www.bnv.huwww.bnv.hu

2008 szeptember 10-14 között a stratégiában és koncepcióban megújult HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban jelentkezik a BNV.   A Hungexpo már felépítette új, mai igényeknek megfelelő, letisztult formavilágú pavilonját,  ebben a G jelű pavilonban most a BNV lesz az első megrendezett kiállítás;  a lakberendezéssel foglalkozó és ahhoz kapcsolódó kiállítók seregszemléje, a Bútorvilág kiállítással összevontan.

 www.bnv.huwww.bnv.hu

2008 szeptember 10-14 között a stratégiában és koncepcióban megújult HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban jelentkezik a BNV.   A Hungexpo már felépítette új, mai igényeknek megfelelő, letisztult formavilágú pavilonját,  ebben a G jelű pavilonban most a BNV lesz az első megrendezett kiállítás;  a lakberendezéssel foglalkozó és ahhoz kapcsolódó kiállítók seregszemléje, a Bútorvilág kiállítással összevontan.

Időt, energiát, pénzt takarítanak meg a 112. Budapesti Nemzetközi Vásár látogatói, ígérik a szervezők. A legjelentősebb hazai és külföldi cégek a fogyasztási cikkek átfogó kínálatával jelentkeznek, mintegy  15 ezer m2  –en.    20 ország, 490 kiállítója fog bemutatkozni, s kínálja majd jelentős árengedménnyel termékeit, elsősorban az otthon, az energiatakarékosság, az egészséges életmód, a divat és a kultúra témakörében.

Az újdonságok:

-A BNV a Bútorvilággal társulva idén először szakmai nappal nyit,  a konferencia a vásár fő profiljához, az otthon, bútor és lakberendezés legújabb trendjeihez,  a természetes alapanyagok sokoldalú, kreatív alkalmazásához,  a csúcstechnológia, s a divatirányzatok témaköréhez kapcsolódik.   Várja a lakberendezőket, belsőépítészeket, bútortervezőket és készítőket. Az előadásokat külföldi és hazai előadók tartják.

-Először lesz díszvendége a vásárnak kiemelt státusban India.

-Rövidebb és hatékonyabb lebonyolítás várható az öt napos időtartamban,

-Tematikus napok:

a vásár minden napján másoknak kínálnak programokat, ill. kedvezményeket.

-A szakmai napon a kiállítók meghívott partnerei ingyenesen látogathatnak a vásárra.

-Az Ezüst Napon, szeptember 11-én, a nyugdíjasoknak, a Nők Napján, szeptember 12-én a hölgyeknek nem kell fizetniük a belépőért.

-A megváltott belépőjegyek ára levásárolható. A belépők sorsoláson is résztvesznek,  a főnyeremény egy bőrkanapé, melyet az Elefánt Bútorház ajánlott fel.

-Hétvégén a MÁV-Start Nyugati pályaudvarról induló különvonatai és egyes, menetrend szerint közlekedő Intercity járatai a vásárközpont bejáratáig hozzák a látogatókat.

-A Volánbusz Zrt. magyarországi járatain 50%-os kedvezményt vehetnek igénybe a vásárra érkezők.

A lakberendezésről:

A BNV-n és a kapcsolódó Bútorvilágon idén minden eddiginél szélesebb lesz a lakberendezési tárgyak választéka.

Különlegességének ígérkezik a Lakberendezők Országos Szövetségének (LOSZ) „olimpiai" kiállítása.  A hazai ismert bútorkészítők, népszerű áruházak, a Magyar Bútor és Faipari Szövetség és a LOSZ támogatásával impozáns bemutató várja a látogatókat a vásárközpont új, elegáns és impozáns G pavilonjában.  

A hazai piacon kapható különböző funkciójú bútorok, hasznos kiegészítők teljes kínálata látható lesz, s a termékek jelentős vásári kedvezménnyel vihetők haza.

Az olimpiára utalva, a LOSZ az idén a Trendszigeten az  ÖTKARIKÁS TÉRRENDEZÉS-t választotta szlogenjének és alap-témájának.  

Az apropó;   a bútorok, a színek hangulata és megnyugtató atmoszférája hozzájárul az egészséges önbizalom kialakulásához, a nyugodt felkészüléshez, a magas szintű teljesítéshez, és – a sportnál maradva – az edzések, mérkőzések utáni gyors regenerálódáshoz. 

A bemutatott enteriőrök az olimpiai karikák elhelyezkedését szimbolizálva kapcsolódnak egymásba. A földrészeket idéző karikák színei stílus és hangulatvilágot idéznek, elnevezésük is;  Európa-Afrika-Amerika-Ázsia-Ausztrália enteriőrök.  A tervező lakberendezők a trendeket saját ötleteikkel fűszerezve mutatják be.

A LOSZ munkatársai hasznos tanácsokkal, kreatív ötletekkel segítik az érdeklődőket a bútorok és kiegészítők kiválasztásában, elrendezésében.

India – a díszvendég, sőt annál is több

Először mutatkozik be díszvendég a Budapesti Nemzetközi Vásáron és a Bútorvilágon. A kiemelt státust most India kapta a fogyasztási cikkek és bútorok ezen hazai seregszemléjén.  A dél-ázsiai állam nagyszabású, hetven céget felvonultató bemutatóval lesz jelen, melyek kínálatában a kézművesipari termékek szerepelnek a legnagyobb választékban.

A nyitó napon magas rangú miniszteri küldöttség, mintegy harminc fős indiai delegáció lesz vendége a BNV-nek.

Az üzletemberek a vásár révén a magyar piaci lehetőségeket kívánják felmérni.  A BNV első, szakmai napján üzletember találkozót tartanak számukra, amelyen a magyar kollégákkal a két ország kereskedelmi kapcsolatainak bővítéséről konzultálnak, a lehetőségeket elsősorban az informatika, a gyógyszeripar, a járműalkatrész gyártás területén keresik.

A BNV díjazottjai

A vásár tájékoztatóján vehették át elismerésüket:

Nagydíj :   „SpinaliS"  gerinckímélő szék,  a PROERGO International s.r.o készítménye,  képviselő: Asbóth és Társa Bt.

A szabadalmaztatott, rugós alátámasztású, nem fix ülőalapú széket otthoni és munkahelyi napi használatra egyaránt ajánlják.  Ez a gerinckímélő ülőbútor valódi újdonságot jelent a piacon. Egészségmegőrző tulajdonságaival mesze megelőzi a hasonló ergonómiai céllal konstruált székeket.  Egyesíti a gerinckímélő gyógy-labda és a legkorszerűbb irodaszék tulajdonságait.  Az ülőfelület rugós rögzítése állandó aktivitásra készteti a gerincet tartó izomzatot, kíméli a gerincet és frissen tartja használóját.

Különdíjak:

-SCOUT MAXI Iskolatáska – a HOBBYLÁNC Kft.-től:   teljesen megfelel a DIN 58124 és a GS jelű normáknak.

 Első és oldalsó felülete 20%-ban narancssárga fluoreszkáló anyagból van, minden időszakban jól láthatóvá teszi.  Vízálló és környezetbarát festékanyaga nem allergén.  Ergonomikus hátfalpárnája van. 3 éves garanciával    forgalmazzák.  Németországban 30 éve piacvezető.

– Isoteq PLUSZ NEOPOR falelem-termékcsalád –  az ISOTEQ Magyarország Kft.-től:

  Üreges polisztirol elemek, igényes és takarékos építkezéshez. Gyorsabb, tisztább munkát biztosít, jobb hő- és  hangszigeteléssel. Kialakított csatlakozópontjaival résmentes zsaluzatot ad, vasalattal kiegészíthető, s betonnal  kiöntve azonnal szigetelt falat ad. Házilag, lego-szerűen alkalmazható, előre kialakított hornyokkal a vezetékeknek.

– Prokoncept falazóelem –  a PRO-KONCEPT Zrt.-től:

  Bennmaradó polisztirol zsaluzat, lego-szerűen illeszthető, tökéletesen hőszigetelő, betonnal kiöntve hőhídmentes   falazatot ad.   Hulladék- és zajmentesen, gyorsan építkezhet vele a felhasználó.  Világszabadalmas légcsatornás   elem-változata még hasznosabb (akusztika, páradiffúzió) kialakítású.

A külföldi kiállítók

Minden eddiginél nagyobb arányú a külföldi megjelenés.  

Az egyes országok jellemző termék-kínálata;

bútorok, különleges lakberendezési tárgyak,

egészséges élelmiszerek,

kozmetikumok.

Az egzotikumok kedvelői India, Indonézia, Kenya, Kína, Hong-Kong (Kína) és Taiwan különböző árucikkeiből válogathatnak.

A környező országok közül  Csehország, Lengyelország, Románia, Szlovákia és Szlovénia hozza el termékeit.

A kínai kiállítók standjain az ország könnyűiparának és kézműiparának keresztmetszetét ismerhetik meg az érdeklődők. Divatcikkek, lakástextíliák, bútorok, különleges lakberendezési tárgyak, szórakoztatóelektronikai termékek, különböző teák és élelmiszerek várják a látogatókat.

Az idei BNV alkalmával mutatkozik be először Taiwan, elsősorban szórakoztatóelektronikai és informatikai cikkekkel.

Románia standján egyedi készítésű, kézi faragással díszített, eredeti fa bútorokat, garnitúrákat láthatnak és vásárolhatnak meg az érdeklődők.

A BNV megközelítése:

A vásárra ismét a régi, 100-as jelzéssel közlekedő buszok szállítanak bennünket. Az Örs vezér térről induló buszok tehát nem „Expo járat" feliratúak!

Vonattal is eljuthatunk a bejáratok közelébe:

-a MÁV-Start különvonatai a hétvégén óránként szállítják az utasokat a Nyugati és a Kőbánya teherpályaudvar között (Budapesti Vásárközpont I-es kapu),  a menetjegy ára 250 Ft.

-bizonyos menetrend szerinti járatok a vásár teljes időtartama alatt  Kőbánya felső  állomáson, az V-ös kapunál állnak meg.  

A Volánbusz Zrt. és a MÁV magyarországi járatain ezúttal is 50 százalékos kedvezménnyel utazhatnak a vidékről vásárra érkezők.  A buszjegyek a Keletei és a Nyugati Fórum információs standjainál, a vonatjegyek pedig a MÁV-Start Zrt.-nél,  az A pavilon 307/d standján érvényesíthetők.

Programkalauz

1. nap, szeptember 10.:  szakmai nap.

Konferencia a Lakberendezők Országos Szövetségének szervezésében; a lakberendezés legújabb trendjei és anyagai:

10.00-10.30  –  Lakberendezés és belsőépítészet angol tervező szemével,  Kate Endresz-Roberts előadása.         

10.35-11.05  –  Trendek és lehetőségek,  Laurum parafa padlóburkolatok

11.10-11.40  –  Formatervezés és csúcstechnológia,      Zaccariotto cucine, olasz konyhabútor.

12.00-12.30  –  Divat és kreatív anyaghasználat,  Bevlo tapéta és textil.

12.35-12.55  –  Iroda otthon, a természet vonzásában,  Kinnarps irodabútor.

13.00-13.15  –  Design, a nagyvonalú  elegancia jegyében,   Spirit bútorok.

13.20-13.50  –  Érd el a tökéletest,  TOP FA- LG HI-MACS természetes akril kő.

2. nap,  szeptember 11.:  nyugdíjasok ingyenes belépése

-Egészség-sziget

-író-olvasó találkozók

-a Magyar Vöröskereszt ingyenes szűrővizsgálatai.

3. nap,  szeptember 12.:  hölgy-látogatóknak ingyenes belépés

-Szépség-sziget,

-mindenki térítésmentesen hallgathatja meg Dévényi Kathy guiness rekorder sminkmester és tanulói hasznos tippjeit, tanácsait,  ingyenesen sminkelik ki a hölgyeket.

A sminkmester a többi napon is várja a szépülni vágyókat, de ekkor fizetni kell a szolgáltatásért.

A vásár teljes időtartama alatt az

-egészség,

-kultúra,

-mozgás,

-pénzügyek

témákkal kapcsolatos tanácsadással várják az érdeklődőket.  

Az idénygyümölcsök sokoldalú felhasználásával kapcsolatban, ill. az ételallergia és egyéb diétára vonatkozó kérdésekben a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének szakembereivel konzultálhatnak a látogatók.

Szabó Gyuri bácsi, a „bükki füvesember" gyógyteakóstolóval várja az ötvenen túliakat.

Szórakoztató programok:   BNV-aktív

Kicsik és nagyok egyaránt kiélhetik autós szenvedélyüket, a gyerekeket FORMA ½ pálya, azaz Közlekedési játszótér várja, a felnőttek pedig a  Landy „nyaktörő" off road pályáján emelhetik meg adrenalin szintjüket.

A legkisebbek a  Játszóházban  őrizet alatt „tombolhatnak", a nagyobbak a drótköteles erdei akadálypályán mozgathatják meg izmaikat, a minigolfpályán pedig gyerekek és felnőttek egyaránt kipróbálhatják ügyességüket.

Kutyaprogram:

A kutyabarátokat is várja a BNV.   A közönség először láthatja a vásár alkalmával a „sportos" ebek látványos produkcióit, flyball, agility és frisbee sportágakban tartanak bemutatót.

Líra könyvvásár a 16-os pavilonban:                                     :

Több ezer kiadvány jelentős kedvezménnyel,  minden kiadvány 10 %-al olcsóbban, az akciós könyvek pedig 200 és 1.000 Ft között vásárolhatók.

A Líra Csoport évek óta a könyv- és zeneműkiadás és -kereskedelem teljes választékát nyújtja.

A Líra cégcsoporthoz tartozó kiadók:

A Magvető Kiadó a kortárs magyar irodalom talán legjelentősebb műhelye.

A Corvina Kiadó művészeti albumokkal, idegen nyelvű és idegenforgalmi kiadványokkal foglalkozik.

Az Athenaeum Kiadó népszerű ismeretterjesztő könyveket jelentet meg, valamint az igényes és olvasmányos világirodalom területén képviselteti magát kiadványaival.

A Manó Könyvek Kiadó a legkisebb, még olvasni nem tudó korosztályt szolgálja ki igényes könyvekkel.

A Rózsavölgyi és Társa nemcsak a magyar, hanem az európai zenemû- és hangzóanyag-kiadásban és -kereskedelemben tevékenykedik.

A Magyar Könyvklub adatbázisának és tevékenységeinek megvásárlásával 2007-ben elindult a Líra Könyvklub, amely 7 ezer tagjával az ország legnagyobb könyvvásárló közössége.  2007 végén a cégcsoport tagja lett a Sunbooks Kft., amely a multinacionáls bevásárlóközpontok fő könyvbeszállítója.  2008-ban csatlakozott a cégcsoporthoz a Britannica Hungarica Világenciklopédia magyar nyelvű kiadását gondozó J.I.T. Lexikon Kiadó és Terjesztő Kft., valamint a Topográf Kiadó.

A Líra könyvesboltok és könyváruházak mellett működtetik a Fókusz Online internetes könyvkereskedést is.legnagyobb választékot nyújtják az ország több mint hetven pontján. Törzsvásárlóik minden termékükhöz 7%-kal olcsóbban juthatnak hozzá, valamint automatikusan tagjai lesznek a Líra Könyvklubnak.

A Líra akciói a BNV ideje alatt:

-minden könyvre 10 % kedvezmény,

-akciós könyvek 200 – 1.000 Ft-os áron,

-5000 Ft-os vásárlás esetén törzsvásálói kártya.

A szórakoztatóelektronika európa-bajnokai;   Eisa-díjasok bemutatója:

-a kontinens vezető szórakoztatóelektronikai termékei lesznek láthatók;  a fotózás, a Hifi és házimozi, az autóhifi és navigáció, valamint az otthoni szórakozás legmagasabb színvonalú berendezéseinek bemutatóján.

A hangminőség- és hangnyomás-bajnokság döntője:

Az A pavilon 211/a standján egyedi tuning, autó és alkatrészbemutatót láthat a közönség, a „Pioneer-HUMMA Magyar Autóhifi Bajnokság 2008"  elnevezésű hangminőség- és hangnyomás bajnoki sorozat döntőjét pedig szeptember 13-án kísérhetik figyelemmel az érdeklődők.

Általános BNV információk:

Nyitva tartás:

2008. szeptember 10-14. között minden nap 10.00-18.00 óráig.

Bejárat:   I. és III. kapunál.

Belépőjegyek:

Napijegy:         900 Ft

Családi jegy:  1.800 Ft

Kedvezményes jegy:  630 Ft

A belépőjegyek egyszeri belépésre jogosítanak. A családi jegy két felnőtt és két 14 éven aluli gyermek belépésére jogosít. Kedvezményes jegy vásárolható a felnőtt kíséretében érkező 14 éven aluli gyermek, a nyugdíjas, valamint a diákigazolvánnyal rendelkező fiatal részére.

Belépőjegy üdülési csekk ellenében is váltható a "K" épület pénztárában!Magyar Turizmus Kártyával  kedvezményes belépőjegy vásárolható.

Tehát, ingyenesen léphetnek be:

SZEPTEMBER 10-ÉN   A MEGHÍVÓVAL RENDELKEZŐ SZAKMAI LÁTOGATÓK

SZEPTEMBER 11-én    A NYUGDÍJASOK,

SZEPTEMBER 12-én    A HÖLGYEK

Minden nap:   a 6 éven aluli gyermekek és a 70 éven felüliek.

Parkolás:

-A Budapesti Vásárközpont „E" és „V" parkolóiban:   200 Ft/óra, 600 Ft/4 óra, 800 Ft/nap áron.

A parkolási díjat távozáskor az „E" parkolóban a kijáratnál, a „V" parkolóban a Keleti Fórumban található fizetőautomatáknál kell megfizetni.

-Az Albertirsai úti parkolóban a  800 Ft/nap  parkolási díjat előre, a parkolóőröknek kell megfizetni.

http://www.bnv.hu/

http://www.hungexpo.hu/

http://www.eurodogshow2008.hu/

Ahol a belépőjegyek levásárolhatók:

AGF Kft.

Allinad Electro Therapeutic Kft.

Arany Gabóca Kft.

BBKS Bútorkereskedelmi és Szolgáltató Kft. (Natuzzi)

Bio-Textima Kft.

BOCH Kereskedelmi Kft.

Cassiopeia-Europe Kft.

Comix System Kft.

D&B Közép-európai Tea- és Kávékereskedelmi Bt.

Gotop Nemzetközi Kereskedelmi Kft.

Hauser Kereskedelmi Kft.

Hernádi Árnyékolástechnika Kft.

Horváth Tibor e.v.

HYDROPOOL Hungária Kft.

Infraworld Kft.

Jinjang.eu Kft.

K-ART Bt.

Kelet Kultúrális és Kereskedelmi Kft.

Komandor Hungary Kft.

LINEAFLEX-Bútor Kereskedelmi, Ipari és Szolgáltató Kft.

Massage World Kft.

Mediwel Kft.

Mrija Kereskedelmi és Szolgáltató Bt.

Na-Dex Kereskedelmi és Vendéglátó Bt.

Natúr Álom Kft.

OK-TAT-60 Kft.

Ornamentika Kft.

Perfect-Shape Bt.

ProERGO International s.r.o.

San Wu Yiyi Kft.

Santemed Zrt.

Sofart Kft.

Solio Kft.

SOMOGYI és TÁRSA Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.

Sum és Társa Kft.

SWISS-WOLL KFT.

TERMÉSZET 2000 Kft.

THREE-Ász Bútor Kft.

TORESZ BÚTOR Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Bt.

WAREX Kft. (Fitness Trade)

WINN-WELL SPA GROUP KFT.

Zombori Ferenc

A  BNV 2008  vasúti megközelítése:

Kőbánya felső (Budapesti Vásárközpont V-ös kapu)

80. vonal

Érkezési idő

Vonatszám

Név

Viszonylat

08.56

33509

Gyors

Balassagyarmat – Budapest

08.51

5519

Gyors

Eger – Budapest

09.21

IC 537

HERNÁD

Hidasnémeti – Budapest

09.26

589

Gyors

Somoskőújfalu – Budapest

09.51

5209

Gyors

Sátoraljaújhely – Nagykanizsa

09.56

IC 1527

ZEMPLÉN (szombat)

Sátoraljaújhely – Budapest

10.21

IC 569

TOKAJ

Debrecen – Budapest

10.51

5507

Gyors

Eger – Budapest

11.21

IC 517

SAJÓ

Miskolc – Budapest

11.51

527

Gyors

Sátoraljaújhely – Budapest

12.21

IC 650

HOLLÓ

Budapest.Nyugati pu. – Budapest-Keleti pu.

12.51

5517

Gyors

Eger – Budapest

13.21

IC 507

HÁMOR

Miskolc – Budapest

13.51

525

Gyors

Sátoraljaújhely – Budapest

 

Indulási idő

Vonatszám

Név

Viszonylat

14.11

526

Gyors

Budapest – Sátoraljaújhely

14.36

15204

Gyors

Budapest – Sátoraljaújhely (péntek)

14.41

IC 514

TVK

Budapest – Miskolc

15.11

5506

Gyors

Budapest – Eger

15.41

IC 653

TULIPÁN

Budapest Keleti pu. – Budapest Nyugati pu.

16.06

33506

Gyors

Budapest – Balassagyarmat

16.11

528

Gyors

Budapest – Sátoraljaújhely

16.36

586

Gyors

Budapest – Somoskőújfalu

16.41

IC 506

SAJÓ

Budapest – Miskolc

17.11

5516

Gyors

Budapest – Eger

17.36

15006

Gyors

Budapest – Miskolc (péntek)

17.41

IC 568

TOKAJ

Budapest – Debrecen

18.06

IC 1528

FÜZÉR

Budapest – Sátoraljaújhely (péntek)

18.11

5208

Gyors

Nagykanizsa – Sátoraljaújhely

18.41

IC 536

HERNÁD

Budapest – Hidasnémeti

19.11

5508

Gyors

Budapest – Eger

 

120. vonal

Érkezési idő

Vonatszám

Név

Viszonylat

09.41

629

TISZA

Moszkva – Budapest

10.06

7307

Gyors

Lökösháza – Budapest

10.11

689

SZAMOS

Baia Mare – Budapest

11.41

IC 647

ADY

Cluj Napoca – Budapest

12.11

737

Gyors

Arad – Budapest

 

Indulási idő

Vonatszám

Név

Viszonylat

14.51

7404

Gyors

Budapest – Békéscsaba

15.51

IC 746

KÖRÖS

Budapest – Timisoara

16.51

7306

Gyors

Budapest – Lökösháza

17.21

646

CORONA

Budapest – Brasov

17.51

EN 371

ISTER

Budapest – Bucuresti

18.21

628

TISZA

Budapest – Moszkva

18.51

736

Gyors

Budapest – Arad

A 2008-as BNV díszvendége:  India

India első alkalommal vesz részt díszvendégként a Budapesti Nemzetközi Vásáron.

A Vásárt ünnepélyesen India külügyi államminisztere,  Őexc. Anand Sharma és Dr. Garamhegyi Ábel,  Magyarország külgazdaságért felelős kormánybiztosa.nyitja meg.

Az ország a különböző szférákban megjelenő erősségeit kívánja felsorakoztatni,  modern és dinamikus képet tükrözve.  

Az India Pavilonban felsorakoztatott termékek és szolgáltatások:

gépjármű-alkatrészek, finommechanikai termékek, információs technológia, házi robotgépek, feldolgozott élelmiszer, szórakoztató elektronika, kozmetikumok, gyógyszer és gyógyszeripari termékek, mezőgazdasági termények, textília, iparművészeti tárgyak, bőráru és ékszerek.  

A látogatók betekintést nyerhetnek  India sokrétű kultúrájába és gasztronómiájába az India Nap keretén belül, a BNV területén. Ezen kívül az Örökmozgó Filmszínházban (Budapest, Erzsébet Krt. 39, Tel: 342 21 67)  hollywoodi filmeket vetítenek a vásár ideje alatt ( szeptember 10-14).

A vetített filmek listája a Nagykövetség honlapjáról tölthető le: http://www.indianembassy.hu/

Több mint hatvan indiai cég vesz részt a Vásáron. Ezzel párhuzamosan a külföldi cégek B2B tárgyalásokat rendeznek potenciális magyar partnerekkel.  A Vásár részét képezi egy szeminárium „ Az indiai- magyar gazdasági együttműködés lehetőségei" címmel.

A Vásár különös figyelmet szentel India  IT szektorára, amely kulcsfontosságú terület a kétoldali együttműködésben. Több indiai érdekeltségű IT cég is működik Budapesten úgymint a : TCS, a Satyam Genpact, és a Cognizant.

India Díszvendég státuszának fő célkitűzése a Kereskedelmi Vásáron az, hogy felvonultassa erősségeit a különböző szektorokban, felismerje jövőbeli partnereit, valamint  további működőképes B2B kapcsolatokat alakítson ki.  Különös figyelmet fordítanak a magyar kis- és középvállalatokra, mert ezek igénylik leginkább a támogatást,  miként azt a kiállítás tájékoztatóján az indiai államminiszter hangsúlyozta.

India és Magyarország nagy múltra tekint vissza a kétoldali kapcsolatok együttműködési területein.

A két ország kétoldalú kereskedelme jelentősen megnőtt:   az utóbbi három évben 140 millió US$-ról (2005)

400 US$-ra (2007).  Várható, hogy a Vásáron való szereplésével India még jelentősebben fellendíti a bilaterális gazdasági kapcsolatokat.

India kiválónak tartja Magyarország közép-európai pozícionálását, különös tekintettel országunk 2004-es EU csatlakozására.

Az Indiai Kereskedelmi Promociós Szervezet (ITPO), mely szorosan együttműködik az indiai kormánnyal, indiai cégek bemutatásával reprezentálja az ország külkereskedelmét a Budapesti Nemzetközi Vásáron.

Az ITPO több mint három évtizedes működése során sokrétű és dinamikus szerepet tölt be India és a világ más országai gazdasági együttműködésének szorgalmazásában.

Harmat Lajos

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük