2016. december 3-án nyolcadik alkalommal adta át közösen a Fogyatékosság-barát Munkahely elismerést a Nem Adom Fel Alapítvány, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Salva Vita Alapítvány, a KézenFogva Alapítvány és a Szimbiózis Alapítvány.

 

2016. december 3-án nyolcadik alkalommal adta át közösen a Fogyatékosság-barát Munkahely elismerést a Nem Adom Fel Alapítvány, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Salva Vita Alapítvány, a KézenFogva Alapítvány és a Szimbiózis Alapítvány.

 

Az iQor Global Services Hungary Kft. 2016. májusában adta be pályázatát a cím elnyerésére. A cég tavasszal egy érzékenyítő tréningsorozatot szervezett a kollégák és a vezetők részére, amelynek fő célja az esélyegyenlőség, az egyenlő bánásmód, a tolerancia és befogadó-készség növelése volt. Szintén tavasszal 35 megváltozott munkaképességű kolléga nyert felvételt a céghez, akiket az iQor az Egyházmegyei Karitász közreműködésével alkalmaz. A kollégák selejtező operátor munkakörben dolgoznak a cégnél. A pályázat során az iQor átvilágította munkafolyamatait, illetve a kommunikációs fejlesztési lehetőségeken is dolgoztak.

 

„A program keretében szeretnénk egyre több lehetőséget biztosítani azon munkavállalói rétegnek is, akik hátránnyal indulnak a munkaerőpiacon – nyilatkozta Grünwald Imre, a cég személyügyi igazgatója. – Középtávú céljainknak megfelelően kommunikációs folyamataink során megszólítottuk a megváltozott munkaképességű személyeket, továbbá közvetítettük programunkat vevőink, üzleti partnereink és az amerikai anyavállalat felé.

Hosszú távú céljaink között szerepel a következő két éven belül a megváltozott munkaképességű kollégák létszámának bővítése, állásbörzék és nyílt napok szervezése, próbamunka szervezése akkreditált munkáltatókkal, továbbá felvesszük a kapcsolatot a helyi Nevelési-oktatási Integrációs Központtal egy hosszú távú együttműködés kialakításának reményében."

 

Az iQor számára kiemelkedően fontos a cég munkatárainak szemléletformálása, ezért nem csak a megváltozott munkaképességű személyek részesülnek felvétel előtt beilleszkedő tréningben, hanem a – vezetőkön és csoportvezetőkön túl – a fogyatékos kollégák közvetlen munkatársai részére is érzékenyítő tréninget szerveznek. Emellett a munkaterület fizikai akadálymentesítésére is nagy hangsúlyt fektetett a cég, idén januárban például egy vészjelző berendezést is felszereltek a siket munkavállalók foglalkoztatásának alapfeltételeként, de szükség esetén további átalakításokat is szívesen elvégeznek a gyár területén.

 

A pályázat elnyerésével pénzjutalmat nem kapott az iQor, hiszen a díjnak sokkal inkább eszmei értéke, rangja van. A díjat Pajor Attila, a cég ügyvezető igazgatója vette át a rendezvény során.

 

Az iQor Global Services Hungary Kft. a helyi szervezet több mint 10 éves tapasztalatára, eredményeire és képességeire építve a "high-tech" elektronika területén az értékesítés utáni piacon nyújt professzionális terméktámogatási szolgáltatásokat partnereinek. Az amerikai tulajdonban lévő globálisan 18 országban, több mint 32.000 munkavállalót foglalkoztató nagyvállalat magyarországi központja Szombathelyen van, ahol közel 1400 főt foglalkoztat.

www.iqor.com

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük