2022.05.25.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Felpezsdül a szilveszteri termékek forgalma

3 min read
<!--[if gte mso 9]><xml> 72 1024x768 </xml><![endif]--><span class="inline inline-left"><a href="/node/97745"><img class="image image-preview" src="/files/images/images_1166.jpg" border="0" width="305" height="165" /></a></span>Idén is célszerű mielőbb beszerezni a pezsgőt és virslit szilveszterre! A Tesco készül a megnövekedett keresletre, hiszen a pezsgővásárlás 63 százalékkal, a virsli forgalma pedig háromszorosára nő ebben az időszakban. A Tesco áruházak idén december 31-én délig várják a vásárlókat. <p> 

Idén is célszerű mielőbb beszerezni a pezsgőt és virslit szilveszterre! A Tesco készül a megnövekedett keresletre, hiszen a pezsgővásárlás 63 százalékkal, a virsli forgalma pedig háromszorosára nő ebben az időszakban. A Tesco áruházak idén december 31-én délig várják a vásárlókat.

 

Idén is célszerű mielőbb beszerezni a pezsgőt és virslit szilveszterre! A Tesco készül a megnövekedett keresletre, hiszen a pezsgővásárlás 63 százalékkal, a virsli forgalma pedig háromszorosára nő ebben az időszakban. A Tesco áruházak idén december 31-én délig várják a vásárlókat.

 

A Tesco decemberben realizálja pezsgőből és virsliből az éves forgalom jelentős részét. Virsliből közel 560 tonnát értékesítenek az áruházak, vagyis az eladások 11 százaléka erre az időszakra koncentrálódik. A pezsgő esetében még látványosabb a forgalomnövekedés: az eladások 36 százaléka bonyolódik az év végén. A vásárlók a pezsgő esetében márkahűek, s inkább a magyar termékeket keresik, míg a virslifogyasztás évről-évre a közép-és felsőkategóriás árucikkek felé tolódik.

 

A szilveszteri időszakban is az édes pezsgő a legnépszerűbb, ezt követi a félszáraz, majd a száraz és az extra száraz. Az éves átlaghoz képest öt és félszeresére ugró keresletre alaposan felkészül a Tesco, sőt olyan különlegességekkel is várja a vásárlókat, mint a díszdobozos Moet & Chandon, vagy a hófehér csomagolású Henkell Blanc de Blanc pezsgők. A hazánkban is egyre nagyobb népszerűségnek örvendő olasz pezsgőbor, a prosecco és a gyerekpezsi iránt is megnő ilyenkor a kereslet. Utóbbiból az éves forgalom 62, míg az előbbi esetén 18 százalékát bonyolítja ilyenkor az áruházlánc. A vásárlók 8 különböző prosecco fajta és öt gyerekpezsi íz (alma, szamóca, meggy, szőlő és barack) közül választhatnak az üzletekben.

 

Ha virsli, akkor baromfi és előre csomagolt: az áruházlánc decemberi virsliforgalmának 40 százalékát a két ünnep között realizálja, a megvásárolt virslik 60-65 százaléka pedig baromfihúsból készül. A csemegepulti termékeknél szilveszter előtt 2-3, az előre csomagolt árunál pedig 3-4-szeresére nő a forgalom. A csemegepultban a frankfurti és juhbeles, az önkiszolgáló területen a Sága Füstli, Pick Műbeles és Békebeli virslik, valamint a Wiesbauer prémium termékek a legkedveltebbek.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

EUROASTRA - Powered by WebshopCompany Ltd. uk. | Newsphere by AF themes.