmas krimiszálat is behoz a történetbe. Fejős Éva Facebook-oldalán (facebook.com/fejoseva1) hamarosan megtekinthetők a regényhez általa kitalált miniklipek, „trailerek" is. Az írónő könyvét először július 10-én, Budapesten dedikálja az Aleé Libriben, majd több vidéki helyszínen is, július 13-án (vasárnap) Celldömölkön a könyvtárban, 15-én (hétfőn) Sárváron a Danubius Health Spa Resort Hotelben tart beszélgetős estet, július 29-én pedig Balatonfüreden. A dedikálások előtt lehetőség nyílik majd beszélgetni az írónővel.

 

„A regényhőseim adták a bátorságot a továbblépéshez"

A szerző – és immár kiadóvezető – kedvenc városában, Bangkokban hozta meg a döntést. „Bangkok központjában található az Erawan-szentély – Erawan a thai mitológiában egy elefánt -, ott üldögéltem, és figyeltem a közeli csomópont forgalmát. Cikáztak a kocsik közt a tuk-tukok, egyes járművezetők határozottan megválasztották az irányukat, mások sodródtak a forgalommal. Ott villant belém: éppen így suhannak el mellettünk a fontos dolgok, és az embernek meg kell választania az irányt, amerre haladni akar. Akkor, abban a pillanatban már biztosan tudtam, hogy szeretnék létrehozni egy picike könyvkiadót, ahol a Most kezdődik mellett az általam megkedvelt külföldi könyveket is elhozhatom magyarul az olvasóknak. Így lett Erawan a kiadóm neve… Csak olyan regényeket választok, amelyeket nem tudok letenni, nem tudok félretenni egy-két napra sem, mert annyira megragad, magával sodor a történetük."

 

 

Fejős Éva

Most kezdődik

Erawan Könyvkiadó,

Bp. 2013

  • Kötés: papír / puha kötés
  • ISBN: 9789630864572

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük