2022.05.17.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Fiatal művészek bemutatkozásai az MVM Koncerteken

2 min read
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><span class="inline inline-left"><a href="/node/97924"><img class="image image-preview" src="/files/images/puskel.preview.jpg" border="0" width="473" height="319" /></a></span>A Zongora-sorozat Fischer Annie-bérlete a Zeneakadémia Nagytermében Gyöngyösi Ivett szólóestjével indul január 9-én, a jövőt formáló tehetségek, vagyis a „Junior Prima Díjasok hangversenysorozata" Pusker Júlia koncertjével kezdődik. <p> 

A Zongora-sorozat Fischer Annie-bérlete a Zeneakadémia Nagytermében Gyöngyösi Ivett szólóestjével indul január 9-én, a jövőt formáló tehetségek, vagyis a „Junior Prima Díjasok hangversenysorozata" Pusker Júlia koncertjével kezdődik.

 

A Zongora-sorozat Fischer Annie-bérlete a Zeneakadémia Nagytermében Gyöngyösi Ivett szólóestjével indul január 9-én, a jövőt formáló tehetségek, vagyis a „Junior Prima Díjasok hangversenysorozata" Pusker Júlia koncertjével kezdődik.

 

Gyöngyösi Ivett estjével kezdődik „A Zongora" koncertsorozat 2016-os évada.  Magyarország egyik legrangosabb hangversenysorozata több mint 15 éve a nemzetközi klasszikus zenei élet legjelentősebb művészeit hozza el a hazai zeneszerető közönségének. Mindemellett mindig is különös figyelmet fordított a fiatal tehetségek bemutatkozási lehetőségére. A Virtuózok tehetségkutató műsor kategória győztese a Fischer Annie-bérlet keretein belül ad hangversenyt a Zeneakadémia Nagytermében.

 

A Junior Prima Díj a jövő meghatározó személyiségeinek szeretne jelentős ösztönzést adni. Az „MVM Koncertek"-sorozat részeként meghirdetett „Junior Prima Díjasok hangversenysorozat" pedig lehetőséget biztosít a díjazottaknak nagyszámú közönség előtti bemutatkozásra. A Bartók Emlékházban megrendezett koncertek sora 2016-ban Pusker Júlia hegedűestjével indul, Konyicska Renáta (zongora) közreműködésével.

Pusker Júlia a Zeneakadémián kezdte a tanulmányait, majd 2011-től a londoni Royal Academy of Music ösztöndíjas hallgatója. Számos nemzetközi verseny győztese. Koncertjén Bach, Beethoven, Kodály és a koncerthelyszínhez illően Bartók művek is felcsendülnek.

A fiatal művésznő egy 1791-ben készült Gagliano hegedűn játszik.

 

2016. január 9. (szombat), 19.30 óra

„MVM Koncertek – A Zongora"

Gyöngyösi Ivett zongoraestje

Zeneakadémia Nagyterem

Műsor: Chopin: Barcarolle, op. 60, Esz-dúr noktürn, op. 55 no. 2, cisz-moll scherzo, op. 39,

Asz-dúr keringő, op. 34 no. 2, Andante spianato és nagy polonéz, op. 22

Mazurkák, op. 30, h-moll szonáta, op. 58

 

2016. január 12. (kedd), 18 óra

„MVM Koncertek" – „Junior Prima Díjasok hangversenysorozata" 1.

Pusker Júlia hegedűestje

Közreműködik: Konyicska Renáta (zongora)

Bartók Emlékház (1025 Budapest, Csalán u. 29.)

Műsor: J. S. Bach: G-dúr szonáta, BWV 1021, Bartók: Szólószonáta, Sz. 117, BB 124  *** 

Kodály: Adagio hegedűre és zongorára, Beethoven: A-dúr (Kreutzer) szonáta, op. 47

 

Rendező: Jakobi Koncert Kft.

Jegyvásárlás a Zeneakadémia jegypénztárában, vagy a jakobikoncert honlapon a jegyvásárlás menüpontban.

 

www.jakobikoncert.hu

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

EUROASTRA - Powered by WebshopCompany Ltd. uk. | Newsphere by AF themes.