Ismételten felszámolási eljárást indított az Emberibb Parkolásért Mozgalom Egyesület (EMPAMO) a Budapesti Önkormányzati Parkolási Kft-vel (BÖP) szemben.

 

 

Ismételten felszámolási eljárást indított az Emberibb Parkolásért Mozgalom Egyesület (EMPAMO) a Budapesti Önkormányzati Parkolási Kft-vel (BÖP) szemben.

 

Emlékezetes, hogy az autós érdekvédelmi szervezet az elmúlt évben már kezdeményezte egy kifizetetlen perköltség nyomán a felszámolás lefolytatását, a BÖP azonban abban az eljárásban elismerte és kiegyenlítette tartozását. A BÖP ügyvezetője, Rusznák Imre akkor adminisztrációs hibával magyarázta, hogy egy általuk elveszített pert követően nem került sor a perköltség megtérítésére.

Az ismételt kérelem oka újfent a megítélt perköltség megfizetésének elmaradása, azonban a tavalyi felszámolási eljárás költségeivel maradt adós a BÖP.

Az EMPAMO érdeklődve várja, ezúttal milyen adminisztrációs hiba történhetett a parkolási szolgáltató tévedhetetlennek hirdetett gépezetében, mely az autósok számtalan parkolási eseményét – a parkolási társaság állítása szerint – hibátlanul tartja nyilván, ám a BÖP fizetési kötelezettségeit, úgy tűnik, annál hanyagabbul kezeli.

Az Emberibb Parkolásért Mozgalom ismét hangsúlyozza: itt az ideje, hogy a Fővárosi Közgyűlés véget vessen a forgalomszabályozás leple alatt indokolatlanul terjeszkedő, a kisstílű utcai korrupció melegágyául szolgáló parkolási társulások húsvéti királyságának, a közpénzek átláthatatlan elherdálásának. Az egyesület követeli, hogy a Közgyűlés alakítson ki egységes fővárosi parkolási rendszert, amelynek bevételeit teljes egészben a tarthatatlan parkolási helyzet megoldására, a tömegközlekedés fejlesztésére kell fordítani, s nem az önkormányzatok finanszírozási problémáinak elkendőzésére. Az egyesület rámutat, hogy a parkolási bevételekből a négyes metrónál elspórolt kelenföldi P+R parkoló teljes költsége fedezhető lenne.

http://www.empamo.hu/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük