Három díjjal jutalmazták a K&H Csoport dolgozóinak közösségi szerepvállalását a 3 Jó Cselekedet pályázaton. A K&H gyógyvarázs mesedoktorok program két kategóriában is előkelő helyezést ért el, de  elismerésben részesült a látássérültek triatlonversenyének segítése is.

 

Három díjjal jutalmazták a K&H Csoport dolgozóinak közösségi szerepvállalását a 3 Jó Cselekedet pályázaton. A K&H gyógyvarázs mesedoktorok program két kategóriában is előkelő helyezést ért el, de  elismerésben részesült a látássérültek triatlonversenyének segítése is.

 

A 3 Jó Cselekedet című pályázatra vállalatok, sajtóorgánumok, civil szervezetek valamint magánszemélyek nyújthatták be pályázatukat, részletesen kifejtve 3 olyan jótettüket, amelyekkel a társadalom tagjait segítették 2014-ben. A felhívásra összesen 50 pályázó küldte be 3-3 jócselekedetét. A szakemberekből álló zsűri külön-külön pontozta a jótetteket: a kis- közép- és nagyvállalatok, valamint az alapítványok a legkreatívabb, legemberibb, legmeghatóbb, legnagyvonalúbb, legzöldebb jó cselekedet címért szálltak versenybe. A média által benyújtott legjobb jótett „Az év legsegítőkészebb médiuma", a legtöbb szavazatot kapó magánszemély pedig „ Hétköznapi Hős" díjjal tüntették ki.

 

„A benyújtott pályázatok között sok olyat láttam, ahol a dolgozók együtt valósítottak meg valamit, hogy közösen részesei lehessenek egy társadalmi cselekedetnek" – mondta el Kerekes Sándor (a KÖVET Egyesület elnöke, egyetemi tanár, a zsűri elnöke. „Fontos, hogy elhiggyük, hogy egyenként is tudunk változtatni a világon és a fejünkben lévő gondolatot jó cselekedetté és együttműködéssé formálni."

 

A vállalatok számára kiírt 5 kategóriából a K&H Csoport három jó cselekedete közül kettő is előkelő helyezéseket ért el, három különböző kategóriában. A K&H gyógyvarázs mesedoktorok program keretében 130 K&H dolgozó olvasott mesét kórházakban és további 57 kolléga mondta videóra kedvenc történetét, hogy  jobb kedvre derítse a gyermekosztályon fekvő beteg kicsiket. Ezt a zsűri a legemberibb jócselekedet 2. helyezésével, valamint a legmeghatóbb jócselekedet kategória 3. helyével díjazta. A legkreatívabb jócselekedet kategória 3. helyezését pedig a látássérültek triatlonversenye érte el, amely során K&H-s dolgozók futottak, úsztak és kerékpároztak együtt látássérült sportolókkal.

 

„A K&H Csoport nemcsak vállalati szinten támogatja a közösségi szerepvállalási politikájának alapját képező területeket – sport, gyermekegészségügy, fiatalok oktatása, előadó-művészet, hátrányos helyzetűek – hanem munkatársaink önkéntesen is rendszeresen tesznek jót. A K&H dolgozói számos helyen és módon segítettek 2014-ben is, így nehéz volt kiválasztani, melyik legyen az a három, amivel nevezünk a versenyre" – fejtette ki Horváth Magyary Nóra. „Végül a meseolvasó, a látássérült triatlonosokat segítő, valamint egy gyermekotthon felújításában részt vevő kollégáinkat emeltük ki. Az, hogy a K&H gyógyvarázs mesedoktorok programot a zsűri két kategóriában is előkelő helyezéssel díjazta, megerősít minket abban, hogy a programot a kommunikációs szakma is követendő példának tartja.

A K&H gyógyvarázs mesedoktorok programba bárki bekapcsolódhat, az ország 45 kórházába várják azokat az önkénteseket, akik egy-egy mesével örömet vinnének a kórházakban fekvő kicsiknek. Életre szóló élmény volt 9 kollégánknak az is, amikor 7 látássérült sportoló versenyzését segítették a SUHANJ! Alapítvánnyal közösen szervezett triatlonversenyen. Magam és kollegáim nevében is megerősíthetem, hogy jót tenni jó, és a K&H Csoport vállalati és dolgozói szinten a jövőben is törekszik hozzájárulni ahhoz, hogy a jelen és jövő társadalmának tagjai teljes életet élhessenek."

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük