2022.05.20.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Final Festival

3 min read
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/79788"><img class="image image-preview" src="/files/images/finalfestival_post04.jpg" border="0" width="469" height="469" /></a></span>Súlyos hip-hop ütemekkel, eufórikus törtütem-szettekkel, a dobbaszus színtér régi és új sztárjaival, valamint a legjobb magyar zenekarokkal és DJ-kel búcsúztatja az érettségi-szezont a Budapest Parkban a MEEX és a FUNZINE!

Súlyos hip-hop ütemekkel, eufórikus törtütem-szettekkel, a dobbaszus színtér régi és új sztárjaival, valamint a legjobb magyar zenekarokkal és DJ-kel búcsúztatja az érettségi-szezont a Budapest Parkban a MEEX és a FUNZINE!

Súlyos hip-hop ütemekkel, eufórikus törtütem-szettekkel, a dobbaszus színtér régi és új sztárjaival, valamint a legjobb magyar zenekarokkal és DJ-kel búcsúztatja az érettségi-szezont a Budapest Parkban a MEEX és a FUNZINE!

Együttes erővel rendezik meg az első Final Festivalt, ahol olyan világsztárok lépnek majd fel, mint a Pendulum, a Crookers, Stanton Warriors vagy Thomas Newson. A magyar vonal sem kényszerül kispadra, a rapmetált a legkülönfélébb elektronikus zenei hibridekkel összeeresztő Cloud 9+, a magyar Disclosureként emlegetett Stamusic és a szinte minden e-zenei stílusban jártas Palotai mellett fellép még az Animal Cannibals, a The Carbonfools és a Belga is.

Az idén hároméves Budapest Park és a FUNZINE tényleg a feje tetejére állítja Budapestet, feledtetve velünk a sablonos, unalomba hajló szemeszter- és zh-temető partikat. A Park kisebb városrésznyi területe egyrészt garantálja, hogy nem fog bezavarni egyik koncert sem a másiknak, másrészt ekkora terület bőven elég arra, hogy az összes barátoddal is kényelmesen elférjetek. A FUNZINE és a MEEX pedig már a Funiversity Magazinnal is bizonyította, hogy tudja, mi kell az egyetemista korosztálynak!

A csütörtöki nap sztárfellépője a világ szinte minden szeletét rímekbe öntő Belga, akik nemrég vágtak bele karrierük második tizenöt évébe. DJ Titusz és a három ceremóniamester (Bauxit, Még5lövés és Tokyo) rappelt már a magyar történelemről, a vidéki diszkók szocreál romantikájáról, bőrdzsekikről, közös nevezőre hozták már az érettségi tananyagot és a hip-hopot.

Szombaton a breakbeat színtér bármikor bevethető ütőkártyája, a Stanton Warriors dolgozza majd meg a táncparkettet. A nagyszínpadon a dobbaszus dominál majd: a stílus legnagyobb hazai reménysége, a Cloud 9+ tökéletes felvezetése lesz a Pendulumnak.

Ha valaki tizenkilenc évesen már a Tomorrowlanden lép fel, ráadásul olyan stimuláló szettel, hogy azt több szaklap is a legemlékezetesebb fellépésnek választja, természetesen, hogy felkapjuk rá a fejünk. Thomas Newson esetében van is miért: a dán csodagyerek már most is slágert slágerre (Flute, Don't Hold Us, Kalevala) halmoz.

Színpadra áll még mellettük DJ Titusz másik zenekara, a The Carbonfools, ami stílusában követi a Belga-alapoknál megszokott eklektikát: klubos elektronika, hard rock, funk, punk, csipetnyi blues és persze a frontember, Fehér Balázs karizmája.

 

Jegyek már kaphatóak május nyolcadikáig, a bérlet elővételben 4000 forint, a helyszínen pedig 6000 forint. A napijegy elővételben 2500, a helyszínen 3500 forint. Jegyek elővételben vásárolhatók a MEEX (jegy.meex.hu/), illetve a Budapest Park (www.budapestpark.hu/jegyvasarlas/) weboldalán.

 

Az esemény kiemelt média partnere a FUNZINE.

www.finalfestival.hu / jegy.meex.hu/finalfestival

Facebook esemény

Videó: http://youtu.be/0Rm08hILZEY

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

EUROASTRA - Powered by WebshopCompany Ltd. uk. | Newsphere by AF themes.