Az Alexandra Kiadó gondozásában jelent meg  Dr. Erbszt András:  Gerinc fájdalom nélkül – A hát- és derékfájás okainak és kezelésének közérthető kézikönyve.című műve.A könyv bemutatóján a szerző mellett megjelentek gyógyult páciensei;  Molnár Ferenc Caramel és Kalmár Big Daddy Laca.

Az Alexandra Kiadó gondozásában jelent meg  Dr. Erbszt András:  Gerinc fájdalom nélkül – A hát- és derékfájás okainak és kezelésének közérthető kézikönyve.című műve.A könyv bemutatóján a szerző mellett megjelentek gyógyult páciensei;  Molnár Ferenc Caramel és Kalmár Big Daddy Laca.

 

A hát- és derékfájás, a különböző gerincbetegségek egyre több ember életét keserítik meg, s mind többen kénytelenek szakorvost felkeresni. Az orvossal való találkozás során azonban sokszor nincs lehetőség arra, hogy valamennyi kérdésünkre részletes és – ami talán még fontosabb – érthető választ kapjunk. Mi okozza a tüneteket? Pontosan mi fáj? Mikor kell orvoshoz fordulni? Mi történik a CT-, az MR-, az izotópvizsgálat során? Hogyan csillapítható a fájdalom? Elkerülhető az operáció? Mire számítsunk a műtét után? Milyen sportot válasszunk?

A sebészorvos kötete közérthető módon veszi sorra a leggyakoribb panaszokat, ismerteti eredetüket és a lehetséges kezelési módokat.Dr. Erbszt András gerincsebész, gerincspecialista, ortopéd szakorvos, széleskörű orvosi tapasztalatának, közérthető, könnyed stílusának és életszerű példáinak megismerésével megbirkózhatunk a legkülönbözőbb gerincproblémákkal.

 

A szerző bevezetőjéből:

Statisztikák szerint minden embernek 80% esélye van rá, hogy életében legalább egyszer találkozzon derékfájdalommal. A betegség lefolyása többnyire jóindulatú, a betgeknek 80%-a az első, lumbágós időszakból egy hónap alatt,  90%-uk pedig három hónap alatt meggyógyul. További fájdalmas periódus előfordulásakor ez a gyógyulási arány már sokkal rosszabb. Dr. Erbszt András  bíztató üzenete a gerincbetegek számára;  van út a gyógyuláshoz és a mozgalmas, aktív, örömteli élethez,  de legjobb megelőzni a bajokat!

 

A tartalomból:

-Elsősegély gerincfájdalom esetén

-Egy kis anatómia

-Tünetek

-És jött a doktor

-Elküldtek röntgenre

-Mitől fájhat?

-A gyógyulás ösvényén

_Gerincműtétek

-Lelki okok

-Gerincbetegség, életforma

-Az ambulancia

 

Dr. Erbszt András:

Gerinc fájdalom nélkül

Copyright © Dr Erbszt András és Gedő László, 2011

Felelős szerkesztő és a 11. fejezet szerzője:  Gedő László

A 10. fejezet szerzője: Balogh Attila

A 8. fejezetben közreműködött: Lukszics Ernő

Kiadja az Alexandra Könyvesház Kft. Alexandra Kiadója, 2011

7630 Pécs, Üszögi kiserdő utca 1.

info@alexandra.hu

www.alexandra.hu

Felelős kiadó a kft. Ügyvezető igazgatója

A szöveget Garami András gondozta

A kiadványt Hársfai László tervezte

Nyomta a Kinizsi Nyomda Kft., Debrecen

Felelős vezető Bördös János igazgató

Megjelent 13,86 (A/5) ív terjedelemben

ISBN 978 963 297 465 1

 

160 oldal, ára:  3.500,- Ft

 

 

www.qerincfajdalomnelkul.hu

 

Harmat Lajos

 

 

Harmat Lajos

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük