2014. április 21-én, húsvét hétfőn a Rózsafüzér Királynéja Plébániatemplomban a Fényszínház: Jelenések produkciója St. Martin közreműködésével kerül bemutatásra: Templomi lézerfény koncert, XXI. századi Miatyánk feldolgozás.

 

2014. április 21-én, húsvét hétfőn a Rózsafüzér Királynéja Plébániatemplomban a Fényszínház: Jelenések produkciója St. Martin közreműködésével kerül bemutatásra: Templomi lézerfény koncert, XXI. századi Miatyánk feldolgozás.

 

A fény az emberi történelem során mindig óriás erejű szakrális szimbólum volt. Hisszük, hogy a fény jelenléte különös erővel szimbolizálja mindazokat a dolgokat, melyekkel jobbá és szebbé tehetjük magunk és mások életét.

A lézergrafikák megalkotója Simon András grafikus művész, aki évtizedek óta elismert egyházi alkotó, és különleges vonalvezetésű grafikáit látványosan emeli ki a lézerfény textúrája.

Az előadás forgatókönyvét és látványtervét Csömör Hermina készítette, aki a Goldlaser évtizedes alkotójaként már régóta álmodik arról, hogy a lézerfényt templomban, szakrális helyszíneken is szerepeltesse. Ez az előadás elsőként Miskolcon a Szent Anna templomban került bemutatásra Szarvas Péter atya szíves közreműködésével. Imáink mindig meghallgatásra találnak.

 

Az előadáshoz csatlakozott St. Martin, aki csodálatos zenei alkotásaival emeli tovább az előadás fényét, melyben a lézer segítségével szinte láthatóvá válik a hang.

A keresztény világ legismertebb imája a Miatyánk. Az ima jelképezi a szeretet fényét, mely a legcudarabb élethelyzetekben is erőt és támaszt nyújtanak a léleknek. A Jelenések című előadásban feldolgozzák a Miatyánkot, multimédiás és lézeres eszközökkel.  Ebben az újkori, modern feldolgozásban törekednek a szeretet szimbólumainak legszebb megfogalmazására: zenével, álló és mozgóképekkel, lézerjelenésekkel, az ima érzelmeinek bensőséges hangulatával. A Miatyánkot a világ szinte minden nyelvére lefordították. Bíznak benne, hogy a nézőket, vallási felekezettől függetlenül felemelő élményben részesítik.

 

A Fényszínház 2013 elején alakult, hiánypótlóként betöltve az űrt, amit a planetáriumban megszűnt Lézerszínház hagyott maga után. Egyedülálló fény-látvány élménnyel és erőteljes színpadképekkel várja nézőit, valamint mindazokat, akik hisznek a magyar kortárs fény-, zene- és színházművészet megkérdőjelezhetetlen létjogosultságában.

„Biztosak vagyunk abban, hogy előadásainkat nemcsak színházi környezetben, hanem szabad terekben, alternatív és szakrális helyszíneken is bemutathatjuk, ugyanis remekül érvényesülnek a látnivalók a tágabb dimenziójú nyílt térségekben, így akár templomokban is."

 

A Jelenések következő előadása június 8-án, pünkösdkor lesz Európa legmagasabb Mária szobránál, Hercegszántón.

 

Online jegyvásárlási lehetőség:

http://www.jegy.hu/program/fenyszinhaz-jelenesek-xxi-szazadi-templomi-lezerfeny-koncert-50320

Elővételben: 1900,-Ft, a helyszínen aznap:2500,-Ft.

 

2014. április 21. (húsvét hétfő), 19:30

Fényszínház: Jelenések

Templomi lézerfény koncert, XXI. századi Miatyánk feldolgozás

Rózsafüzér Királynéja Plébániatemplom

XIV., Thököly út 58.

 

www.fenyszinhaz.hu

http://fenyszinhaz.hu/jelenesek-laser-show/

https://www.facebook.com/events/1507731369452536/?ref=22

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük