2023.november.28. kedd.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Fél milliárd eurós beruházással elkészült a Visa Europe európai adatfeldolgozó központja

2 perc olvasás
 <span class="inline inline-left"><a href="/node/44209"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/image0012679.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="55" /></a></span> <p>A Visa Europe új bankközi feldolgozó központjában befejeződött az adatátvitel, így a Visa Europe tagbankjait immár egy nyitott, kizárólag európai rendeltetésű jóváhagyási és elszámolási rendszer látja el. A félmilliárd eurós beruházás hat évig tartott és mára elkészült a több mint 800 embert foglalkoztató központ.

 image0012679.thumbnail

A Visa Europe új bankközi feldolgozó központjában befejeződött az adatátvitel, így a Visa Europe tagbankjait immár egy nyitott, kizárólag európai rendeltetésű jóváhagyási és elszámolási rendszer látja el. A félmilliárd eurós beruházás hat évig tartott és mára elkészült a több mint 800 embert foglalkoztató központ.

 image0012679.thumbnail

A Visa Europe új bankközi feldolgozó központjában befejeződött az adatátvitel, így a Visa Europe tagbankjait immár egy nyitott, kizárólag európai rendeltetésű jóváhagyási és elszámolási rendszer látja el. A félmilliárd eurós beruházás hat évig tartott és mára elkészült a több mint 800 embert foglalkoztató központ.

Mivel ez az egyetlen olyan adatfeldolgozó rendszer, amelynek kizárólagos feladata, hogy Európában – például az Egységes Euró Fizetési Övezetben (SEPA) – jelentkező igényeknek feleljen meg, a Visa Europe a tagbankjainak egy napon belüli elszámolást kínál Európán belül, 18 helyi fizetőeszköz között. A kockázatok enyhítésével párhuzamosan javul a tranzakciók hatékonysága és sebessége, és az egyre nagyobb feldolgozási tételszámot is könnyebben kezelni majd. A rendszer a Visa Europe tagbankjai tulajdonában és irányítása alatt áll, akik azt a piaci és az üzleti igényeiknek megfelelően alakíthatják.

"Olyan adatfeldolgozó szolgáltatást hoztunk létre, amely egyedülálló Európában" – jelentette ki Steve Chambers, a Visa Europe informatikai igazgatója. "Egy olyan nyitott rendszert fejlesztettünk ki, amely hatékonyan és példátlanul rugalmasan működik. A rendszer határon átnyúló és országon belüli tranzakciók feldolgozását végzi alacsony költségen és nagy megbízhatósággal."

A rendszer telephelye 10 000 négyzetméter alapterületű, melyen két teljesen adatközpont található. 2010 augusztusában a Visa Europe átlagban 2,8 millió tranzakciót dolgozott fel naponta 1,7 milliárd euró összértékben. Az átlagos feldolgozási sebesség körülbelül 20 ezredmásodperc tranzakciónként, ami majdnem hétszer gyorsabb, mint a versenytársé[1]. Az elmúlt három évben a Visa Europe új rendszere a rendelkezésre állás terén 100%-os és a szolgáltatás minőség terén pedig 99,999%-os eredményt produkált.

A Visa Europe, több mint 400 európai bank tagsági szervezete, tagjainak igényeire reagálva a legfontosabb feladatai közé emelte ezt a beruházást.


[1] Összehasonlításban a MasterCard 2010. szeptember 13-án a Financial Timesban közölt adatával: 140 ezredmásodperc."Master who plays his cards right" -"Business Life" melléklet 14. oldal

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.