Eddig nyolc teltházas koncert, több mint 4000 néző, óriási siker itthon és külföldön. A hegedűvirtuóz 40. születésnapja alkalmából két új lemez anyagával, négy formációval turnézik, köztük a bécsi Konzerthausban és Berlinben lép fel; a fináléra pedig a Müpában kerül sor.

 

Eddig nyolc teltházas koncert, több mint 4000 néző, óriási siker itthon és külföldön. A hegedűvirtuóz 40. születésnapja alkalmából két új lemez anyagával, négy formációval turnézik, köztük a bécsi Konzerthausban és Berlinben lép fel; a fináléra pedig a Müpában kerül sor.

 

Palya Bea, Balázs János, Mohammad Reza Mortazavi, Hollerung Gábor és a Budafoki Dohnányi Zenekar, Porteleki László, Tintér Gabriella, Csizmadia Anna, Benke Félix, Brasnyó Antal és a szabadkai zenekar lépnek fel együtt Lajkó Félix vendégeként a maraton koncerteken; vagyis azok a művész-barátok, akik meghatározóak számára és valódi társai a színpadon.

 

A közel két és fél hónap alatt a Vajdaság Paganinijének is nevezett hegedűművész mintegy 20 koncerten lép fel itthon és külföldön más és más formációkkal: szólóban, duóban, kvartettben és nagyzenekarral, újra és újra bizonyítva a megújuló sokszínűséget, zenei energiát és eredetiséget, amelyet koncertjein tapasztalhat a közönség.

 

Lajkó Félix stílusa egyszerűen besorolhatatlan, mindig is egy volt a lélekre különleges érzékenységgel ható zenészek közül, közvetítőként használva hangszereit önmaga és a külvilág között. Mindegy, hogy mihez nyúl, a végeredmény mindig kristálytiszta, valamilyen ismeretlenül mély és érett forrásból táplálkozó, ösztönös, zsigeri lélek-zene egyveleg.

 

„Ő soha nem játszik semmit kétszer egyformán el" (…) „Egy elementális hegedűvirtuóz, de a zenéjében ott van a népzene a populáris zene, világzene és mindig is ott volt a zenéjében egy szimfonikus igény."

(Hollerung Gábor karmester)

 

„Folyamatosan improvizálunk, ez egy nagyon különleges dolog, semmit nem beszélünk meg előre" „Nagyon impulzív, nagyon különleges zenét játszunk, meg sem lehetne határozni a stílusát, ez a mi stílusunk, és nagyon élvezzük.

(Balázs János zongoraművész)

 

A művésznek két új lemeze jelent meg december elején a 40. születésnap alkalmából.

A Budafoki Dohnányi Zenekarral felvett Végtelen (Infinity) és a Balázs Jánossal közösen jegyzett Jelszó (Password) egyaránt az ITunes toplistájának dobogós helyein szerepelnek megjelenésük óta.

 

A Lajkó Félix maraton koncertsorozat fináléja február 27-én és 28-án lesz a Müpában, amikor két nap alatt három koncerten bontja ki a művész mindazon zenei gondolatokat, amelyek az eddigiek során éltették.

 

A maraton következő kiemelt koncertjei:            

 

2015. feb.13.  19.00 –  Miskolc – Művészetek Háza

Lajkó Félix és zenekara

 2015. febr. 19.   20.00 – Ljubljana – Kino Siska

Lajkó Félix és zenekara

2015. febr. 22. 21.00 –  Berlin – Simpla

Lajkó Félix szóló koncert

 2015. feb.24. 19.30 – Pécs – Kodály Központ

Lajkó Félix és Balázs János lemezbemutató koncertje

 

2015. február 27-28 – Budapest – Művészetek Palotája

Febr. 27 – 19.30 – "Az improvizáció nagymesterei"

Balázs János – zongora, Mohammad Reza Mortazavi – ütőhangszerek

            Febr. 28 – 15.00 – "Folk"

vendégek: Palya Bea, Tintér Gabriella, Csizmadia Anna és sokan mások

            Febr. 28 – 19.30 – "Végtelen Szimfonik" – Lemezbemutató

a Budafoki Dohnányi Zenekar közreműködésével, vezényel Hollerung Gábor

 

http://lajkofelix.hu

www.facebook.com/lajkofelix

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük