Az emporia Telecom, az osztrák telekommunikációs vállalat fontos bejelentést tett 2011 szeptember 13-án Bécsben; bemutatkozott a cég új Tanácsadó Testülete. A szakértő csapat tagjai Robert Bauer, a Linzi Egyetem professzora és John Clarkson, a Cambridge-i Egyetem professzora mellett Boris Nemsic, az Austria Telekom volt elnöke.

 

Az emporia Telecom, az osztrák telekommunikációs vállalat fontos bejelentést tett 2011 szeptember 13-án Bécsben; bemutatkozott a cég új Tanácsadó Testülete. A szakértő csapat tagjai Robert Bauer, a Linzi Egyetem professzora és John Clarkson, a Cambridge-i Egyetem professzora mellett Boris Nemsic, az Austria Telekom volt elnöke.

 

Az emporia Telecom 20 éve sikeres szereplője a telekommunikációs iparnak, Ausztriában indult asztali- és mobiltelefonok, valamint ezek tartozékainak gyártójaként. A cég öt éve nemzetközi szinten is aktív az idősek számára gyártott mobiltelefonjaival, melyeket kifejezetten ennek a korosztálynak az igényeire fejlesztenek és gyártanak. A folyamatosan növekvő és fejlődő cég életében elérkezett az idő, hogy a vezetés mellé egy szakértő csapat is felálljon, a növekedéssel járó kihívások fogadására. A szakértők a telekommunikáció-, az egyetemi tudományos kutatás-, illetve a rendszerfejlesztés területéről érkeztek, és szakértelmükkel, valamint technológiai tudásukkal segítik az emporia jövendőbeli munkáját.

 

Albert Fellner, az emporia alapítója, és a Tanácsadó Testület elnöke az emporia technológiai fejlesztések területén tanúsított úttörő szerepéről beszélt.

"Az emporia mindig is úttörőnek számított a mobiltelefonok világában, hiszen az egyre bonyolultabb technológiákkal szemben a minél egyszerűbb és felhasználóbarátabb készülékek gyártását választotta. Mindemellett sosem tévesztettük szem elől a jó design fontosságát, hiszen a fejlesztéseink során mindig odafigyelünk felhasználóink igényeire, amelyek a mindennapi használat során jelentkeznek. Meg kellett győznünk a szolgáltatókat, a viszonteladókat, az értékesítőket, és persze a felhasználókat, hogy mindez lehetséges…és ez nem volt mindig könnyű." Mára Fellner meggyőződése, hogy az emporia kinyitott egy ajtót, és ez az új irány teljesen megváltoztathatja a gyártók világát. A technológiának- mondja a cég legfőbb stratégája- egyre inkább figyelembe kell vennie a felhasználók elvárásait, mivel napjainkban minden eddiginél nagyobb az igény az egyszerű használatra. Időközben más gyártók is reagálni kezdtek erre a megnövekedett fogyasztói igényre, de az emporia mára jelképévé vált ennek a fejlődésnek, és neve egyet jelent az egyszerű használattal és a nagyszerű designnal.

 

Eveline Pupeter-Fellner, ügyvezető és társtulajdonos az emporia jövőbeli terveibe avatta be a jelenlévőket; a következő lépés további nemzetközi terjeszkedés, és belépés az orosz piacra. A vállalkozó szerint a piaci lehetőségek ezen a területen elképesztően hatalmasak. "Örömmel fogadtak minket és termékeinket még az olyan fejlett piacokon is, mint például Hollandia, ahol a 80 évesek 98 százalékának is van mobiltelefonja. Az emberek egyszerűbben használható eszközöket akarnak, és nagyobb biztonságot. Az emporia testhezálló megoldásokat kínál annak az idősebb generációnak is, akiknek már van mobiltelefonos tapasztalata"- hangsúlyozta Pupeter-Fellner. Előrejelzése szerint a további nyugat európai piacok meghódítása, illetve a már megkezdett terjeszkedés Oroszország és az Egyesült Államok irányába a cég szignifikáns növekedését hozza majd. 2011 első félévében az emporia Telecom forgalma megközelítőleg 50 millió euro volt, és a cég világszerte 500.000 mobiltelefont értékesített, otthon Ausztriában 4 százalékos piaci részesedéssel.

Boris Nemsic, a Telekom Austria volt elnöke iparági nagymenő, aki az orosz Vimpel Com után a dubai Deltánál folytatta. Az emporia Tanácsadó Testületében vállalt szerepét igazi kihívásnak látja. "Az emporia Telecom megmutatta, hogy jó ötletekkel, és a felhasználók kompromisszumok nélküli kiszolgálásával igenis lehetséges a mobilkommunikáció hihetetlenül sok versenytársa között szerephez jutni. Izgalmas ezt a fejlődést támogatni, főleg ha az igazi feladat az, hogy gyorsabbnak és jobbnak kell lenni a globális piac vezetőinél." Nemsic szerint a nagy gyártók a tömegekre fókuszálnak, míg az emporia azon dolgozik, hogy az "egyszerűség és biztonság" szakértője legyen. "A legfontosabb szolgáltatóknak is szüksége van olyan gyártókra, akik megoldásokat kínálnak"- hangsúlyozta ki.

 

Robert Bauer a Johannes Kepler Egyetem Szervezeti Viselkedéstudományi Intézetének kutatója elszántan dolgozik azon, hogy a cégek megteremthessék azokat a feltételeket, amelyek erősítik az innovációs és kreatív tevékenységet. A Tanácsadó Testületen belül az ő feladata, hogy végig kísérje az emporia Telecom növekedését és fejlődését, aminek során a cég közepes méretű gyártóból nemzetközi szinten is jegyezett kulcsszereplőjévé válik egy rendkívül kompetitív piacon. Robert Bauer szerint "A legfontosabb kihívás az emporiához hasonló cégek életében, amelyek intenzív növekedést élnek át, az hogy a rengeteg rutinfeladat elvégzése mellett gyors és innovatív maradjon."

 

Az emporia Telecom már egy ideje együtt dolgozik John Clarksonnal, a Cambridge-I Egyetem Műszaki Design tanszékének vezetőjével. "Célom, hogy a kutatási eredmények alapján a legjobb ötleteket gyakorlatba is át tudjuk ültetni az emporia termékeiben" – mondta el John Clarkson, aki büszke arra, hogy egy nemzetközi felmérés alapján a Cambridge-I Egyetemet választották a legjobb európai egyetemnek. Clarksont arra sarkallja ennek a kitüntető címnek az elnyerése, hogy saját területén, a kutatásban a lehető legjobb eredményeket érje el.

 

Az Emporia Telecom családi vállalkozás, melyet 1991-ben alapítottak. Tevékenysége során az idősebb korosztály számára tervez, fejleszt és gyárt mobiltelefonokat, és mindenkinek, aki kényelmesen használható eszközre vágyik. Az emporia Telecom neve egyet jelent az egyszerű, akadálytalan kommunikációval. Az emporia kutató-fejlesztő részlege a 130 alkalmazottnak megközelítőleg harmadát teszi ki. Legfontosabb feladatuk, hogy a legbonyolultabb eljárásokat technológiai megoldásokkal leegyszerűsítsék. Az emporia készülékei az idősebb generáció elvárásaihoz alkalmazkodva készülnek, a cég ezen a területen piacvezető. Az emporia temékei számos nemzetközi díjat nyertek. Az osztrák cég székhelye Linzben található. Termékei jelenleg a világ 30 országában kaphatók.

www.emporia.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük