Hétvégén megváltozik a forgalmi rend az M0 autóúton

Az M0 autóút déli szektorának bővítése miatt a hétvégén forgalmi rend változásra számíthatnak az arra közlekedők az M0 autóút M6 autópálya és 51 sz. főút közti szakaszán.

 

Az M0 autóút déli szektorának bővítése miatt a hétvégén forgalmi rend változásra számíthatnak az arra közlekedők az M0 autóút M6 autópálya és 51 sz. főút közti szakaszán.

 

Az M0 autóút déli szektorában, az M5 autópálya felé vezető oldalon a kivitelezők befejezték a forgalomba helyezéshez szükséges munkákat az M6 autópálya és az 51 sz. főút közötti szakaszon (12-23. km szelvények között). Az újonnan elkészült betonburkolatú pálya 2013. június 30-án, vasárnap a délelőtti órákban kerül átadásra.

A forgalomba helyezés előkészítő munkái miatt június 29-én, reggel 8 órától nem lehet az M6 autópályáról az M0 autóút M5 autópálya felé vezető oldalára közvetlenül ráhajtani. Az erre haladóknak a 7. sz. főút csomópontja felé kell kerülniük. A terelő utat sárga alapszínű táblák jelzik.

Június 30-án, az átadás időszakában ideiglenes forgalomkorlátozásokra kell számítani a szakasz kezdeténél, sőt néhány percig a forgalom teljes megállítására is szükség lesz, és rövid időre megállítják a forgalmat a 6. sz. főút és a csepeli pihenőhely felhajtóágán is.

Az átadást követően újra használható lesz a 6-os számú főúti csomópont lehajtó ága, valamint a halásztelki csomópontban is ismét fel lehet hajtani az M0 autóútra.

Az új szakasz átadásával az M7 autópályától az 51. számú főútig – mintegy 20 km hosszan – 3 sávon haladhat a forgalom az M5 autópálya irányába, továbbá a biztonságos üzemeltetést műszaki leálló (üzemi) sáv is segíti.

Az új betonpálya forgalomba helyezését követően mozgó forgalomterelés mellett fogják összezárni az építés alatt lassító és gyorsító sávként kialakított üzemi átjáróknál a beton terelőfalakat. Ezt követően megkezdődik az M1 autópálya felé vezető oldal forgalmi rendjének átalakítása, valamint a három forgalmi sávos és műszaki leállósávos keresztmetszet kialakítása. A munkálatok várhatóan szeptemberig tartanak, amely időszakban éjszakánként, illetve hétvégenként forgalmi sávzárásokra kell készülniük az erre közlekedőknek.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük