www.balabit.huwww.balabit.hu A helsinki tőzsdén jegyzett SSH.com és a magyar tulajdonú biztonságtechnikai szoftverfejlesztő BalaBit a jövőben együttműködik fejlett audit technológiák értékesítésében és fejlesztésében a nagyvállalati szegmens számára.

www.balabit.huwww.balabit.hu A helsinki tőzsdén jegyzett SSH.com és a magyar tulajdonú biztonságtechnikai szoftverfejlesztő BalaBit a jövőben együttműködik fejlett audit technológiák értékesítésében és fejlesztésében a nagyvállalati szegmens számára.

A megbízható kommunikációs csatornák vezető szállítójaként elismert SSH Communications Security (SSH.com) és a budapesti székhelyű BalaBit IT Security a mai napon jelentette be hosszú távú stratégiai szövetségét. A megállapodás értelmében az SSH protokollt kifejlesztő finn vállalat SSH Tectia® Guardian néven, globális OEM partnerként értékesíti a BalaBit Shell Control Box (SCB) termékét. A három évre kötött szerződés kizárólagos jogokat biztosít a finn cég számára az Egyesült Királyság és az USA területére, valamint globálisan is a technológia más néven történő forgalmazására. A két vállalat ezen kívűl a jövőben együttműködik további termékek fejlesztésében is, amelyek a rendszeradmiszitráció menedzsmentjével, hozzáférésvezérléssel és hálózatbiztonsággal kapcsolatos technológiákat ötvöznek majd vállalatirányítással, megfelelőséggel és audittal kapcsolatos megoldásokkal a nagyvállalati felhasználók számára.

A két cég közös erőfeszítései azt a folyamatosan táguló piaci rést célozzák meg, amelyet a különböző titkosított és titkosítatlan hálózati protokollok – belső igények és külső előírások által kikényszerített – auditja generál a nagyvállalatok és a kormányzati intézmények körében. A mindkét fél számára igen előnyösnek ígérkező együttműködésbe a BalaBit szállítja a technológiát, az SSH.com pedig az előírások implementálása területén szerzett évtizedes tapasztalatait, és azt az igen jelentős nagyvállalati ügyfélkört, melybe többek között a Fortune 500 cégek mintegy ötöde is beletartozik.

„A behatolásérzékeléssel kapcsolatos szigorú belső szabályzatok ezidáig megakadályozták a titkosított protokollok használatát számos üzletileg kritikus környezetben. Az SSH Tectia Guardian pont-pont titkosítás tetszőleges számú számítógép között alkalmazható anélkül, hogy felmerülhetne a rosszhiszemű alkalmazás lehetősége." – mondta el Tero Harjula az SSH.com stratégiai együttműködésekért felelős alelnöke. „A két cég együtt a legerősebb megoldást nyújtja a biztonsági piacon a PCI és más hasonló előírások teljesítésére." – tette még hozzá.

A megállapodás várhatóan újabb lendületet kölcsönöz az eddig is rohamos sebességgel növekvő magyar fejlesztő vállalat számára, hiszen már önmagában a finn partner által vállalt forgalom is körülbelül 20 százalékkal növeli majd a BalaBit bevételeit, melyek tavaly 63%-al haladták meg a 2007-ben elért teljesítményt.

A megállapodás erkölcsileg is igen jelentős fegyvertény a BalaBit számára, hiszen azzal a világ minden IT szakembere által elismert vállalattal kötött szövetséget egyenrangú félként, amely a BalaBit Shell Control Box által auditált SSH protokollt kifejlesztette.

„Azt a tényt, hogy az SSH.com a BalaBit Shell Control Boxot saját nevén értékesíti, csak ahhoz tudom hasonlítani, mint amikor Picasso elismerése jeléül olyan képeket is aláírt, amelyeket nem ő festett. – mondta Györkő Zoltán a BalaBit üzletfejlesztési igazgatója. "

Az SSH Communications Security a világ egyik vezető szállítója a nagyvállalati és a pont-pont titkosított kommunikáció területen, valamint az SSH (Secure Shell) protokoll eredeti kifejlesztője. Az SSH protokoll a UNIX/Linux környezet legelterjedtebb csatornája a végpontok közötti kommunikációra, olyan kritikus területeken is, mint a szerveradminisztráció.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük