2022.június.27. hétfő.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Hegedüs Sándor: Az emberiség bölcsője

2 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--> <!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} table.MsoTableGrid {mso-style-name:"Rácsos táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; border:solid windowtext 1.0pt; mso-border-alt:solid windowtext .5pt; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-border-insideh:.5pt solid windowtext; mso-border-insidev:.5pt solid windowtext; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/51169"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/konyvajanlo.thumbnail.jpg" border="0" width="63" height="100" /></a></span>A XX. század utolsó népirtása már elkezdődött 1994. áprilisában, amikor a könyvben szereplő három ember sorsa összefonódik Ruanda vadregényes, ám abban az időkben véráztatta útjain. Mi lesz velük, ki hogyan éli meg a polgárháború borzalmait? A könyv végére kiderül, hogy ki az, aki ember tud maradni az ilyen viszontagságos időkben is.

konyvajanlo.thumbnailA XX. század utolsó népirtása már elkezdődött 1994. áprilisában, amikor a könyvben szereplő három ember sorsa összefonódik Ruanda vadregényes, ám abban az időkben véráztatta útjain. Mi lesz velük, ki hogyan éli meg a polgárháború borzalmait? A könyv végére kiderül, hogy ki az, aki ember tud maradni az ilyen viszontagságos időkben is.

konyvajanlo.thumbnailA XX. század utolsó népirtása már elkezdődött 1994. áprilisában, amikor a könyvben szereplő három ember sorsa összefonódik Ruanda vadregényes, ám abban az időkben véráztatta útjain. Mi lesz velük, ki hogyan éli meg a polgárháború borzalmait? A könyv végére kiderül, hogy ki az, aki ember tud maradni az ilyen viszontagságos időkben is.

Addig azonban együtt izgulunk Joseph Sérraulttal, aki egy halgazdaságban üzemmérnök, francia állampolgár, aki a rádió felhívására igyekszik elérni a repülőteret, hogy hazautazzon. Marie Turambe – a csinos, tizennyolc éves lány – édesanyjával és két kistestvérével a nagynénihez menekülnének a riasztó események elől. Taxival utaznak, mert úgy biztonságos. A taxisőför valóban mindent elkövet, hogy elérhessék úticéljukat. A háborút azonban nem kerülhetik el, mert a hídon át kellene jutni…

Philip Dusabe a harmadik szereplő, aki katonaként egyetlen dolgot ismer, a parancsot, amit feltétlenül végre kell hajtani, mégpedig mindenáron. Az ő számára – ahogy társainak is – a durvaság és az erőszak csak egy feladat, amit teljesíteni szükséges…

A szerző a három főszereplő szemszögéből mutatja ugyanannak a napnak a történéseit. Nagyon érdekes, izgalmas és megrendítő, ahogy az olvasó egy olyan világba pillanthat be, amilyet – szerencsére – az európai ember csak a könyv lapjairól ill. a hiradókból ismerhet meg.

Hegedűs Sándor stílusa lebilincselő, és bár ez a történet fikció, de minden valószínűség szerint megtörténhetett jó néhány hasonló eset. A könyvet elolvasva másként fogadjuk majd azokat a híreket, amikor un. törzsi villongásokról beszélnek…

Mindenkinek ajánlom ezt a könyvet, aki szeretné megismerni a polgárháborút közelről, okulni kíván, részvétet érez, emberi érzésekre kíváncsi, amelyek a legnehezebb élethelyzetben is megmutatkoznak.

 

 konyvajanlo.thumbnail

Hegedüs Sándor:

Az emberiség bölcsője

 

Formátum: 13,5 x 21,5

Oldalszám: 230

ISBN: 978-963-9916-93-7

Megjelenés időpontja: 2011-05-12

HUF 3.830 könyvként

Kiadó: novum.pro

 

 Lenhardt Ibolya

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.