2022.december.01. csütörtök.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Fiatal Vállalkozók Hete 2009 – Megkezdődött a nagyszabású, ingyenes rendezvénysorozat a jövő vállalkozóiért

4 perc olvasás
 <span class="inline inline-left"><a href="/node/34412"><img class="image image-preview" src="/files/images/Image3_47.jpg" border="0" width="384" height="107" /></a></span> <p>Megkezdődött az idei Fiatal Vállalkozók Hete, melyet a brit nagykövet, Greg Dorey nyitott meg. Az egy hétig tartó ingyenes rendezvénysorozat Budapesten kívül szinte az ország összes nagyvárosában megrendezésre kerül.</p><p> 

 image3 47

Megkezdődött az idei Fiatal Vállalkozók Hete, melyet a brit nagykövet, Greg Dorey nyitott meg. Az egy hétig tartó ingyenes rendezvénysorozat Budapesten kívül szinte az ország összes nagyvárosában megrendezésre kerül.

 

 image3 47

Megkezdődött az idei Fiatal Vállalkozók Hete, melyet a brit nagykövet, Greg Dorey nyitott meg. Az egy hétig tartó ingyenes rendezvénysorozat Budapesten kívül szinte az ország összes nagyvárosában megrendezésre kerül.

 

 A szervezők célja, hogy a színes programokkal és kreatív versenyekkel vonzóvá tegyék a vállalkozói létet a fiatalok számára. A fiatalok megismerhetik a vállalkozás indítás és működtetés fortélyait, az esti kulturális programokon pedig akár fontos üzleti kapcsolatokra és partnerekre is szert tehetnek. Az eseménysorozaton számos elismert cégvezető, vállalkozó és szakember tart előadást. A Fiatal Vállalkozók Hetének fővédnöke Varga István gazdasági miniszter.

2009. november 16-án délelőtt a Brit Nagykövetségen a brit nagykövet, Greg Dorey nyitotta meg az idén második alkalommal megrendezésre kerülő Fiatal Vállalkozók Hetét. A Global Entrepreneurship Week az Egyesült Államokban és Angliában már évek óta nagy hagyományokkal rendelkezik. A tavalyi évben Gordon Brown, akkori brit miniszterelnök felhívására közel 80 ország mellett Magyarország is csatlakozott a mozgalomhoz, melynek célja, hogy népszerűsítse a vállalkozói szellemiséget.

A magyarországi szervezők – a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége (FIVOSZ) és az Innostart Nemzeti Üzleti és Innovációs Központ – célja, hogy a tavalyinál még színesebb, még tartalmasabb programokat kínáljanak a fiataloknak. Budapesten 11 rendezvény, versenyek és további programok várják a fiatalokat, de számos vidéki nagyvárosban (Pécs, Szeged, Győr, Miskolc, Székesfehérvár, Nyíregyháza) is lesznek színvonalas események. A szervezők mindemellett pedig megpróbálják bevonni a hátrányos helyzetű fiatalokat is, hogy a későbbiekben minél sikeresebben be tudjanak illeszkedni az üzleti életbe.

Az idei mozgalom középpontjában a vállalkozói identitás felkeltése és a vállalkozói szellem erősítése áll, összhangban az Európai Unió kreativitás és innováció évével. A hét első eseményén, a FIVOSZ Best Practice napján, sikeres magyar vállalkozók számolnak be a sikerhez vezető út nehézségeiről, tanulságairól és kulisszatitkairól. A további tematikus napok keretében szó lesz többek között az innovációról, az innovatív gondolkodás fontosságáról, az üzleti etikettről és protokollról és a vállalkozás létrehozásának fontosabb állomásairól. A szervezők a fiatal felnőttek és felsőoktatásban tanulók mellett a középiskolásokat is interaktív előadásokkal és tréningekkel várják a rendezvénysorozat keretében. A tematikus napokat esti társasági események zárják, ahol az igényes szórakozás mellett lehetőség nyílik üzleti kapcsolatok építésére is.

Kiemelt jelentőséggel bír az ITD Hungary-vel közösen szervezett Kárpát-medencei Fiatal Vállalkozók Találkozója, ahol lehetősége nyílik a közép-európai fiatal vállalkozóknak, hogy neves szakértők előadásaiból megismerjék a környező országok gazdasági lehetőségeit, illetve találkozzanak egymással és megalapozzák a jövőbeli együttműködésüket.

Kovács Patrik, a FIVOSZ elnöke a Fiatal Vállalkozók Hetének megnyitója kapcsán elmondta: „A Best Practice, az Innováció, a Protokoll és a Középiskolások Napja mellett idén egy nemzetközi nap is helyet kapott a programban. Pénteken, a Kárpát-medencei Fiatal Vállalkozók Találkozójára a közép-kelet-európai országokból számos fiatalt várunk. Az érdekes előadások mellett a hazai és európai fiatal vállalkozók lehetőséget kapnak szakmai, üzleti és baráti kapcsolataik bővítésére, újabb gyümölcsöző együttműködések kialakítására."

A Fiatal Vállalkozók Hetének budapesti programjai:

November 16., hétfő:  Best Practice Nap

 • Időpont: 13.00 – 17.00
 • Helyszín: IBS (Budapest, II. kerület, Tárogató u. 2-4.)

November 17., kedd: Az innováció napja

 • Időpont: 13.00-17.00
 • Helyszín: Loffice (Budapest, VI. kerület, Paulay Ede u. 55.)

 

November 18-19., szerda, csütörtök: JCI  Vállalkozói Akadémia

 • Időpont:  09.00 – 16.00
 • Helyszín: Mercure Hotel Korona (Budapest, V. kerület, Kecskeméti u. 14.)

 

November 19., csütörtök: Protokoll Napja

 • Időpont: 13.00-17.00
 • Helyszín: Mercure Hotel Korona (Budapest, V. kerület, Kecskeméti u. 14.)

November 19., csütörtök: Középiskolások Napja

 • Időpont: 10.00-16.30
 • Helyszín: Nemzetközi Üzleti Iskola (Budapest, II. kerület, Tárogató u. 2-4.)

November 20., péntek: Kárpát-medencei Fiatal Vállalkozók Találkozója

 • Időpont: 10.00 – 17.00 és este 19.00 vacsora
 • Helyszín: Hotel Hélia (Budapest, XIII. kerület, Kárpát u. 62-64.)

November 21., szombat: Innováció a vállalati gyakorlatban c. tudományos ülés

 • Időpont: 10.00 – 13.00 óráig
 • Helyszín: Wekerle Sándor Üzleti Főiskola (Budapest, VIII. kerület, Jázmin u. 10. 1.sz. előadó)

http://www.fiatalvallalkozokhete.hu/

http://www.fivosz.hu/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.