2022.05.25.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Férfibajok: célkeresztben a prosztatarák

3 min read
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><span class="inline inline-left"><a href="/node/89230"><img class="image image-preview" src="/files/images/proszt.preview.jpg" border="0" width="472" height="548" /></a></span>A Magyar Rákellenes Liga a MÚOSZ Egészségügyi és Szociálpolitikai Szakosztályának támogatásával „Férfibajok: célkeresztben a prosztatarák" A korai felismerés esély a gyógyulásra címmel médiapályázatot hirdet. A Magyar Rákellenes Liga szeretné a média segítségével elérni, hogy az urak 40 éves kor fölött évente látogassanak el urológiai szakrendelésre is. <p> 

A Magyar Rákellenes Liga a MÚOSZ Egészségügyi és Szociálpolitikai Szakosztályának támogatásával „Férfibajok: célkeresztben a prosztatarák" A korai felismerés esély a gyógyulásra címmel médiapályázatot hirdet. A Magyar Rákellenes Liga szeretné a média segítségével elérni, hogy az urak 40 éves kor fölött évente látogassanak el urológiai szakrendelésre is.

 

A Magyar Rákellenes Liga a MÚOSZ Egészségügyi és Szociálpolitikai Szakosztályának támogatásával „Férfibajok: célkeresztben a prosztatarák" A korai felismerés esély a gyógyulásra címmel médiapályázatot hirdet. A Magyar Rákellenes Liga szeretné a média segítségével elérni, hogy az urak 40 éves kor fölött évente látogassanak el urológiai szakrendelésre is.

 

Hazánkban évente kb. 4000 friss prosztatarákos esetet diagnosztizálnak, és évente 1400-1600 férj, apa, testvér, jó barát veszíti el az életét prosztatarák miatt. Pedig az időben felfedezett prosztatarák gyógyítható. A korai felismerést szolgálják a szűrővizsgálatok, melyek fontosságát a statisztikák is alátámasztják: míg Nyugat-Európában és az Egyesült Államokban a frissen diagnosztizált prosztatarákos esetek 80%-a műthető, azaz a betegség még nem terjedt a prosztata határain túl, addig Magyarországon az arány fordított: a betegek 70-80%-a már áttétekkel kerül orvoshoz. Ekkor a sebészi beavatkozás, amely a korai esetek 90%-ában tíz éven túli túlélést biztosít, már nem kerülhet szóba.

 

Pályázni a magyarországi írott, elektronikus (tv-rádió), hírügynökségi és online sajtóban 2015. február 1. és május 31. között megjelenő tudósítással, publikációval, interjúval, riporttal, max. 30 perc hosszú rádiós/tévés összeállítással, műsorral.

 

A pályázatnak tartalmaznia kell:

– a média felület és a műsor nevét

– a cikk, tudósítás, riport vagy műsor publikálásának időpontját

– a pályaművet (link, vagy csatolt word/pdf, vagy postán cd/dvd)

– a pályamű megjelenésének egyértelmű igazolását (link, tördelt változat pdf-ben)

– az alkotó, vagy alkotóközösség nevét, elérhetőségét (telefonszám, postai és email cím)

 

Nevezési határidő: a pályázatokat elektronikusan, Word formátumban (linkekkel, csatolmányokkal) várjuk. Az élő linken nem elérhető hang és videó anyagokat postán CD/DVD-n kérjük elküldeni 2015. június 15-ig az alábbi e-mail címre:

info@daylighmedia.hu vagy a következő címre: Daylight PR és Marketing Kft. 1038 Budapest, Tündérliget utca 3/III. D épület.

 

Amennyiben az átküldött anyag nem igazolja egyértelműen, ellenőrizhetően a megjelenést, (tördelt cikk pdf-e vagy link) a pályázat érvénytelen.

A beérkezett pályázatokat a bizottság legkésőbb 2015. szeptember 15-ig bírálja el.

A pályázat eredményét a www.rakliga.hu honlapon közzéteszik, a nyerteseket külön értesítik.

 

Az ünnepélyes díjátadó várható időpontja: 2015. október 15.

 

A műfajok és a médiumok esélyegyenlőségének jegyében a díjazottak között a zsűri nem állít fel sorrendet: hárman részesülnek 100-100 ezer forint díjazásban.

A díj összege bruttó érték.

A kiírók fenntartják a jogot különdíj adományozására.

A borítékra írják rá: „Férfibajok: célkeresztben a prosztatarák"

 

http://www.rakliga.hu

https://www.facebook.com/rakliga

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

EUROASTRA - Powered by WebshopCompany Ltd. uk. | Newsphere by AF themes.