Randy BreckerRandy BreckerDecember 8-án lép fel a Müpában a világhírű amerikai jazztrombitás, Randy Brecker, aki ezúttal a Halper/Hendrix Experiment vendégeként Jimi Hendrix számaiból varázsol különleges jazz-rock fúziót.

 

Randy BreckerRandy BreckerDecember 8-án lép fel a Müpában a világhírű amerikai jazztrombitás, Randy Brecker, aki ezúttal a Halper/Hendrix Experiment vendégeként Jimi Hendrix számaiból varázsol különleges jazz-rock fúziót.

 

A produkció előzménye az invenciózus gitáros, Halper László által alapított Band of Gypsys Reincarnation, amely 2010-ben adta ki első lemezét Randy Brecker közreműködésével. A 40 Years After című kiadványról – amely Jimi Hendrix halálának negyvenedik évfordulója alkalmából jelent meg – a világ első számú jazz-szaklapja, a DownBeat is elismerő kritikát közölt. Halper 2012-ben, a Müpában nagyszabású koncerttel tisztelgett Jimi Hendrix emléke előtt, a gitárvirtuóz születésének hetvenedik évfordulója alkalmából. Ezen az esten két világsztár, a dobos Steve Gadd és a bőgős Eddie Gomez alkotta a ritmusszekciót és Fekete István játszott trombitán. A koncert felvétele 2013. november 27-én (Hendrix születésnapján) jelent meg CD-n, Electric Angelland címmel.

 
Mindezek szerves folytatása a Halper/Hendrix Experiment, amely Jimi Hendrix számait játssza – sajátos, jazzes felfogásban. A zenekarvezetőhöz a nagyszerű cimbalomművész, Balogh Kálmán csatlakozott, akinek virtuóz játéka összetéveszthetetlenül egyéni hangzást és stílust ad a kvartettnek. A hazai klubok és fesztiválok mellett Erdélyben is visszatérő vendégnek számító Halper/Hendrix Experimentben Kosztyu Zsolt basszusgitározik és Hajas László dobol.

 

A Jazzműhely idei zárókoncertjén ismét vendégük lesz a hetvenegy éves Randy Brecker, aki maga az élő jazztörténelem. 1967 óta tartó pályafutása, előadói és zeneszerzői karrierje garancia a rock és a jazz magasrendű fúziójára.

 

 

Halper/Hendrix Experiment és Randy Brecker

2016. december 8. csütörtök 20:00 – 22:00

Fesztivál Színház

 

Közreműködők:

Halper Lászlógitár

Balogh Kálmáncimbalom

Kosztyu Zsoltbasszusgitár

Hajas Lászlódob

 

Vendég:

Randy Breckertrombita

 

 https://www.mupa.hu/program/halper-hendrix-experiment-es-randy-brecker-2016-12-08_20-00-fesztivalszinhaz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük