A Disney Csatorna és az Animal Cannibals által meghirdetett Let It Shine: Love Jam rapverseny döntőjét augusztus 30-án, Budapesten tartották a Toldi moziban, ahol a legfiatalabb tehetségek mutatkozhattak be. Az országos verseny győztese a 16 éves Raduly Bence lett Gávavencsellőről.

 

A Disney Csatorna és az Animal Cannibals által meghirdetett Let It Shine: Love Jam rapverseny döntőjét augusztus 30-án, Budapesten tartották a Toldi moziban, ahol a legfiatalabb tehetségek mutatkozhattak be. Az országos verseny győztese a 16 éves Raduly Bence lett Gávavencsellőről.

 

Disney Csatorna a népszerű együttes, az Animal Cannibals együttműködésével augusztusban hirdetette meg Love Jam néven 8-16 éves fiatalok számára dalszövegíró pályázatát és rapversenyét. A verseny két fordulóból állt: az első fordulóban augusztus 23-ig lehetett online videó-, vagy hangfelvétel formájában beküldeni a pályázati anyagokat. Előnyt jelentett az értékelésnél, ha a dalszövegben az előre megadott három szót is felhasználták: boszorkány, tévé, Facebook. A legjobb pályázatokat beküldők augusztus 30-án az Animal Cannibals előtt bizonyíthatták tehetségüket, az első három helyezett pedig az elismerés mellett értékes nyereményben is részesült (Netbook,iPod,Ice-watch karóra).

 

,,Jó volt látni, hogy van színvonalas utánpótlás! 2012 Magyarországon a hip hop feltámadásának az éve. Bízom benne, hogy a következő 50 év pedig a magyar rap virágzásáé lesz! A hip hop egy nagyon szimpatikus műfaj, érdemes mindenkinek mélyebben beleásnia magát!"- nyilatkozta Ricsipí és Qka MC a versenyt követően.

 

A döntőn a több mint 260 kilométert megtevő Szabolcs-Szatmár Bereg megyei Raduly Bence szerepelt a legjobban.

,,Egy éve rappelek, de már kiskoromban is próbáltam utánozni az akkori híres sztárokat, mivel hip hop és rap zenén nőttem fel. Úgy érzem ez az életem"- nyilatkozta a Love Jam győztese díjátadást követően.

 

A második helyen a budapesti 12 éves Fehér Tibor végzett, aki kora ellenére hihetetlen magabiztossággal lépett a színpadra. A harmadik helyet pedig a Bács-Kiskun megyei Dunavecséről érkező Dankó Magornak ítélte meg az Animal Cannibals.

,,Mindenképp tovább fogok rappelni, szeretném fejleszteni magam. Az, hogy harmadik helyen végeztem egy ilyen zsűri előtt még több erőt adott, hogy folytassam, mert érzem, hogy van bennem valami."

 

A versenyt követően a döntőre látogatóknak lehetősége nyílt megtekinteni a Toldi moziban a Disney Csatorna legújabb saját gyártású filmjét a Hadd soul-jont (Let It Shine) egy VIP vetítés keretében.

A film premierje itthon 2012. szeptember 8-án 10.30-tól lesz látható a Disney Csatornán!

 

A sztory a klasszikus Cyrano de Bergerac szerelmi történetet öltözteti modernkori ruhába, és három ízig-vérig modern tinédzser sorsát mondja el, akik felfedezik, hogy mennyire fontos hűnek maradniuk önmagukhoz. A történet Atlantában, Georgiában játszódik, ahol Cyrus DeBarge és a legjobb barátja, Kris McDuffy újra találkoznak gyerekkori barátjukkal, Roxanne Andrews-zal (Roxie), aki ígéretes zenei tehetségként robbant be a köztudatba, és dalíró versenyt hirdet a városban. Cyrus, aki Truth néven dalokat szerez, szívhez szóló dalszöveget ír Roxie-ról, megnyeri a versenyt, azonban nagy döbbenetére a munkáját tévesen Krisnek tulajdonítják. Mivel nem mer szólni a tévedésről, Kris nemcsak a dalszövegért járó díjat veszi el, hanem végül Roxie szívét is kezdi meghódítani.

Az igazi költőn múlik, hogy legyőzze az önbizalomhiányát, megragadja az alkalmat, hogy felszínre hozza saját valódi énjét, és megvalósítsa álmait. Mindeközben, Cyrusnak meg kell győznie prédikátor apját, hogy a hip hop zene igenis hordozhat pozitív üzeneteket.

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük