2022.június.27. hétfő.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

„Fenntartható város – válaszok a jövő kérdéseire”

<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--> <!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/51173"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/gwanggyo-city.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="76" /></a></span>A Siemens Magyarország „Fenntartható város - válaszok a jövő kérdéseire" címmel rendezett konferenciát 2011. június 16-án, Budapesten a városok ökológiai lehetőségeinek feltárására, a köz- a magán- és a civil szféra törekvéseinek bemutatására, a fenntartható és környezetbarát megoldások megismertetésére. A rendezvényt a konferencia fővédnöke, Hutiray Gyula főpolgármester-helyettes nyitotta meg.

gwanggyo city.thumbnailA Siemens Magyarország „Fenntartható város – válaszok a jövő kérdéseire" címmel rendezett konferenciát 2011. június 16-án, Budapesten a városok ökológiai lehetőségeinek feltárására, a köz- a magán- és a civil szféra törekvéseinek bemutatására, a fenntartható és környezetbarát megoldások megismertetésére. A rendezvényt a konferencia fővédnöke, Hutiray Gyula főpolgármester-helyettes nyitotta meg.

gwanggyo city.thumbnailA Siemens Magyarország „Fenntartható város – válaszok a jövő kérdéseire" címmel rendezett konferenciát 2011. június 16-án, Budapesten a városok ökológiai lehetőségeinek feltárására, a köz- a magán- és a civil szféra törekvéseinek bemutatására, a fenntartható és környezetbarát megoldások megismertetésére. A rendezvényt a konferencia fővédnöke, Hutiray Gyula főpolgármester-helyettes nyitotta meg.

Világszerte minden második ember városban él, Európában már csaknem az emberek háromnegyede városlakó. A városokban formálódik a jövő, a városokban a környezetvédelemmel és fenntarthatósággal kapcsolatos témák alapvető realitások, amelyek hatással vannak az egészségre, a gazdaság működésére, a közösségek szerveződésére, fejlődésére.

A Siemens egész napos rendezvényén a résztvevők megismerhették a köz-, a magán- és a civil szféra olyan stratégiáit, programjait és gyakorlatait, amelyek segítenek a városoknak megfelelni a XXI. századi modernizáció, az urbanizáció és a demográfiai változások kihívásainak.

A rendezvény délelőtti programjában Dr. Rácz András, a Vidékfejlesztési Minisztérium helyettes államtitkára, Dr. György István, Budapest városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettese, Vitézy Dávid, a Budapesti Közlekedési Szövetség vezérigazgatója, Gémesi Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium főosztályvezetője és Dr. Gerhard Sessing, a Siemens AG Mobility Divíziójának tanácsadó partnere a városokkal kapcsolatos aktuális környezetvédelmi, városfejlesztési, közlekedési és energiagazdálkodási kérdéseket járta körül.

A délelőtti sajtóbeszélgetésen James Watson, a European Intelligence Unit felelős szerkesztője és Dale A. Martin, a Siemens Zrt. elnök-vezérigazgatója tájékoztatott a közösen végzett „Green City Index" független felmérésről, amely harminc nagyobb európai várost, köztük Budapestet hasonlítja össze a környezeti teljesítmény és a környezetpolitika tekintetében.

„Célunk az, hogy a városokról ne csak mint környezetvédelmi katasztrófákról lehessen beszélni. A vizsgálatokból az derül ki, hogy sok még a tennivaló a hatékony energiafelhasználás terén" – mondta előadásában James Watson. A harminc vizsgált város rangsorában 17. helyen szereplő Budapest esetében a szakember a kedvező tömegközlekedési helyzetet emelte ki.

„A Magyarországon több mint százhúsz éve jelen lévő Siemens fokozatosan bővíti zöld portfólióját, aminek eredményeként idén várhatóan már több mint 300 millió tonnával csökkentheti károsanyag-kibocsátását"- mondta Dale A. Martin a konferencián.

A konferencián bemutatták a Sitraffic Epos-P elektromos töltőállomás-rendszert, amely egy parkolóórát, egy elektromos töltőállomást és egy információs rendszert egyesít magában. A résztvevők kipróbálhatták a Mobility Interactive Lab közlekedési szimulációs rendszert is, amely dubaii premierje után Európában Magyarországon debütált. Látható volt az eRUF Roadster Siemens elektromos sportautó, amelyet a Hannoveri Vásáron láthattak az érdeklődők először, idén áprilisban.

A konferencia második részében a Siemens AG szakemberei és elismert magyar szakértők mutattak be konkrét példákat a közlekedés, a megújuló energiák, az energiahatékonyság, az energiatudatos építkezés és a társadalmi összefogás tárgykörében.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.