2023.június.08. csütörtök.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Fiatalok és pályakezdők elhelyezkedését támogatja a Bridgestone

4 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/98009"><img class="image image-preview" src="/files/images/fiatalok_0.preview.jpg" border="0" width="472" height="311" /></a></span>A világ egyik jelentős abroncsgyártója Magyarországon és Európában is számos munkalehetőséget kínál. Számos álláslehetőséggel támogatja a pályakezdők és a fiatal munkavállalók elhelyezkedését a Bridgestone az Európai Unióban és Magyarországon egyaránt.</p> <p> 

fiatalok 0.previewA világ egyik jelentős abroncsgyártója Magyarországon és Európában is számos munkalehetőséget kínál. Számos álláslehetőséggel támogatja a pályakezdők és a fiatal munkavállalók elhelyezkedését a Bridgestone az Európai Unióban és Magyarországon egyaránt.

 

fiatalok 0.previewA világ egyik jelentős abroncsgyártója Magyarországon és Európában is számos munkalehetőséget kínál. Számos álláslehetőséggel támogatja a pályakezdők és a fiatal munkavállalók elhelyezkedését a Bridgestone az Európai Unióban és Magyarországon egyaránt.

 

A világ vezető gumiabroncs gyártó vállalata a fiatalok elhelyezkedését segítő, Együttműködés az Európai Ifjúságért uniós program keretében 40 mérnöki állást hirdetett meg európai kutatás-fejlesztési csoportjánál, míg tatabányai gyárában, a 2017-ig létesülő 150 új munkahely betöltésére mintegy 15-20 fiatal és pályakezdő jelentkezését is várja. A Bridgestone az év végén csatlakozott az Unió 28 tagállamában, köztük Magyarországon is elindított kezdeményezéshez, amelynek révén az Európai Unió és annak meghatározó nagyvállalatai üzleti-oktatási partnerkapcsolatokat hoznak létre, hogy közösen bővítsék a fiatalok elhelyezkedési és munkaerő-piaci lehetőségeit.

 

A Bridgestone tatabányai gyárában 2013-ban kezdődött el az közel 86 milliárd Ft értékű beruházás, amelynek révén 2017-re a cég megduplázza majd jelenlegi gyártókapacitását. Ennek megfelelően az Európában egyedülálló technológiát alkalmazó Bridgestone a munkavállalóinak számát is növeli és 2016-2017 között további 150 új munkahelyet létesít majd, amelynek betöltéséhez pályakezdő gépkezelő operátorok és tapasztalt ipari mérnökök jelentkezését is várja.

 

Többek között a vállalat beruházásai is szerepet játszottak abban, hogy Komárom-Esztergom megyében a KSH legfrissebb adatai alapján 2015. harmadik negyedévében alacsonyabb (5,2%) volt a munkanélküliségi ráta, mint az országos átlag (6,4%).

Magyarországon, csakúgy mint világszerte, a Bridgestone nemcsak versenyképes fizetést és jelentős béren kívüli juttatási csomagot nyújt a fiataloknak, de folyamatos képzésekkel, tréningekkel is támogatja szakmai tapasztalataik megszerzését, bővítését, amelyek számos esetben és pozícióban külföldi továbbképzéseket is magukban foglalnak. A magyar fiatalok a jelenleg nyitott állásajánlatokat a www.bridgestone.hu/karrier oldalon tekinthetik meg.

 

Az Együttműködés az Európai Ifjúságért kezdeményezést az Európai Bizottság támogatásával a CSR Europe* hozta létre azzal a céllal, hogy támogassa a magas munkanélküliség és társadalmi kirekesztettség miatt létbizonytalanságban élő európai fiatalok elhelyezkedését.

A kétéves program során a tervek szerint 10.000 üzleti-oktatási partnerkapcsolat jöhet létre, amelyek révén akár 100.000 jó karrierlehetőségeket kínáló, új gyakornoki és kezdő pozíció nyílhat meg az európai munkaerőpiacon.

 

A Bridgestone Europe európai kutatás-fejlesztési részlege 2015 szeptemberében hirdette meg a 40 fiatal mérnök számára nyitott pozícióit azt követően, hogy novemberben Franco Annunziato, a Bridgestone EMEA elnök-vezérigazgatója aláírta azt a szándéknyilatkozatot, amelynek értelmében a Bridgestone csatlakozott az Együttműködés az Európai Ifjúságért kezdeményezéshez.

 

"Ahogyan a szerződés aláírása is jól példázza, a Bridgestone elkötelezett aziránt, hogy új munkahelyeket, ezáltal gazdasági lehetőségeket teremtsen a fiatalok számára. A program keretében kibővítjük gyakornoki és tréning programjainkat, valamint megerősítjük kapcsolatainkat a kulcsfontosságú oktatási partnereinkkel" – mondta Isabelle de Cambry, a Bridgestone EMEA társadalmi felelősségvállalás részlegének vezetője.

 

Az 1931-ben alapított Bridgestone vállalati missziójának fontos részét képezi, hogy az elhelyezkedési lehetőségek bővítésével is támogassa a fiatalokat. A CSR Europe a leghatékonyabb vállalati felelősségvállalást ösztönző európai üzleti hálózat, amely több mint 10.000 üzleti taggal bír. A szervezet a fenntartható fejlődés és a pozitív társadalmi szerepvállalás iránt nyitott vállalkozások számára kínál lehetőségeket.

 

http://www.bridgestone.hu

 

Lantai József

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.