Az Országos Gyermekegészségügyi Intézet (OGYEI) munkatársai megmutatják, hogyan. Hiszen az Intézet csapata minden alkalmat megragad arra, hogy a 2014 tavaszán indult országos kampány keretében felhívják a figyelmet a fenntartható életmódra a családok és a lakosok körében.

 

Az Országos Gyermekegészségügyi Intézet (OGYEI) munkatársai megmutatják, hogyan. Hiszen az Intézet csapata minden alkalmat megragad arra, hogy a 2014 tavaszán indult országos kampány keretében felhívják a figyelmet a fenntartható életmódra a családok és a lakosok körében.

 

2014. július 26-án, szombaton a Kapolcsi Művészetek Völgye Fesztiválra is kilátogatnak, ahol játékos és szórakoztató formában népszerűsítik a környezettudatos életmódot a kicsik és nagyok körében egyaránt.  

 

Hogy miként lehetünk a Föld barátai, hogyan óvhatjuk magunk és környezetünk egészséget? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre ad választ az „Országos kampány a fenntartható életmódért a családok és lakosok körében" elnevezésű uniós projekt, mely jelenleg is zajlik országszerte. Óriásplakátok, kiadványok és egyéb kommunikációs csatornák, valamint TV és rádió spotok hirdetik a projekt kiemelt üzeneteit, hogyan használj kevesebb vizet, vegyszert és energiát, segíts abban, hogy minél kevesebb hulladék keletkezzen.

A kampány arca Keleti Andrea táncművész, aki gyermekeivel együtt segít a fenntartható életmód népszerűsítésében.

 

Július 26-án a népszerű kapolcsi Művészetek Völgyébe látogatnak el az OGYEI munkatársai, ahol elsősorban a kisgyermekes családokat várják egész napos színpadi produkciókkal: „Kukamese" – környezettudatos mesejáték, táncbemutató, valamint Farkasházi Réka és Csiszár Ferenc a „Hajnali csillag peremén" című gyermekkoncertje szórakoztatja a kicsiket és nagyokat. A színpadi produkciók között a gyerekek műsorvezető/játékmester vezetésével interaktív kvízjátékot játszhatnak, Futurobival, a jövőből visszajött kis robottal, aki megtanítja a környezettudatos gondolkodás alapjait.  Az OGYEI standon a fesztiválozókat környezettudatos programokkal, logikai játékokkal, kézműves foglalkozásokkal, az információs pultnál a szülőket is érintő környezetvédelmi tanácsadással, felvilágosítással várják.

 

A kamasz és fiatal felnőtt korosztály számára folytatódik a „Pózolj a Tücsökkel" kampány is! Hostess segítőikkel – akikkel a rendezvény területén találkozhatnak – készítsen selfie-t a Tücsökkel, töltse fel az Öko-kaland FB oldalra és nyerjen!

 

A standon megismerkedhet az Öko-kaland Facebook alapú játékkal, hiszen a rendezvény alatt lehetőség van kipróbálni a játékokat tableten és terminálokon is.

 

www.okoportal.hu

https://www.facebook.com/okokaland

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük