2023.február.06. hétfő.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Milyen multimédia alkalmazást készítsenek mobilra? – innovációs pályázat

3 perc olvasás
 <span class="inline inline-left"><a href="/node/44207"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/yp-mb2-live.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="94" /></a></span> <p>Pályázat indul okostelefonokra a Budapesti Corvinus Egyetem, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, a Képzőművészeti Egyetem, valamint a T-Mobile együttműködésében.</p><p>

 yp mb2 live.thumbnail

Pályázat indul okostelefonokra a Budapesti Corvinus Egyetem, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, a Képzőművészeti Egyetem, valamint a T-Mobile együttműködésében.

 yp mb2 live.thumbnail

Pályázat indul okostelefonokra a Budapesti Corvinus Egyetem, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, a Képzőművészeti Egyetem, valamint a T-Mobile együttműködésében.

A 2010/2011-es tanévben „Kreatív multimédiás alkalmazások széleskörűen használható megoldásai okostelefonokon" néven az okostelefonokhoz kapcsolódó pályázatot hirdet közösen három hazai egyetem és a T-Mobile. A három éve indult együttműködés során a partnerek a Budapesti Corvinus Egyetem, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem és a Magyar Képzőművészeti Egyetem hallgatói számára írnak ki szemeszterenként pályázatot, amelynek mostani témája a diákok körében is népszerű okostelefon.

Az idei pályázat fő célja olyan konkrét, megvalósítható ötletek és megoldások inspirálása, amelyek az okostelefonok által kínált interface-ek és platformok kreatív alkalmazásait célozzák meg, és amely fejlesztések újszerűen egyedien és érdekesen segítik elő a mindennapi élet, a hétköznapok dolgainak intézését.

„Az okostelefonokban rendkívül nagy fantáziát, lehetőségeket látunk. Nemrégiben saját ügyfeleink körében végeztünk egy kutatást, amelynek célja az volt, hogy részletesebben is feltérképezzük az okostelefonok használatát. A kutatásból kiderül, hogy az egyre sokoldalúbb mobilok és a szélessávú mobilinternet-hozzáférés révén elterjedőben van és főként a fiatalabbak körében szinte természetessé válik az "online életmód" – mondta Király István, a T-Mobile márkáért felelős marketing vezérigazgató-helyettes.

Az egyéni pályázatok mellett az egyetemek hallgatói 2 vagy 3 fős vegyes, legalább két egyetem hallgatóit magában foglaló csapatokat alkotva is indulhatnak. Azok számára, akik az ötletüket másokkal közösen fejthetnék ki, de a többi egyetem hallgatóival nincs közvetlen kapcsolatuk, a szervezők online fórumot biztosítanak a csapattársak kiválasztására. A pályázatokban megfogalmazott ötletek lehetnek weboldalak, köztéri installációk, okostelefonokra készített alkalmazások, egyéb megoldások vagy ezek kombinációi is.

Az első helyezett 1,5 millió forintos pénzjutalmat, valamint 1 éves belföldi mobilinternet-használatot nyer, a második helyezett 1 millió forintot és 1 éves, szintén ingyenes belföldi mobilinternet-használattal, a harmadik helyezett pedig fél millió forinttal és 1 éves ingyenes belföldi mobilinternet-használattal lesz gazdagabb.

A pályázatra november 10-éig lehet regisztrálni a http://www.fepa.t-mobile.hu/ oldalon. a pályamunkák leadási határideje pedig 2011. február 9. A kiállítással egybekötött eredményhirdetésre előreláthatóan 2011 február végén kerül sor.

A pályázatokat a három egyetem által közösen kijelölt rangos szakmai zsűri bírálja el. A Corvinus Egyetemről Dr. Nemeslaki András, az E-business Kutatóközpont vezetője, a BME-n Dr. Charaf Hassan, egyetemi docens, a Magyar Képzőművészeti Egyetemről pedig prof. Kőnig Frigyes dr. habil, az egyetem rektora értékeli majd a pályázatokat. A T-Mobile-t Király István marketing vezérigazgató-helyettes képviseli a zsűriben.

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.